Vi ved godt det tager lang tid... men tænk på at vi skal hente over 60 fag!

Fag og fagmiljøer

8 fagmiljøer – 60 fag – du blander selv dit skema

Fag og fagmiljøer

8 fagmiljøer – 60 fag – du blander selv dit skema

8 Fagmiljøer

På Brandbjerg Højskole kan du blande dit helt eget skema. Vi har mere end 65 fag fordelt på vores otte fagmiljøer, og du kan vælge at fordybe dig i et område eller at mikse, så det passer til dine faglige interesser og nysgerrighed.

Fagene

Nogle fag kan du få hele året i 6-8 timer om ugen, andre er små fag med 2-3 timer om ugen i 6 uger og atter andre findes kun i temauger fordelt over året. 

Skema

De fleste uger kører højskolen efter det samme skema.
Dog har vi næsten hver måned en temauge,
hvor du fordyber dig i et fag

Hver periode har sit eget skema.

Hvornår kan jeg få fagene?

Du kan tage et højskoleophold på 18-24 uger, men mange bliver også på et længere ophold. Fagene er fordelt på de perioder hvor de passer bedst ind. 

Alle fag på Brandbjerg Højskole

Musik og dans

MUSIK

Hvad end du er til hardcore metal, jazz, folk eller synthesizer beats fra 80’erne, så er Musik på Brandbjerg Højskole et legende og kreativt univers. Her kan musikken blomstre på tværs af alder, genre og erfaring. Der er musikalske vitaminer til din kreativitet, når vi mødes i sammenspil, digter vildt i sangskrivning og kører svedige beats af i vore egne produktioner.

BAND/SAMMENSPIL

I har spillet sammen hele formiddagen. Det lød ikke særlig godt i starten og du svedte tran over at skulle synge for på det nye nummer. Men nu begynder der at ske noget. Det er som om musikken begynder at leve imellem jer og sangen kommer af sig selv. Fra trommerne bliver der sendt dig et legende grin og lagt et ekstra ‘fill’ ind før breaket. Det kører!

SANG OG STEMME

Sang og stemme handler om at udforske og dyrke stemmens kraft og muligheder. I sangundervisningen kommer vi omkring: luft, vejrtrækning, kropsforståelse, grounding, støtte, klang, udtryk og dynamik.

DANS

Livsglæden vokser ud af dansens kraftfulde og forfinede udtryk. Kom og dans med på Brandbjerg Højskole! Inspirationen er afro, latin, moderne dans og selve nydelsen ved at bevæge sig til musik.

FOLKESANG

Folkesang tager udgangspunkt i den lange tradition i Danmark for at synge sammen og en forståelse af at der er melodi og toner i alt hvad vi foretager os. Vi skal arbejde med Højskolesangbogen og dens mange facetter. 

ELEKTRONISK MUSIK

Interesserer du dig for computere og apps og kan du lide elektronisk musik som techno, electronica, dubstep og dance? Så kom endelig nærmere. Elektronisk musik – plugged in er lidt et af højskolens nørdefag, men du behøver ikke kunne spille selv.

KOR

Der er stille et kort øjeblik – jeres korleder, Kristoffer, giver signalet, og I trækker vejret sammen og lader sangen strømme. Lyden af klaveret og de forskellige sangstemmer blander sig, og sød musik opstår i Brandbjerg Højskoles store sal. Det er første gang, I synger Coldplays Paradise med fire forskellige stemmer – og én af dem er din.

Afrogrooves

Du slår håndfladen ned i den Djembe du holder om med knæene. Malene smiler til dig fra keyboardet. I starter de bløde rytmer. Kalle prøver kræfter med en fløjte. Det lyder da ret godt det her. Det er svært ikke at rokke med.

Bæredygtighed

BÆREDYGTIGHED I PRAKSIS

Drømmer du om jord under neglene, træ mellem hænderne og et forrådskammer fyldt med naturens gaver, fremavlet og forarbejdet af dig selv? I Brandbjerg Højskoles fag ’Bæredygtighed’ tager vi hul på den fremtid, vi holder i vores hænder – med vores hænder!

ØLBRYGNING

Hvordan brygger man øl, fra A-Z? Vi arbejder med de forskellige ingredienser, hvor de kommer fra, hvordan de dyrkes, og hvilken indvirkning de har på det færdige produkt. 

GØR DET SELV – TØR DET SELV

Vil du gerne gøre det selv – men tør du ikke? Er du træt af at ringe efter din mor, når dine nye køkkenlamper skal monteres? Vil du selv gribe slagboremaskinen, når hylderne skal op på væggen? Gider du ikke købe et massefabrikeret spisebord med bænke, når der ligger gode materialer og flyder her, der og allevegne?

GENBRUGSDESIGN

At genbruge – at give noget, andre smider væk et nyt liv – er det mest bæredygtige overhovedet. Du lærer om mange slags materialer, og om hvordan de kan genbruges på en ny måde. Brandbjerg Højskole lægger genbrug ind på din rygrad – du får et helt nyt tankesæt. 

KLIMAAKTIVIST

Greta Thunbergs klimastrejke har sat ild i et nyt ungdomsoprør. I faget ’klimaaktivisme’ på Brandbjerg Højskole kaster vi os ud i klimaoprøret! Unge klimaaktivister over hele kloden forlanger vredt, at ”de voksne” kommer ind i kampen. 

BÆREDYGTIGT BYGGERI

Kloden lider, og vi skal passe på den. Vi skal opfylde de nuværende behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare. En af måderne er at fremme bæredygtigt byggeri. Faget ”Bæredygtigt byggeri” er sammensat af en smule teori og en masse praktik samt besøg i den virkelige bæredygtige verden.

BIAVL

Bzzzzz! Det summer omkring dig, mens du nærmer dig bistadet, der står i en lun krog på højskolen. Bierne har arbejdet flittigt med at bestøve blomster hele sommeren, og nu kan vi snart nyde frugten af deres værk. Når de selv har fået, hvad de har brug for, høster vi pladerne fyldt med honning.

MAD MED MOD

Smid hæmningerne og drop opskrifttyranniet. Få troen på, at du er genial nok til at lave din helt egen mad. Vi bevæger os i et forunderligt, intenst og mangeartet sanselaboratorium og madunivers. Vi trækker sanseindtryk og gode råvarer ind fra hele verden og eksperimenterer med at sætte dem sammen til nye oplevelser på den enkle, raffinerede og tjekkede måde. 

BÆREDYGTIG LIVSSTIL

I denne temauge skal vi bo i økosamfundet Friland og prøve det af på egen krop. Vi flytter højskolen til fælleshuset Ravnen, hvorfra vi skal dyrke både bæredygtigt byggeri og afprøve og inspireres af, hvordan man kan gå en anden vej end de fleste i et moderne samfund.

HAVEBRUG

Drømmer du om jord under neglene, en sund natur og masser af gode, hjemmedyrkede grøntsager, bær og frugter på middagsbordet? Faget ’Havebrug’ på Brandbjerg Højskole giver dig et godt grundlag for at gå i gang, så du måske en dag kan blive selvforsynende.

SKOVHAVEBRUG

I skovhaven skal vi arbejde med anlæggelse og vedligehold af skovhave(r) i praksis på højskolen eller hos samarbejdspartnere. Vi skal lære at skabe produktive og diverse økosystemer. Der er en god vekslen mellem refleksion og praksis i faget. Vi skal altså både forstå alle principperne bag ”Skovhaven” og udføre det i praksis.

PERMAKULTUR DESIGN CERTIFIKAT

I faget ’Permakultur design’ på Brandbjerg Højskole arbejder vi med designmetoder, der kan hjælpe os med at skabe grundlaget for en bæredygtig og ’permanent kultur’. Det handler først og fremmest om at lære at tænke i helheder. Og om at designe vores hverdag, lokale fællesskaber, virksomheder og store systemer, så de tager hensyn til både menneskets og naturens behov.

TRÆHÅNDVÆRK

Træ har i årtusinder været brugt som byggemateriale. Det er en lettilgængelig og fornybar ressource, der samtidig er letbearbejdelig med simple redskaber. Ikke desto mindre ligger arbejdet med træ og det at skabe noget med egne hænders kraft fjernt for mange i dag. 

Spis naturen

Spis naturen handler om at lære naturens forrådskammer bedre at kende. I faget skal vi lære de gode spisesvampe at kende, de lækre bær og de urter, der kan højne ethvert godt måltid. Målet er, at du selv får grundlag for at sanke og høste på bæredygtig vis af naturens overskud i dit liv efter højskolen.

Projektledelse

JELLING MUSIKFESTIVAL

Vil du arbejde bag kulissen på Danmarks tredjestørste festival? Vi er et hold på faget projektledelse, og vi står sammen om de meget forskellige opgaver: Fra bittesmå detaljer, avanceret logistik, planlægning, interaktion, flyvende fantasi, PR, håndværk og til kommunikation. Alt sammen tilsat en ordentlig røvfuld samarbejde.

PROJEKTLEDELSE

I Raketten møder du et unikt kreativt miljø, hvor du arbejder med dig selv og dit team og laver projekter, der gør en forskel for dig, men som også rækker ud over højskolen og gør en forskel for verden. I faget lærer du om alle facetter af projektledelse, projektstyring og kommunikation i både teori og praksis. Du kommer til at arbejde med anerkendte metoder og får værktøjer, som du kan bruge i mange sammenhænge.

IVÆRKSÆTTERI

Har du en spirende iværksætter i maven? Kan du se behov og løsninger? Tør du tage en risiko? Har du svært ved at give op? Så er iværksætteri på Brandbjerg Højskole lige dig. Måske har du altid ønsket at starte din egen virksomhed? Måske kommer du med hovedet fyldt af idéer? Måske har du allerede en virksomhed eller måske vil du bare snuse til livet som iværksætter?

PERSONLIGT OG KROPSLIGT LEDERSKAB

Du får højere selvværd og bliver mere effektiv med personligt lederskab, udvikling og fællesskab på højskoleskemaet. Du bliver bedre rustet til at samarbejde og til at finde din egen rolle i fællesskabet. Du lærer at mønstre modet, der kræves for at nå dine mål, og du får et større udbytte af dine projekter. Dette højskolefag skaber et fundament for både individet og holdet til at blomstre på.

GØR EN FORSKEL

I faget Gør en forskel vil vi se på om man kan gøre en forskel og om det gør en forskel, at leve med skam og skyld og påtage sig ansvaret for alle verdens problemer (læs: Det gør det ikke – men kan vi gøre noget ved følelsen?).

POLITISK AKTIVISME

Tænder du på (eller tænder du af over) politisk kommunikation? Ville du ønske, at det politiske landskab så anderledes ud? At der kom nye boller på suppen? .. eller at du var ved magten 🙂 Har du interesse for samfundsforhold – eller blot lyst til at lære lidt om dem? Så kom og vær med, når vi folder din indre aktivist ud og bliver klogere på vores dyrebare demokrati!

KLIMAAKTIVISME

Greta Thunbergs klimastrejke har sat ild i et nyt ungdomsoprør. I faget ’klimaaktivisme’ på Brandbjerg Højskole kaster vi os ud i klimaoprøret! Unge klimaaktivister over hele kloden forlanger vredt, at ”de voksne” kommer ind i kampen. I de internationale klimaforhandlinger, på regeringskontorerne og i virksomhederne. Hvad er svaret, når unge mennesker spørger, hvorfor vi ikke handler på den truende klimakrise?

PODCAST

I løbet af en intens temauge vil du blive introduceret til og få mulighed for at afprøve egne evner i de helt basale værktøjer, der skal til for at kunne producere sin egen podcast. Vi arbejder med alt fra ideudvikling, vinkling og tilrettelæggelse, optagelse, interview, redigering, opbygning, dramaturgi og fortælleteknik, billedskabende sprog og manuskriptskrivning, speak og stemmetræning, lyddesign og brug af musik, herunder også viden om ophavsrettigheder.

Friluftsliv

FRILUFTSLIV

Friluftsliv midt i naturen. Højskolens smukke omgivelser efterlader ingen uberørt. Lige udenfor døren ligger den betagende park med bivuak og bålplads, og fortsætter du gennem den gamle nøddeallé, når du kanten af Grejsdalen, der skærer dybe slugter igennem landskabet lige bag højskolen. Her kan du nyde friluftslivet i vores egen vilde naturskov med shelter, svedehytte, høje klatretræer og masser af kuperede løbe- og mountainbike-ruter.

ADVENTURESPORT

Er du til mountainbike, havkajak, klatring og orienteringsløb? Så er der dømt action i naturen! På “AdventureSport” bliver du udfordret og får helt sikkert sved på panden samt nogle fede oplevelser, når vi giver den gas i forskellige adventureaktiviteter.

MAD OVER ILD

Ilden har altid været menneskets bedste ven og dets største fjende. Utæmmet og vild lægger den alt øde på sin vej, men lærer man den at kende, kan man kontrollere og udnytte dens enorme potentiale. Højskolefaget mad og ild er friluftsliv i sin bedste udgave. At samles om bålet er det mest arketypiske symbol på civilisation – og et stærkt symbol på nærhed – til naturen, til det autentiske liv og til hinanden.

NATURSYN

Du står og skuer udover landskabet i morgensolen sammen med dine højskolevenner. Foran dig bølger kornmarken i brisen og lysegrønne skovbryn strækker sig så langt øjet rækker. Det er smukt. Men hvad ser du egentlig? Ser du en frodig mark, en monokulturel hvedeørken eller måske et levested for en masse dyr og planter?

NATUREN I FJÆSET

I Naturen i Fjæset sigter vi mod at få blik for både detaljen og helheden og på den vis få mest muligt ud af vores oplevelser i naturen. Vi bruger ugen på at lære spotte vildtet og få en anden oplevelse af at bevæge sig gennem naturen.
SKRUB UD OG LEG
Kom og leg! Mangler du lidt mere leg i din hverdag? Timerne kommer til at foregå med leg. Vi kommer mest til at bruge den bedste legeplads i verden – Naturen.
HAVKAJAK

Har du snuset til havkajak, og har du lyst til endnu mere? Faget havkajak er 100 procent “kajaknørderi”.
Du får en endnu bedre teknik. Vi padler nemlig i større bølger, i stærkere strøm, tidevand og blæst og tager på længere dagsture.
Faget er friluftsliv i bedste betydning – du sanser dig selv, havkajakken og styrker din tilknytning til naturen.
Så kom ombord og find din egen rytme.
.

JAGTTEGN

På dette intensive jagttegnskursus bliver du klar til at bestå jagtprøven. Vi kommer igennem alt, hvad du skal kunne for at bestå prøven inklusiv det obligatoriske våbenkursus. Du lærer bl.a. de danske dyr og fugle at kende, du lærer våbenhåndtering, kommer på skydebane, og meget mere.

KLATRING

Klatring er en sjov og udfordrende aktivitet, hvor vi støtter og hjælper hinanden, samtidig med, at vi bliver stærkere og smidigere. På Brandbjerg har vi masser af muligheder for at klatre. Indenfor har vi en såkaldt bouldervæg – en 4,5 meter høj klatrevæg med lette og svære ruter, udhæng m.m. Vi klatrer uden sikkerhedsreb på forholdsvis lave højder med en tyk faldmadras under.

MOUNTAINBIKE

I suser afsted på den lille skovsti bag Brandbjerg Højskole. Det går ned ad bakke. Affjedringen på din mountainbike er på hårdt arbejde. Omkring dig er der lysegrønt af anemoner i skovbunden. Et træ, en skarp opbremsning og et sving i bunden af ådalen. Det lykkes. Glæden pibler frem i hver pore af din krop. Det er tidligt forår og du sveder.

ALPIN SKITUR

Ugen er både for dig der er øvet og dig der aldrig har stået på ski. Der stilles ikke krav til dit færdighedsniveau. Vi rejser til Italien til et fantastisk sted der hedder Cheisa in Valmalenco. Et lille lokalt skisportssted som vi nærmest kan have for os selv.

SPIS NATUREN

”Spis naturen” handler om at lære naturens forrådskammer bedre at kende. I faget skal vi lære de gode spisevampe at kende, de lækre bær og de urter, der kan højne ethvert godt måltid. Målet er, at du selv får grundlag for at sanke og høste på bæredygtig vis af naturens overskud i dit liv efter højskolen. 

Fagene i Personlig udvikling

KOMPAS

I Kompas træner du kontakten til kroppen, intuitionen, hjertet og livsenergien. Du lærer at balancere personlighedens dele indbyrdes. Gennem arbejdet opdager du skjulte ressourcer indeni, og du får et mere nuanceret billede af de andre og af dig selv. Derved kan mødet mellem dig og din omverden blive præcist og frugtbart.

MINDFULNESS OG YOGA

Mindfulness og yoga trimmer krop og sind og forbinder de to. En afspændt vågen krop og et afspændt vågent sind giver forøget velvære og nærvær i selve det at være til.

BÆREDYGTIG LIVSSTIL

I denne temauge skal vi bo i økosamfundet Friland og prøve det af på egen krop. Vi flytter højskolen til fælleshuset Ravnen, hvorfra vi skal dyrke både bæredygtigt byggeri og afprøve og inspireres af, hvordan man kan gå en anden vej end de fleste i et moderne samfund.

PERSONLIGT LEDERSKAB

Du får højere selvværd og bliver mere effektiv med personligt lederskab, udvikling og fællesskab på højskoleskemaet. Du bliver bedre rustet til at samarbejde og til at finde din egen rolle i fællesskabet. Du lærer at mønstre modet, der kræves for at nå dine mål, og du får et større udbytte af dine projekter. Dette højskolefag skaber et fundament for både individet og holdet til at blomstre på.

NATURKRAFT

I faget naturkraft handler det om at komme ud i naturen – og hjem i dig selv. I dette fag er naturen selvsagt vores læringsrum og vi er ude i al slags vejr med det som er og lærer at være naturens børn på ny.

 

EKSISTENTIEL VEJLEDNING 

At finde vej i livet er sjældent en motorvej, der fører direkte fra A til B. For de fleste af os snor vejen sig frem gennem et vildt og udfordrende landskab - og den forgrener sig hele tiden, så man konstant må vælge, hvilken retning man vil gå videre af. At træffe valg i livet er en kunst, som vi alle må lære.

KØN, KROP OG SEKSUALITET

Køn, krop og seksualitet er vigtige drivkræfter i de flestes liv. Men også noget, som man føler er tabu at snakke om, dyrke og diskutere. Ifølge Sex & Samfund hænger et højt selvværd, livskvalitet og god trivsel i alle livets faser tæt sammen med køn, krop og seksualitet. Så hvad med at deltage i et rum, hvor intet er tabu? Hvor vi snakker åbent om køn, om vores krop og ikke mindst vores seksualitet.

STUDIEVEJLEDNING

Bliv klogere på, hvad du skal være, når du bliver stor. Måske har du en drøm.  Måske aner du ikke, hvad du vil efter højskolen, og du får myrekryb, når nogen spørger, hvad du brænder for. Lad højskolens studievejledning se på, hvad der giver dig værdi i hverdagen.

ÅNDEHULLET

I faget åndehullet sætter vi tempoet ned og vender blikket indad. Vi giver sindet en pause og fokuserer på vores fysiske krop og forbindelsen hertil via vores åndedræt, forskellige former for afspænding samt guidede meditationer. Her skal du blot være og registrere at du er et levende væsen, der trækker vejret, fordøjer indtrykkene og giver slip. Et tiltrængt pusterum med få ord og masser af VÆREN.

 

Politik og samfund

KØN, KROP OG SEKSUALITET

Køn, krop og seksualitet er vigtige drivkræfter i de flestes liv. Men også noget, som man føler er tabu at snakke om, dyrke og diskutere. Ifølge Sex & Samfund hænger et højt selvværd, livskvalitet og god trivsel i alle livets faser tæt sammen med køn, krop og seksualitet. Så hvad med at deltage i et rum, hvor intet er tabu? Hvor vi snakker åbent om køn, om vores krop og ikke mindst vores seksualitet.

POLITISK AKTIVISME

Tænder du på (eller tænder du af over) politisk kommunikation? Ville du ønske, at det politiske landskab så anderledes ud? At der kom nye boller på suppen? .. eller at du var ved magten 🙂 Har du interesse for samfundsforhold – eller blot lyst til at lære lidt om dem? Så kom og vær med, når vi folder din indre aktivist ud og bliver klogere på vores dyrebare demokrati!

KLIMAAKTIVISME

Greta Thunbergs klimastrejke har sat ild i et nyt ungdomsoprør. I faget ’klimaaktivisme’ på Brandbjerg Højskole kaster vi os ud i klimaoprøret! Unge klimaaktivister over hele kloden forlanger vredt, at ”de voksne” kommer ind i kampen. I de internationale klimaforhandlinger, på regeringskontorerne og i virksomhederne. Hvad er svaret, når unge mennesker spørger, hvorfor vi ikke handler på den truende klimakrise?

TYSK SPROG OG KULTUR

Vi forbereder dig grundigt, hvis du skal arbejde i Østrig som skilærer i vintersæsonen. Du bliver klædt på sprogligt – og vi skal også snakke om forskellene mellem tysk og østrigsk. Du lærer alle de vigtige ord, du skal kunne på pisterne. Du kommer langt med et smil – men det skader ikke at udvide dit ordforråd. 

SOCIALE MEDIER

På faget Sociale Medier lærer vi at arbejde strategisk med vores tilstedeværelse på sociale platforme og får ny viden og inspiration til at arbejde med sociale medier. Sammen skal vi lære at skabe involverende og dialogbaseret kommunikation, der styrker relationen til og engagementet fra følgerne.

DEMOKRATIPILOT

Højskolefaget demokratipilot tager dig helt ind i demokratiets dna. Du får indsigt i demokratiets historie, udvikling og former, samt de forskellige versioner af demokratiet. Hvad betyder det for demokratiet, at russiske troldefabrikker døgnet rundt spreder Fake News?  Er det demokratisk, at virksomheder og partier betaler sig til taletid på sociale medier? 

NATURSYN

Du står og skuer udover landskabet i morgensolen sammen med dine højskolevenner. Foran dig bølger kornmarken i brisen og lysegrønne skovbryn strækker sig så langt øjet rækker. Det er smukt. Men hvad ser du egentlig? Ser du en frodig mark, en monokulturel hvedeørken eller måske et levested for en masse dyr og planter?

POLITIK OG RETFÆRDIGHED

Hvad er retfærdighed – det gode, det rette og…det onde?

Findes retfærdighed i politik? Kan uretfærdighed affejes med ordene: “Det er politik?” Statsformer er jo ikke noget der er sprunget frem af eg eller klippe; de får deres særpræg af de mennesker, der danner dem”.

Ordene er Platons og de er mere end 2000 år gamle.

SYDAFRIKA FAGET

I dette fag bygger vi op til efterårets store rejse til Cape Town i Sydafrika. Så hvis du skal med til Cape Town – skal du også have faget. Vi rejser nemlig ikke på ferie – vi vil noget mere. Derfor forbereder vi os grundigt hjemmefra.

DANMARKSSPILLET

Et spil der er lige så enkelt som genialt. Vi spiller Danmarksspillet LIVE. I får i små grupper 3 opgaver som skal løses i 3 forskellige byer i Danmark. I skal nå derhen og hjem på 36 timer. Uden at bruge penge, offentlig transport eller egen bil. 

BRÆTSPILSKLUBBEN

Brætspil på Brandbjerg er en hel temauge, hvor du sammen med med– og modspillere får mulighed for at spille en hel masse brætspil. Vi bruger en hel uge på at spille en masse spil sammen, lære nye regler, skubber små papstykker rundt, finder ud af noget om os selv og hvilke konkurrencemennesker vi er.  

FREMTIDSLABORATORIET

”Fremtidslaboratoriet” tager afsæt i en ’tour de force’ gennem de teknologier der påvirker vores samfund og deres konsekvenser for fremtiden, samt de problemstillinger som de medfører. 

GØR EN FORSKEL

I faget Gør en forskel vil vi se på om man kan gøre en forskel og om det gør en forskel, at leve med skam og skyld og påtage sig ansvaret for alle verdens problemer (læs: Det gør det ikke – men kan vi gøre noget ved følelsen?).

PODCAST

I løbet af en intens temauge vil du blive introduceret til og få mulighed for at afprøve egne evner i de helt basale værktøjer, der skal til for at kunne producere sin egen podcast. 

Kunst og håndværk

KERAMIK A-FAG

I keramik som A-fag er der mulighed for at fordybe sig i teknikker, materialer og processor. Her vil du få en grundig introduktion til forskellige keramiske teknikker, f.eks. plade-, klemme-, modelerings- samt drejeteknik og derved lære om lerets muligheder og begrænsninger. Vi arbejder også med støbning af forskellige emner som skåle, vaser m.v. i porcelænsler.

KERAMIK C-FAG

I sidefaget keramik vil du få en grundig introduktion til forskellige keramiske teknikker, f.eks. plade-, klemme-, modelerings- samt drejeteknik og derved lære om lerets muligheder og begrænsninger. Vi arbejder også med støbning af forskellige emner som skåle, vaser m.v. i porcelænsler.

TEGNING

Højskolefaget tegning går i dybden med krop og portræt. Uanset om dit niveau er tændstikmænd eller højere, er tegning noget for dig. Du vil opleve, at det du ser – det, der kommer ind via øjnene, kommer ud igen gennem armen og blyanten og ned på papir.  Skal du tegne i dit senere liv efter højskolen som arkitekt eller designer, eller har du bare lyst til at tegne og blive bedre?

MALERI

Har du altid drømt om at male? Måske tør du ikke, eller måske har du bare ikke kastet dig over det? Det kan også være, du har prøvet, men mangler hjælp til at komme videre? Men har du lysten, så skal du give los og kaste dig ud i faget Maleri på Brandbjerg Højskole. På Maleri tager vi livtag med lærredet og farverne med en legende og fri tilgang, hvor processen er vigtigst.

TRÆHÅNDVÆRK

Træ har i årtusinder været brugt som byggemateriale. Det er en lettilgængelig og fornybar ressource, der samtidig er letbearbejdelig med simple redskaber. Ikke desto mindre ligger arbejdet med træ og det at skabe noget med egne hænders kraft fjernt for mange i dag. 

TEATER

Vær med til at skabe en forestilling fra bunden på 1 intens uge, hvor du både arbejder med dine personlige comfortzones og tilegner dig skuespilsfærdigheder. Vi stykker vores forestilling sammen af flere, små performances, så du virkelig har mulighed for at prøve dig selv og dine talenter af på mange forskellige måder. Når ugen er omme har du ikke alene taget syvmileskridt, du har også oplevet at være en del af et unikt fællesskab, hvor alting sker.

GØR DET SELV – TØR DET SELV

Vil du gerne gøre det selv – men tør du ikke? Er du træt af at ringe efter din mor, når dine nye køkkenlamper skal monteres? Vil du selv gribe slagboremaskinen, når hylderne skal op på væggen? Gider du ikke købe et massefabrikeret spisebord med bænke, når der ligger gode materialer og flyder her, der og allevegne?

SCENOGRAFI

Scenografi er en del af det store teaterprojekt i efterårsperioden. I scenografi-gruppen har vi det overordnede ansvar for det visuelle udtryk i forestillingen i alt lige fra rum, kostumer, rekvisitter og lys. Vi arbejder med intentionel arrangering af rumlige elementer, og intet er overladt til tilfældighederne!

LINOLEUM

Faget linoleumstryk går i dybden med trykketeknikken og det grafiske udtryk. Vi skal eksperimentere med materialet og afprøve forskellige skæreteknikker og farvetryk. 

GENBRUGSDESIGN

At genbruge – at give noget, andre smider væk et nyt liv – er det mest bæredygtige overhovedet. Du lærer om mange slags materialer, og om hvordan de kan genbruges på en ny måde. Brandbjerg Højskole lægger genbrug ind på din rygrad – du får et helt nyt tankesæt. 

PERFORMANCE

Er du nysgerrig efter at sætte dig selv på spil, spille en anden end dig selv og spille med som skuespiller i temaugen i efteråret? Måske har du en rolle som vært og guider deltagerne igennem dagen, måske er du entertainer, historiefortæller, en hemmelig aktør, som gemmer sig som “civil”, eller måske sætter du et emne på dagsordenen i en hjemmebrygget monolog.

CROQUIS

Croquis er først og fremmest et tegnefag der er fokuseret på den menneskelige krop. Det handler om at bygge en forståelse for anatomi og tegneteknikker. Vi træner i at kunne se landmærker og rytme i bevægelsen. Først der kan vi få en forståelse for bevægelsen.

idræt og ski

SKIBUMS

Få TO oplevelser for livet – først på højskole og så i de østrigske bjerge! Danmarks dybeste dal og de østrigske bjerge kalder dig! Skal du på Brand-bjerg-eventyr? Bjergene kalder. Kom på højskole og bliv skibums!

 

DANS

Du træder dine første trin ind i dansen, finder rytmen, og et smil breder sig på dine læber. I bevæger jer sammen, hele holdet. Går på opdagelse i kroppens bevægelsesregister og finder de bløde hofter og den fleksible ryg. Musikken er jeres rejsefører og livsglæden jeres mål.

SKIINSTRUKTØR

Vi rejser sammen til Østrig fra den 19. til 29. november 2020, hvor du tager den officielle Skianwärter-uddannelse hos skilærerforbundet SBSSV. Det foregår i Kaprun og består af en blanding af teoretisk undervisning på JUFA-hotellet (hvor vi også bor) og praktisk skiundervisning på Kitschsteinhorn-bjerget.  

ALPIN SKITUR

Ugen er både for dig der er øvet og dig der aldrig har stået på ski. Der stilles ikke krav til dit færdighedsniveaui. Vi rejser til Italien til et fantastisk sted der hedder Cheisa in Valmalenco. Et lille lokalt skisportssted som vi nærmest kan have for os selv.

SKRUB UD OG LEG

Kom og leg! Mangler du lidt mere leg i din hverdag? Timerne komme til at foregå med leg. Vi kommer mest til at bruge den bedste legeplads i verden – Naturen.

IDRÆT 360

Har du lyst til at dyrke idræt, men samtidig også lyst til at dykke ind bag facaden? Vi vil dyrke en masse idræt men også kombinere det med teori og diskussion. Hvilke betydninger har idræt i fht kropsoplevelse, identitet, fællesskab og samfund?

KLATRING

Klatring er en sjov og hyggelig aktivitet, hvor vi støtter og hjælper hinanden, samtidig med at blive stærkere og smidigere. På Brandbjerg har vi masser af muligheder for at klatre. Indenfor har vi en såkaldt bouldervæg. En 4,5 meter høj klatrevæg med lette og svære ruter, udhæng m.m. Vi klatrer uden sikkerhedsreb på forholdsvis lave højder med en tyk faldmadras under.

MOUNTAINBIKE

I suser afsted på den lille skovsti bag Brandbjerg Højskole. Det går ned ad bakke. Affjedringen på din mountainbike er på hårdt arbejde. Omkring dig er der lysegrønt af anemoner i skovbunden. Et træ, en skarp opbremsning og et sving i bunden af ådalen. Det lykkes. Glæden pibler frem i hver pore af din krop. Det er tidligt forår og du sveder.

ADVENTURESPORT

Mountainbike, Havkajak, og orienteringsløb er hovedindgredienserne. Der er dømt mudder i ansigtet, saltvand i håret og ren lykke, når du endelig finder den lille lavning vest for svær gennemtrængelig nåletræsplantage. Adventuresport er for dig der tør og vil udfordre dig selv i naturens elementer og for dig der vil nørde med teknikken.

 

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 27 reviews
drevet af Facebook

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 27 reviews
drevet af Facebook

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.