10 ting du skal vide om Brandbjerg

1: Brandbjerg er en af Danmarks
smukkest beliggende højskoler

Hvid og smuk står den gamle Herregård flankeret af voldgrav og ænder og med kig til parken. Lige bag ved den smukke park ligger højskolens 40 hektar store fredskov. Her starter Grejsdalen med sin smukke skrænter, høje træer og klukkende vandløb.
Se billeder og vores 3 film som præsenterer området på 3 forskellige årstider her.

2: Brandbjergs køkken er kendt 
for sin gode og sunde økologiske mad

Brandbjerg Højskoles køkken har sølvmærket i økologi og er uofficielle danmarksmestre i at udnytte alle dele af maden til velsmagende, grønt og overraskende mad. Det seneste år har skolens køkken fokuseret på vegetar og vegansk mad og udbyder nu kurser for andre skoler i disse emner. Se billeder og læs mere om skolens lækre mad her. 

3: Brandbjerg har eget toilet og bad på alle værelser

Værelserne er enkelt og flot indrettet. De har alle eget bad, toilet, altan og trådløst internet. Store vinduer giver dejlig udsigt og et stort skab der giver følelsen af walk-in-closet!
Du kan vælge mellem dobbeltværelse og enkeltværelse. Vælger du dobbeltværelse, kan du vælge at bo sammen med en, du kender i forvejen, eller du kan lade tilfældighederne råde og glæde dig til at møde din ny værelseskammerat.
Se billeder og læs mere om vores faciliteter her.

4: Brandbjerg er Fairtrade Højskole og arbejder aktivt med bæredygtighed

I 2013 tog vi på Brandbjerg Højskole de første spadestik til den proces vi kalder for: Sharing Brandbjerg. Sharing Brandbjerg handler om bæredygtig omstilling. Det er en proces, hvor vi på alle mulige måder undersøger vejene fra en – i et bæredygtighedsperspektiv – ”almindelig” skole til et bæredygtigt minisamfund. Og vi vil have det hele med: bygninger, køkken, udeområder, adfærd osv.
Læs mere om vores bæredygtige indsats her.

5: Brandbjerg ligger uforstyrret,
7 km fra Jelling og 10 km fra Vejle

I skøn natur og cykelafstand til både Jelling og Vejle ligger Brandbjerg Højskole dejligt. Men skal du med offenlig transport kan det selvfølgeligt være mindre charmerende at bo på landet. Men faktisk stopper bus 212 fra Vejle lige udenfor hoveddøren. Det tager kun 21 min. Derudover har vi stor glæde af Flextrafik, som kan bestilles med en app eller på telefon 76 608 608. Det betyder at du bliver afhentet af en taxa hvor du ønsker det og bliver kørt billigt direkte til døren.

6: Brandbjerg er en
global landsby

Unge mennesker fra hele verden finder hvert semester vej til Brandbjerg. Vi har typisk mellem 15 og 20 % internationale elever. Går du på højskole hos os træder du derfor ind i den globale landsby, hvor du kan gå på opdagelse i andre kulturer og meningshorisonter, der udfordrer din måde at forstå verden på – og du får venner overalt i verden. Det betyder også, at vi taler både dansk og engelsk i hverdagen og i nogle af fagene. Det er en stor gave, fordi mange, som en bivirkning, bliver markant bedre til engelsk under deres højskoleophold. Vi ved også, at nogle på forhånd kan føle sig usikre omkring det sproglige, men det går meget hurtigt over, når de oplever, at vi i praksis har dansk som vores hovedsprog på skolen, og at man langt fra behøver at tale et fejlfrit engelsk for at kunne begå dig blandt de internationale elever, der ofte heller ikke har engelsk som deres førstesprog.

7: Brandbjerg er first mover på arbejdet med seksuel dannelse

Køn, krop og seksualitet er tæt forbundet med menneskeværd og vores evne til at indgå i fælles liv med hinanden. Verden har aldrig trængt mere til seksuel dannelse, end den gør nu. Her på Brandbjerg har vi arbejdet med seksuel dannelse i årevis, og du møder du den især i faget ”Køn, krop og seksualitet”, hvor vi bl.a. arbejder med kropsglæde, grænser, flirt, intimitet og sensualitet gennem pardans.
Læs mere om ”Køn, krop og seksualitet

8: Brandbjerg har et af højskoledanmarks
største ambassadørkorps

Vores gamle elever er pjattede med at komme tilbage til Brandbjerg og bonde på kryds og tværs af årgange. Næsten 100 gamle elever er med i ambassadørkorpset Brandbjergs Tropper, og de kommer mange weekender om året, hænger ud med det nuværende elevhold og arbejder med så forskellige opgaver som bl.a. ”Brandbjerg på kanten” (sommerkursus for gamle elever), ”Hyg og byg”, ”Skitur for nuværende og gamle elever”, ”Sharing Brandbjerg” (arbejdsweekend i oktober med fokus på bæredygtighed) og ”Brandstifter” (blad for gamle elever). Faktisk er de så mange, at vi med jævne mellemrum skal finde nye opgaver og arbejdsområder til dem. Vær med andre ord opmærksom på, at du foruden tilknytningen til din egen årgang har mulighed for at blive en del af en stor Brandbjerg-familie efter endt ophold.

9: Lækker vegetar og vegansk mad

Brandbjergs køkken er frontløber blandt storkøkkener, når det gælder vegansk og vegetarisk mad. Du kan vælge vegansk eller vegetarisk ved tilmeldingen og du kan se frem til spændende smagsoplevelser. Køkkenet står bag køkkenkurser for kolleger fra andre storkøkkener, der gerne vil i en grønnere retning.
Læs mere om højskolens køkken her

 

10: Store rejseoplevelser

På alle vores lange kurser er der spændende muligheder for skelsættende rejseoplevelser. Om foråret har du tre muligheder for at rejse: Rejse til CatalonienAlpin skirejse til Østrig og fjeldskitur med Friluftsliv. Om efteråret har vi en stor rejse. I 2021 til Cape Town og 2022 til Costa Rica.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.