Afrogrooves

Du slår håndfladen ned i den Djembe du holder om med knæene. Malene smiler til dig fra keyboardet. I starter de bløde rytmer. Kalle prøver kræfter med en fløjte. Det lyder da ret godt det her. Det er svært ikke at rokke med.

 AfroGrooves tages der udgangspunkt i rytmer og grooves, sange, melodier og bevægelser fra forskellige afrikanske genrer. Vi arbejder med 2-3 numre og elevernes egne påfund og idéer vægtes højt igennem processen. 

Der veksles mellem icebreakers, rytmisk træning og sammenspil. Vi arbejder med storband med sang, bas, trommer, guitar, keys tilsat vestafrikanske instrumenter og dans. Og kommer omkring helt traditionelt sang-dans-percussion setup.  Der arbejdes med groove, timing, udtryk, nonverbal kommunikation, gruppedynamik og performance. Du kommer til at stifte bekendtskab med genrernes oprindelse, kulturelle betydning og samtidsrelevans. 

Det hele munder ud i et par færdige numre som kan vises for et publikum. 

Hvad får du ud af faget:  
Her har du mulighed for at opleve glæden ved at udtrykke dig med stemme, krop og instrumenter. Du oplever sammenhængskraften mellem musik, sang og bevægelse og den nonverbale kommunikation musiker og danser imellem. Du skal lære om traditionelle og moderne afrikanske genrer og deres betydning i musik herhjemme og rundt omkring i verden. 

Underviser: Eliza Boye Mouritzen 

Fagmiljøet Musik

Vil du være en del af et musikmiljø, hvor musikken strømmer ud af alle øvelokaler og fællesrum? Musik på Brandbjerg Højskole er et fagmiljø for dig der gerne vil udforske musikken sammen med andre i sammenspil, stemmetræning, elektronisk musik eller sangskrivning.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.