Akvarelmaleri

Tirsdag 27. juni – Lørdag d. 1. juli 2023
Et kreativt højskolekursus, hvor der både bliver tid til akvarelmaleri og klassiske højskoleoplevelser

TILMELD DIG HER

Ikke flere ledige enkeltværelser – tag en ven med eller lad os finde din værelseskammerat. 

Glæd dig til et kreativt højskolekursus, hvor der både bliver tid til akvarelmaleri og klassiske højskoleoplevelser. Der bliver mulighed for at lære nye teknikker for både begyndere og øvede i akvarel, men også tid til at fordybe dig i akvarellens univers.

Lad dig fortrylle af arbejdet med farvepigment, vand og papir. Et kursus, hvor du ikke kun bliver introduceret til den basale akvarelteknik, men hvor vi også skal afprøve de mere eksperimenterende teknikker.

Værkstedsleder: Pia Brix-Thomsen: Født 1964. Uddannet på Det Fynske Kunstakademi, Odense, 1988-1993. Medlem af Billedkunstnernes forbund BKF. Pia Brix-Thomsen har de sidste 30 år markeret sig stærkt på kunstscenen med sine energifyldte og farvemættede abstrakte værker. Især bemærker man i hendes værker passionen og talentet for at arbejde med lys og dybde. Hendes værker er på engang rolige og afbalancerede, og dog sanser man samtidig et kraftfuldt temperament. Hun har, siden hun færdiggjorde sin uddannelse i 1993, udstillet i utallige sammenhænge i Danmark og i udlandet. De sidste 20 år primært i galleri i Chicago og i Oslo. Pia har udover sit skabende arbejde også undervist og vejledt i kreative processer de sidste 30 år.

Medvirkende:

· 3 generationer af familien Koppel: Anders Koppel (f. 17.7.1947), dansk komponist og musiker, søn af Herman D. Koppel. Han dannede i 1967 sammen med broderen Thomas rockgruppen Savage Rose, hvori han spillede orgel og skrev tekster. Marie Carmen Koppel (f. 30 september 1971), soul- og gospelsangerinde. Hun har gennem en årrække har opbygget et stort og trofast koncertpublikum. Med sin store stemme fylder hun kirker, spillesteder og kulturhuse landet over med intensitet, nærver og musikalitet på internationalt niveau.

Molly Koppel er 26 år, sangerinde og sangskriver. Hun debuterede med ep’en Waves i 2019, som repræsenterer hendes første udgivelse som solo artist – hvortil flere udgivelser er kommet siden. Musikken rummer elektronisk RnB, soul og fængende popmelodier og bevæger sig ubesværet mellem det elektroniske til det organiske med et ofte jazzet twist.

 

· Georg Metz: Tidligere chefredaktør, tidligere tv-medarbejder, tidligere Statens Filmkonsulent, tidligere forfatterformand, formand for den2radio, forfatter, billedkunstner, kolumnist og foredragsholder. Syngesalonen.dk

· Judit Rosenborg: Judith er nok bedst kendt fra Tv-serien: Mormor på mandejagt. Hun er skuespiller, 70 år, fuld af livsglæde, intensitet, livsbegær og fortæller i et sjovt, hjerteligt og dybt foredrag om livets op og nedture – med og uden kærlighed og Tinder.

 

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Georg Metz: Humor som overlevelse
· Judith Rothenborg: Mormor på Mandejagt
· Familien Koppel i ord og toner gennem 100 år: Foredrag med Anders, Marie Carmen og Molly Koppel. En musikalsk fortælling om familie, musik, samarbejde og fællesskab

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Terningfortællinger
· Tur i herregårdslandskabet med              naturvejleder

KURSUSPROGRAM

Tirsdag 27/6 
10.00-11.00: Ankomst

11.15: Fælles velkomst  
12.00: Frokost  
12.30: Indkvartering på værelser
13.30: Rundvisning på skolen med Brandbjergs Historie:Vi skal møde hinanden, høre om programmet, og bagefter går vi en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.  
15.00-17.15:
Akvarelværkstedet: Intro til akvarel, materialer og basal farvelære.
19.30-21.00: Lyse nætter: De danske klassikere i HøjskolesangbogenVi skal nyde de gode danske sange som Alberte Windings ”Lyse nætter”, Kim Larsens ”Papirsklip”, Nannas ”Buster” og mange andre uforglemmelige danske popklassikere.   
   

Onsdag 28/6  
8.30: Morgensamling  
9.30-12.00:  Georg Metz: Humor som overlevelse: Grin og gråd i op til to timer med eller uden pause. “Det er vigtigt af og til at mærke, at man har stadig har nogle lattermuskler. Humoren har jeg svært ved at se bort fra. Hos Storm P. siger dommeren vredt, at man jo har fundet tiltaltes fingeraftryk på gerningsstedet, hvortil den lille mand svarer: Umuligt, hr. Dommer jeg havde handsker på. Her åbner der sig horisonter, hvad der sker, hver gang den store humor kommer på bordet. I den jødiske tradition er der et hav af historier, der sætter livet i relief. Humor kan jeg tale længe om og gør det gerne.”
14.00-17.00: Akvarelværkstedet: Form, baggrund og skygge. Kontrolleret akvarel
19.30-21.00: Judith Rothenborg: Mormor på Mandejagt: Så du også med på DR, da Judith Rothenborg fortalte, at hun er vild med mænd, erotik og sex? Hvordan bryder man tabuer om ældre og sex? Hvordan accepterer og respekterer man den evigt unge person, der huserer inde bag den gamle krop – og giver denne person plads? Hvordan håndterer vi vores liv, når vi bliver ældre? Hvad er meningen med galskaben, og hvordan finder vi lykken? Judith er skuespiller, 70 år, fuld af livsglæde, intensitet, livsbegær og fortæller i et sjovt, hjerteligt og dybt foredrag om livets op og nedture – med og uden kærlighed og Tinder.

Torsdag 29/6  
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-17.00: Akvarelværkstedet: Lad os se, hvad der sker, når vi ikke styrer for meget. Vand og farver får deres eget liv og udtryk. Eksperimenter med vådt i vådt – vådt på tørt samt tilsætning af andre materialer. 
19.30: Midsommersange fra højskolesangbogen: Aftenen vil foregå i hyggeligt samvær med højskolesangbogen, hvor vi skal synge nogle af de mange midsommersange. 

Fredag 30/6
8.30: Morgensamling
9.30-12.00: Akvarelværkstedet: Vi arbejder individuelt videre med torsdagens eksperimenter.
14.00-16.00: Familien Koppel i ord og toner gennem 100 år: Foredrag med Anders, Marie Carmen og Molly Koppel. En musikalsk fortælling om familie, musik, samarbejde og fællesskab: Den 1. oktober 1908 blev Herman D. Koppel født i Danmark som ældste søn af polsk-jødiske indvandrere. Dette var begyndelsen på Familien Koppels “musikdynasti”, og er i dag begyndelsen til en skøn aften i selskab med tre generationer af  musikere fra Familien Koppel. Herman begyndte at spille klaver som 5-årig, og det udviklede sig til en lang musikalsk karriere og en utrolig omfattende en af slagsen. Herman D. Koppels virke omfattede roller som pianist, komponist, improvisator, og som inspirationskilde for mange og ikke mindst hans egen familie. På denne aften fortæller Marie Carmen, Molly og Anders levende om familien, om deres liv og samarbejde. Fortællingen bliver understøttet med musikalske indslag og sange.

16.00: Festforberedelser – vi skaber sammen rammerne for sommerens skønneste afslutningsaften.

18.30: Festmiddag 

Lørdag 1/7
8.30: Udtjekning fra værelser 
9.00-11.00: Akvarelværkstedet: Afsluttende øvelse. Komposition og billedgennemgang.
11.15-11.50: Fællesvaluering og afslutning
12.00: Frokost 
12.45: Farvel og tak for denne gang  

 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.30-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 11.30, samt dejlig aftensmad kl. 17.30. Hver formiddag, eftermiddag og aften er der kaffe med frugt, kage, brød, boller eller lignende.  

Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser.  

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.  

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mailadresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post 2 uger før kursusstart. Hvis du selv vælger at aflyse dit ophold, mister du dit indbetalte indmeldelsesgebyr på 500 kr. Aflyser du mindst 4 uger før opholdets begyndelse refunderes hele kursusgebyret på nær indmeldelsesgebyret. Ved afbud senere end 4 uger før kursets start, mister du det samlede indbetalte kursusgebyr.

Her kan du finde vores generelle betalings- og afbestillingsbetingelser 

Har du diabetes eller allergier i fht. mad - kan du læse mere om Brandbjergs køkken her.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse:    kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene
Tirsdag 27. juni – Lørdag d. 1. juli 2023

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

 

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/fle

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook