Bæredygtighed

Drømmer du om jord under neglene, træ mellem hænderne og et forrådskammer fyldt med naturens gaver, fremavlet og forarbejdet af dig selv? I Brandbjerg Højskoles fag ’Bæredygtighed i praksis’ tager vi hul på den fremtid, vi holder i vores hænder – med vores hænder! Vi følger årstidens sæsoner. Du introduceres til gartnerhåndværket, permakultur, bæredygtigt byggeri, genbrugsdesign, kokkeri, fermentering og konservering af mad.

Du lærer at gøre jorden frugtbar, når vi arbejder med permakulturelt havebrug.

Vi høster årstidens grønt i højskolens skov- og køkkenhave, og i køkkenet lærer du de gamle teknikker til forarbejdning og konservering af mad.

Du får træ og mursten mellem hænderne, når vi er med til at renovere et nedslidt hus på højskolen, så det bliver et skoleeksempel på bæredygtigt byggeri.

Du lærer håndværksmetoder fra ’mestre’ i deres fag, uanset om du skal sætte en ovn, ryge en skinke eller bygge et hønsehus.

Vi tager på opdagelsesrejser til samfund og mennesker, der har bygget deres ”liv” selv på et fundament af bæredygtighed – og som dyrker jorden efter permakulturens forskrifter.

Hvad kan vi lære af dem, der er gået foran? Hvem kan jeg lege videre med, når vi skal ud og etablere vores eget bæredygtige liv efter højskolen?

‘Bæredygtighed i praksis’ giver inspiration og handlemod til at komme i gang.

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Rane Baadsgaard Lange

Rane Baadsgaard Lange

Rane er viceforstander for lange kurser. Ranes hjertebarn er ’bæredygtig dannelse’. At fremelske et bæredygtigt samfund er på en gang en kreativ, etisk og eksistentiel udfordring for os mennesker: Hvordan kan jeg bringe mine evner i spil på en måde, som giver mig næring og livsglæde – samtidig med at jeg bidrager til at skabe en bedre verden for alle andre og alt andet levende på jorden?

Det er et meget meningsfuldt fag!

{

Hvad er ikke mere meningsfuldt end at være i forum hvor der er plads til snak og læring om vores jord og klima? Jeg er vild med den praktiske del af faget, man får jord under neglene og er ude i den friske luft. For mig har det betydet meget at få indsigt i metoder og ting vi som små personer kan gøre i denne klimakrise situation.

Laura

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!