Personlig udvikling

Kend dig selv og forstå de andre

På Personlig udvikling har vi en lang række fag der alle centrerer sig i den ene eller anden grad omkring spørgsmål om begrebet’væredygtighed’? Væredygtighed handler i bund og grund at lære at være dig selv. Det er selv sagt ikke noget man lige gør natten over, men en proces som varer hele livet. Og det er noget, som kan være udfordrende i en travl hverdag og et online samfund der dyrker tempo og facade.

På Brandbjerg Højskole kan du opnå en dybere og mere ægte kontakt til dig selv og din omverden. I fagmiljøet Personlig udvikling arbejder vi med selvudvikling, meditation, kropsbevidsthed, køn, seksualitet og mindfulness i en række spændende fag, som f.eks. Kompas, Personligt lederskab, Køn, krop og seksualitet eller Yoga og mindfulness. Tag med på opdagelsesrejse i grænselandet mellem din indre og ydre verden. På rejsen får du viden, selvforståelse samtidig med at du styrker din evne til at lytte til hjertet, så du kan træffe de valg, der er rigtige for dig. Hvis du kender dig selv godt, bliver forbindelsen til andre mennesker også mere åben, levende og medfølende. Skal du opnå autenticitet kræver det både ærlighed, mod og træning. Det er ikke bare noget man gør, men i det faglige miljø Personlig udvikling på Brandbjerg Højskole har du mulighederne for at blive bedre til det.

Se vores skema for en detaljeret oversigt over alle fag. Vi forbeholder os ret til ændringer i skemaerne.


Fagene i Personlig udvikling

KOMPAS

I Kompas træner du kontakten til kroppen, intuitionen, hjertet og livsenergien. Du lærer at balancere personlighedens dele indbyrdes. Gennem arbejdet opdager du skjulte ressourcer indeni, og du får et mere nuanceret billede af de andre og af dig selv. Derved kan mødet mellem dig og din omverden blive præcist og frugtbart.

MINDFULNESS OG YOGA

Mindfulness og yoga trimmer krop og sind og forbinder de to. En afspændt vågen krop og et afspændt vågent sind giver forøget velvære og nærvær i selve det at være til.

BÆREDYGTIG LIVSSTIL

I denne temauge skal vi bo i økosamfundet Friland og prøve det af på egen krop. Vi flytter højskolen til fælleshuset Ravnen, hvorfra vi skal dyrke både bæredygtigt byggeri og afprøve og inspireres af, hvordan man kan gå en anden vej end de fleste i et moderne samfund.

PERSONLIGT LEDERSKAB

Du får højere selvværd og bliver mere effektiv med personligt lederskab, udvikling og fællesskab på højskoleskemaet. Du bliver bedre rustet til at samarbejde og til at finde din egen rolle i fællesskabet. Du lærer at mønstre modet, der kræves for at nå dine mål, og du får et større udbytte af dine projekter. Dette højskolefag skaber et fundament for både individet og holdet til at blomstre på.

NATURKRAFT

I faget naturkraft handler det om at komme ud i naturen – og hjem i dig selv. I dette fag er naturen selvsagt vores læringsrum og vi er ude i al slags vejr med det som er og lærer at være naturens børn på ny.

 

EKSISTENTIEL VEJLEDNING 

At finde vej i livet er sjældent en motorvej, der fører direkte fra A til B. For de fleste af os snor vejen sig frem gennem et vildt og udfordrende landskab - og den forgrener sig hele tiden, så man konstant må vælge, hvilken retning man vil gå videre af. At træffe valg i livet er en kunst, som vi alle må lære.

KØN, KROP OG SEKSUALITET

Køn, krop og seksualitet er vigtige drivkræfter i de flestes liv. Men også noget, som man føler er tabu at snakke om, dyrke og diskutere. Ifølge Sex & Samfund hænger et højt selvværd, livskvalitet og god trivsel i alle livets faser tæt sammen med køn, krop og seksualitet. Så hvad med at deltage i et rum, hvor intet er tabu? Hvor vi snakker åbent om køn, om vores krop og ikke mindst vores seksualitet.

STUDIEVEJLEDNING

Bliv klogere på, hvad du skal være, når du bliver stor. Måske har du en drøm.  Måske aner du ikke, hvad du vil efter højskolen, og du får myrekryb, når nogen spørger, hvad du brænder for. Lad højskolens studievejledning se på, hvad der giver dig værdi i hverdagen.

ÅNDEHULLET

I faget åndehullet sætter vi tempoet ned og vender blikket indad. Vi giver sindet en pause og fokuserer på vores fysiske krop og forbindelsen hertil via vores åndedræt, forskellige former for afspænding samt guidede meditationer. Her skal du blot være og registrere at du er et levende væsen, der trækker vejret, fordøjer indtrykkene og giver slip. Et tiltrængt pusterum med få ord og masser af VÆREN.

 

Hvis du har brug for at tale med nogle om det rigtige valg af højskole – kender vi en der er mega god til det!

Kenneth Madsen Hun svarede på alle de spørgsmål jeg havde, og overbeviste mig om at højskolen også var noget for mig, selvom jeg var fyldt 30.

Birgitte sidder klar til at hjælpe dig (næsten) hele døgnet på:
Telefon og SMS:
2988 1073
Mail: be@brandbjerg.dk.

Jeg har indset, at der ikke er nogle følelser, der er forkerte

{

Personlig udvikling har hjulpet mig til at lære mig selv bedre at kende. Jeg er blevet mere ærlig overfor mig selv og bevidst om mine behov, værdier samt styrker og svagheder. Jeg har indset, at der ikke er nogle følelser, der er forkerte, og at det først er når man er med alle sine følelser, at man er i stand til at anerkende sig selv og have integritet. Med arbejdet i Kompas føler jeg mig mere rustet til at møde verden, som den jeg er og klare de udfordringer jeg vil møde fremover.

Astrid Graugaard

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!