Bæredygtighed

Verden i vores hænder

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan arbejde med bæredygtighed sammen med andre ligesindede? På Brandbjerg Højskole har vi en række spændende fag, som arbejder med bæredygtighed indenfor en bred forståelse. Således arbejder vi både med bæredygtighed i praksis når vi (ombygger) et hus eller skaber en skovhave efter permakulturelle principper. Og vi arbejder med bæredygtighed politisk, når vi kaster os ind i klimakampen.

Bæredygtighed og andre spændende fag
Vores fagmiljøer handler om at skabe rum til både fordybelse og variation. Således kan du få  fag der drejer sig om bæredygtighed  i stort set alle fagmoduler, men ikke alle. Vi tror på at vi er hele mennesker som ikke kun interesserer sig for et emne, og det kan du dyrke på Brandbjerg. Herunder kan du se hvordan de kunstneriske og kreative fag fordeler sig i de fire semestre. Se vores skema  for en detaljeret oversigt over alle fag.

Bæredygtighed

BÆREDYGTIGHED I PRAKSIS

Drømmer du om jord under neglene, træ mellem hænderne og et forrådskammer fyldt med naturens gaver, fremavlet og forarbejdet af dig selv? I Brandbjerg Højskoles fag ’Bæredygtighed’ tager vi hul på den fremtid, vi holder i vores hænder – med vores hænder!

BYHAVEN (URBAN GARDEN)

Kloden oplever store klimaudfordringer, som allerede imødegås. I Paris iklædes bygninger luftrensende planter, hustage omdannes til frodige byhaver og CO2-neutrale nybyggerier skyder op. Overalt arbejdes med skybrudssikringer og med regnvandet som en ressource frem for en trussel. Tag faget byhaven, og højskolen vil klæde dig på til fremtiden.

GØR DET SELV - TØR DET SELV

Vil du gerne gøre det selv – men tør du ikke? Er du træt af at ringe efter din mor, når dine nye køkkenlamper skal monteres? Vil du selv gribe slagboremaskinen, når hylderne skal op på væggen? Gider du ikke købe et massefabrikeret spisebord med bænke, når der ligger gode materialer og flyder her, der og allevegne?

GENBRUGSDESIGN

At genbruge – at give noget, andre smider væk et nyt liv – er det mest bæredygtige overhovedet. Du lærer om mange slags materialer, og om hvordan de kan genbruges på en ny måde. Brandbjerg Højskole lægger genbrug ind på din rygrad – du får et helt nyt tankesæt. 

KLIMAAKTIVISME

Greta Thunbergs klimastrejke har sat ild i et nyt ungdomsoprør. I faget ’klimaaktivisme’ på Brandbjerg Højskole kaster vi os ud i klimaoprøret! Unge klimaaktivister over hele kloden forlanger vredt, at ”de voksne” kommer ind i kampen. 

BÆREDYGTIGT BYGGERI

Kloden lider, og vi skal passe på den.
”Vi skal opfylde de nuværende behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare”. - En af måderne er at fremme bæredygtigt byggeri. Højskolens fag “Bæredygtigt byggeri” er sammensat af en smule teori og meget praktik iblandet besøg i den virkelige bæredygtige verden.

BIAVL

Bzzzzz! Det summer omkring dig, mens du nærmer dig bistadet, der står i en lun krog på højskolen. Bierne har arbejdet flittigt med at bestøve blomster hele sommeren, og nu kan vi snart nyde frugten af deres værk. Når de selv har fået, hvad de har brug for, høster vi pladerne fyldt med honning.

MAD MED MOD

Smid hæmningerne og drop opskriftstyraniet. Få troen på, at du er genial nok til at lave din helt egen mad. Vi rejser i et forunderligt, intenst og mangeartet univers – på én gang et madværksted og et sanselaboratorium. Vi trækker sanseindtryk og gode råvarer ind fra hele verden og eksperimenterer med at sætte dem sammen til nye oplevelser, på den enkle, den raffinerede og den tjekkede måde.

BÆREDYGTIGT LIVSSTIL

I denne temauge skal vi bo i økosamfundet Friland og prøve det af på egen krop. Vi flytter højskolen til fælleshuset Ravnen, hvorfra vi skal dyrke både bæredygtigt byggeri og afprøve og inspireres af, hvordan man kan gå en anden vej end de fleste i et moderne samfund.

HAVEBRUG (skov- og køkken)

Drømmer du om jord under neglene, en sund natur og masser af gode, hjemmedyrkede grøntsager, bær og frugter på middagsbordet? Faget ’Havebrug – skovhaven, frugthaven og køkkenhaven’ på Brandbjerg Højskole giver dig et godt grundlag for at gå i gang, så du måske en dag kan blive selvforsynende.

MÅLTIDET

Duften og smagen af et måltid kan sætte gang i følelser og minder. Hvem inviterer du indenfor - og er der nogen, du ikke vil dele et måltid med? Spiser I foran fjernsynet, eller er måltidet helligt i din familie? Spiser i samlet, eller tager man bare en bid, når man kommer ind ad døren?

PERMAKULTUR DESIGN CERTIFIKAT

I faget ’Permakultur design’ på Brandbjerg Højskole arbejder vi med designmetoder, der kan hjælpe os med at skabe grundlaget for en bæredygtig og ’permanent kultur’. Det handler først og fremmest om at lære at tænke i helheder. Og om at designe vores hverdag, lokale fællesskaber, virksomheder og store systemer, så de tager hensyn til både menneskets og naturens behov.

JAGT OG FISKERI

Er du nysgerrig på naturen eller er du ligefrem jagtinteresseret, i begge tilfælde er der meget at hente for dig i dette fag.

SPIS NATUREN

”Spis naturen” handler om at lære naturens forrådskammer bedre at kende. I faget skal vi lære de gode spisevampe at kende, de lækre bær og de urter, der kan højne ethvert godt måltid. Målet er, at du selv får grundlag for at sanke og høste på bæredygtig vis af naturens overskud i dit liv efter højskolen. 

PERMAKULTUR DESIGN I PRAKSIS

I faget ’Permakultur design i praksis’ på Brandbjerg Højskole arbejder vi med designmetoder, der kan hjælpe os med at skabe grundlaget for en bæredygtig og ’permanent kultur’. Det handler først og fremmest om at lære at tænke i helheder. Og om at designe vores hverdag, lokale fællesskaber, virksomheder og store systemer, så de tager hensyn til både menneskets og naturens behov.

Dagligdagen er gennemsyret af en grøn omstilling

{

”Brandbjergs fokus på bæredygtighed er med til at skabe ligeværd og balance. Dagligdagen er gennemsyret af en grøn omstilling, men ikke mindst er der fokus på menneskelige kvaliteter. Der investeres i økologi, men endnu mere i det enkelte menneske. Man føler sig værdsat som den man er, men også som en del af et bæredygtigt fællesskab. Det er alt sammen med til at skabe de bedste forudsætninger for at tage del i en bæredygtig omstilling.”

Malene

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg svarer på alt :)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage:

Vi sender den til dig snarest!