Bæredygtighed

Verden i vores hænder

Vil du være med til at skabe en bæredygtig højskole og en mere bæredygtig verden? Brandbjerg Højskoles bæredygtighedsmiljø byder på en lang række fag, som alle sætter kærligheden til naturen, mennesker og håndværket i centrum – hvad end det handler om at dyrke grøntsager eller politisk aktivisme. Vi mener, at en bæredygtig omstilling starter lige dér hvor vi står og går. Vi arbejder både med bæredygtighed i praksis når vi ombygger et hus eller skaber en skovhave efter permakulturelle principper. Men vi arbejder også med bæredygtighed politisk, når vi kaster os ind i klimakampen. Du har altså mulighed for både at være politisk og praktisk, når det handler om bæredygtighed på Brandbjerg Højskole. Du har selvfølgelig også mulighed for at vælge fag fra bæredygtighedsmiljøet, selvom du har valgt et helt andet fagmiljø at have dit hovedfokus på.

Ønsker du at tage det skridtet videre har du, som noget helt særligt, også mulighed for at få Permakultur Design Certifikat i nogle dele af skoleåret. Det er vi tilmed den eneste højskole der tilbyder.    

Bæredygtighed – det gør en forskel
Fagmiljøerne på Brandbjerg handler om at skabe rum til både fordybelse og variation. Du kan altså få fag der drejer sig om bæredygtighed i stort set alle fagmoduler, men ikke alle. Vi tror på, at vi er hele mennesker som ikke kun interesserer sig for ét emne – og det kan du dyrke på Brandbjerg. Se vores skema  for en detaljeret oversigt over alle bæredygtighedsfag. Vi forbeholder os ret til ændringer i skemaerne.

Bæredygtighed

BÆREDYGTIGHED I PRAKSIS

Drømmer du om jord under neglene, træ mellem hænderne og et forrådskammer fyldt med naturens gaver, fremavlet og forarbejdet af dig selv? I Brandbjerg Højskoles fag ’Bæredygtighed’ tager vi hul på den fremtid, vi holder i vores hænder – med vores hænder!

ØLBRYGNING

Hvordan brygger man øl, fra A-Z? Vi arbejder med de forskellige ingredienser, hvor de kommer fra, hvordan de dyrkes, og hvilken indvirkning de har på det færdige produkt. 

GØR DET SELV – TØR DET SELV

Vil du gerne gøre det selv – men tør du ikke? Er du træt af at ringe efter din mor, når dine nye køkkenlamper skal monteres? Vil du selv gribe slagboremaskinen, når hylderne skal op på væggen? Gider du ikke købe et massefabrikeret spisebord med bænke, når der ligger gode materialer og flyder her, der og allevegne?

GENBRUGSDESIGN

At genbruge – at give noget, andre smider væk et nyt liv – er det mest bæredygtige overhovedet. Du lærer om mange slags materialer, og om hvordan de kan genbruges på en ny måde. Brandbjerg Højskole lægger genbrug ind på din rygrad – du får et helt nyt tankesæt. 

KLIMAAKTIVIST

Greta Thunbergs klimastrejke har sat ild i et nyt ungdomsoprør. I faget ’klimaaktivisme’ på Brandbjerg Højskole kaster vi os ud i klimaoprøret! Unge klimaaktivister over hele kloden forlanger vredt, at ”de voksne” kommer ind i kampen. 

BÆREDYGTIGT BYGGERI

Kloden lider, og vi skal passe på den. Vi skal opfylde de nuværende behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare. En af måderne er at fremme bæredygtigt byggeri. Faget ”Bæredygtigt byggeri” er sammensat af en smule teori og en masse praktik samt besøg i den virkelige bæredygtige verden.

BIAVL

Bzzzzz! Det summer omkring dig, mens du nærmer dig bistadet, der står i en lun krog på højskolen. Bierne har arbejdet flittigt med at bestøve blomster hele sommeren, og nu kan vi snart nyde frugten af deres værk. Når de selv har fået, hvad de har brug for, høster vi pladerne fyldt med honning.

MAD MED MOD

Smid hæmningerne og drop opskrifttyranniet. Få troen på, at du er genial nok til at lave din helt egen mad. Vi bevæger os i et forunderligt, intenst og mangeartet sanselaboratorium og madunivers. Vi trækker sanseindtryk og gode råvarer ind fra hele verden og eksperimenterer med at sætte dem sammen til nye oplevelser på den enkle, raffinerede og tjekkede måde. 

BÆREDYGTIG LIVSSTIL

I denne temauge skal vi bo i økosamfundet Friland og prøve det af på egen krop. Vi flytter højskolen til fælleshuset Ravnen, hvorfra vi skal dyrke både bæredygtigt byggeri og afprøve og inspireres af, hvordan man kan gå en anden vej end de fleste i et moderne samfund.

HAVEBRUG

Drømmer du om jord under neglene, en sund natur og masser af gode, hjemmedyrkede grøntsager, bær og frugter på middagsbordet? Faget ’Havebrug’ på Brandbjerg Højskole giver dig et godt grundlag for at gå i gang, så du måske en dag kan blive selvforsynende.

SKOVHAVEBRUG

I skovhaven skal vi arbejde med anlæggelse og vedligehold af skovhave(r) i praksis på højskolen eller hos samarbejdspartnere. Vi skal lære at skabe produktive og diverse økosystemer. Der er en god vekslen mellem refleksion og praksis i faget. Vi skal altså både forstå alle principperne bag ”Skovhaven” og udføre det i praksis.

PERMAKULTUR DESIGN CERTIFIKAT

I faget ’Permakultur design’ på Brandbjerg Højskole arbejder vi med designmetoder, der kan hjælpe os med at skabe grundlaget for en bæredygtig og ’permanent kultur’. Det handler først og fremmest om at lære at tænke i helheder. Og om at designe vores hverdag, lokale fællesskaber, virksomheder og store systemer, så de tager hensyn til både menneskets og naturens behov.

TRÆHÅNDVÆRK

Træ har i årtusinder været brugt som byggemateriale. Det er en lettilgængelig og fornybar ressource, der samtidig er letbearbejdelig med simple redskaber. Ikke desto mindre ligger arbejdet med træ og det at skabe noget med egne hænders kraft fjernt for mange i dag. 

Spis naturen

Spis naturen handler om at lære naturens forrådskammer bedre at kende. I faget skal vi lære de gode spisesvampe at kende, de lækre bær og de urter, der kan højne ethvert godt måltid. Målet er, at du selv får grundlag for at sanke og høste på bæredygtig vis af naturens overskud i dit liv efter højskolen.

Hvis du har brug for at tale med nogle om det rigtige valg af højskole – kender vi en der er mega god til det!

Sascha Melanie Levi Maggadudu Jeg følte hun var min veninde, og så sød at jeg gerne ville være et sted hvor folk som hende var. Dejlig kvinde.

Birgitte sidder klar til at hjælpe dig (næsten) hele døgnet på:
Telefon og SMS:
2988 1073
Mail: be@brandbjerg.dk.

Dagligdagen er gennemsyret af en grøn omstilling

{

”Brandbjergs fokus på bæredygtighed er med til at skabe ligeværd og balance. Dagligdagen er gennemsyret af en grøn omstilling, men ikke mindst er der fokus på menneskelige kvaliteter. Der investeres i økologi, men endnu mere i det enkelte menneske. Man føler sig værdsat som den man er, men også som en del af et bæredygtigt fællesskab. Det er alt sammen med til at skabe de bedste forudsætninger for at tage del i en bæredygtig omstilling.”

Malene

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!