Friluftsliv

Det naturen gør ved dig – og det du gør ved naturen

Friluftsliv har den skønneste legeplads lige i baghaven af Brandbjerg Højskole. Vi ligger nemlig i noget af Danmarks smukkeste natur – og det udnytter vi i vores mange forskellige fag i fagmiljøet Friluftsliv. Skolen ligger langt fra by og bebyggelse, og vores smukke omgivelser efterlader ingen uberørt. Lige udenfor døren ligger den betagende park med bålhytten, og går du gennem den lange, gamle nøddeallé når du kanten af Grejsdalen, der skærer dybe slugter igennem landskabet lige bag skolen. Her finder du vores egen 50 hektar vilde naturskov med shelter, svedehytte, høje klatretræer og masser af kuperede løbe- og MTB-ruter. Bag vores idrætshal finder du også en teknik-mountainbikebane. Mulighederne er mange og legepladsen er stor.

Mulighederne er mange for at være i naturen og måske komme lidt tættere på at forstå den. Måske drømmer du om at klatre op i de kæmpestore bøgetræer eller kaste dig ned gennem skoven på en mountainbike. Eller måske drømmer du om at komme dig selv og dine højskolekammerater lidt nærmere, når I sidder ved bålet og mærker varmen i de aftenkolde kinder? Det kan også være du drømmer om at kaste dig ud i bølgen blå i en havkajak og mærke vandets sprøjt. Ligegyldigt om du er til høj fart eller stille ro, så er der noget på friluftsliv at vælge imellem. 


Se vores skema   for en detaljeret oversigt over alle fag. Vi forbeholder os ret til ændringer i skemaerne.

Friluftsliv

FRILUFTSLIV

Friluftsliv midt i naturen. Højskolens smukke omgivelser efterlader ingen uberørt. Lige udenfor døren ligger den betagende park med bivuak og bålplads, og fortsætter du gennem den gamle nøddeallé, når du kanten af Grejsdalen, der skærer dybe slugter igennem landskabet lige bag højskolen. Her kan du nyde friluftslivet i vores egen vilde naturskov med shelter, svedehytte, høje klatretræer og masser af kuperede løbe- og mountainbike-ruter.

ADVENTURESPORT

Er du til mountainbike, havkajak, klatring og orienteringsløb? Så er der dømt action i naturen! På “AdventureSport” bliver du udfordret og får helt sikkert sved på panden samt nogle fede oplevelser, når vi giver den gas i forskellige adventureaktiviteter.

MAD OVER ILD

Ilden har altid været menneskets bedste ven og dets største fjende. Utæmmet og vild lægger den alt øde på sin vej, men lærer man den at kende, kan man kontrollere og udnytte dens enorme potentiale. Højskolefaget mad og ild er friluftsliv i sin bedste udgave. At samles om bålet er det mest arketypiske symbol på civilisation – og et stærkt symbol på nærhed – til naturen, til det autentiske liv og til hinanden.

NATURSYN

Du står og skuer udover landskabet i morgensolen sammen med dine højskolevenner. Foran dig bølger kornmarken i brisen og lysegrønne skovbryn strækker sig så langt øjet rækker. Det er smukt. Men hvad ser du egentlig? Ser du en frodig mark, en monokulturel hvedeørken eller måske et levested for en masse dyr og planter?

NATUREN I FJÆSET

I Naturen i Fjæset sigter vi mod at få blik for både detaljen og helheden og på den vis få mest muligt ud af vores oplevelser i naturen. Vi bruger ugen på at lære spotte vildtet og få en anden oplevelse af at bevæge sig gennem naturen.
SKRUB UD OG LEG
Kom og leg! Mangler du lidt mere leg i din hverdag? Timerne kommer til at foregå med leg. Vi kommer mest til at bruge den bedste legeplads i verden – Naturen.
HAVKAJAK

Har du snuset til havkajak, og har du lyst til endnu mere? Faget havkajak er 100 procent “kajaknørderi”.
Du får en endnu bedre teknik. Vi padler nemlig i større bølger, i stærkere strøm, tidevand og blæst og tager på længere dagsture.
Faget er friluftsliv i bedste betydning – du sanser dig selv, havkajakken og styrker din tilknytning til naturen.
Så kom ombord og find din egen rytme.
.

JAGTTEGN

På dette intensive jagttegnskursus bliver du klar til at bestå jagtprøven. Vi kommer igennem alt, hvad du skal kunne for at bestå prøven inklusiv det obligatoriske våbenkursus. Du lærer bl.a. de danske dyr og fugle at kende, du lærer våbenhåndtering, kommer på skydebane, og meget mere.

KLATRING

Klatring er en sjov og udfordrende aktivitet, hvor vi støtter og hjælper hinanden, samtidig med, at vi bliver stærkere og smidigere. På Brandbjerg har vi masser af muligheder for at klatre. Indenfor har vi en såkaldt bouldervæg – en 4,5 meter høj klatrevæg med lette og svære ruter, udhæng m.m. Vi klatrer uden sikkerhedsreb på forholdsvis lave højder med en tyk faldmadras under.

MOUNTAINBIKE

I suser afsted på den lille skovsti bag Brandbjerg Højskole. Det går ned ad bakke. Affjedringen på din mountainbike er på hårdt arbejde. Omkring dig er der lysegrønt af anemoner i skovbunden. Et træ, en skarp opbremsning og et sving i bunden af ådalen. Det lykkes. Glæden pibler frem i hver pore af din krop. Det er tidligt forår og du sveder.

ALPIN SKITUR

Ugen er både for dig der er øvet og dig der aldrig har stået på ski. Der stilles ikke krav til dit færdighedsniveau. Vi rejser til Italien til et fantastisk sted der hedder Cheisa in Valmalenco. Et lille lokalt skisportssted som vi nærmest kan have for os selv.

SPIS NATUREN

”Spis naturen” handler om at lære naturens forrådskammer bedre at kende. I faget skal vi lære de gode spisevampe at kende, de lækre bær og de urter, der kan højne ethvert godt måltid. Målet er, at du selv får grundlag for at sanke og høste på bæredygtig vis af naturens overskud i dit liv efter højskolen. 

Hvis du har brug for at tale med nogle om det rigtige valg af højskole – kender vi en der er mega god til det!

Sascha Melanie Levi Maggadudu Jeg følte hun var min veninde, og så sød at jeg gerne ville være et sted hvor folk som hende var. Dejlig kvinde.

Birgitte sidder klar til at hjælpe dig (næsten) hele døgnet på:
Telefon og SMS:
2988 1073
Mail: be@brandbjerg.dk.

Var jeg nu den eneste, som var uprøvet?

{

Da jeg startede på Friluftsliv, var jeg lidt skeptisk, fordi jeg aldrig rigtig havde lavet Friluftsliv aktiviteter. Var jeg nu den eneste, som var uprøvet? Min skepsis blev hurtigt skudt ned, for på Friluftsliv er der plads til alle. En vigtig del af Friluftsliv er at kunne arbejde sammen i gruppen. Jeg har fået et tættere forhold til naturen gennem mit forløb. Kajakture på søen, MTB i Grejsdalen og trekkingture på heden.

Malene

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!