november, 2018

13nov19:3021:00Demokrati betyder folkestyre - men er du en del af folket?19:30 - 21:00

Event detaljer

Ideen om demokrati er flere tusind år gammel. Over et par timer vil historikeren, forfatteren og historiefortælleren, Asser Amdisen, gå gennem verdens historie og gennem nedslag fortælle om, hvor de ideer, som vi i dag opfatter som selvindlysende rent faktisk kommer fra. Vi skal møde Alexander den Store, Prins John (dog ikke i løveudgaven), den gale Rosseau og ikke mindst Bismarck og Estrup, som på hver sin måde har sat deres præg på nutidens demokrati.

I den sidste ende kommer vi dog til spørgmålet, om vi egentligt har demokrati i Danmark, og hvis vi mener, vi har det – hvilken slags demokrati er det så? Hvem bestemmer faktisk i Danmark? Er det dig? Fungerer demokratiet faktisk, og kan man forestille sig, at det kan overleve 50 år mere?

Aftenen starter en diskussion om demokrati og giver perspektiv og baggrund på styreformen og ikke mindst på vores egen rolle som demokratiske medborgere.

Foredraget bygger på Asser Amdisens seneste bog “Nu vi taler om demokrati – en debatbog for demokrater” som udkom på Haase Forlag i oktober 2018.

Arrangementet er åbent for alle
70 kroner / 30 kroner for unge under 18 / 30 kroner for BHV
Tilmelding til BH@brandbjerg.dk senest 11/11.

Tidspunkt

(Tirsdag) 19:30 - 21:00

Pris og Billet

70 kroner for voksne / 30 kroner for unge under 18 / 30 kroner for BHV

Kontakt Info

bh@brandbjerg.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright - Brandbjerg Højskole
Bestil brochure til Lange Kurser
window.$zopim||(function(d,s){var z=$zopim=function(c){z._.push(c)},$=z.s= d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0];z.set=function(o){z.set. _.push(o)};z._=[];z.set._=[];$.async=!0;$.setAttribute("charset","utf-8"); $.src="//v2.zopim.com/?xIzCQPWMPryOA6s2YiYESTdiytPc2IUO";z.t=+new Date;$. type="text/javascript";e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,"script");
X