Band – sammenspil

I har spillet sammen hele formiddagen - det lød ikke særlig godt i starten, og du svedte tran over at skulle synge for på det nye nummer. Men nu begynder der at ske noget! Det er som om musikken begynder at leve imellem jer, og sangen kommer af sig selv. Fra trommerne bliver der sendt dig et legende grin og lagt et ekstra ‘fill’ ind før breaket. Det kører!

Faget ‘Band/Sammenspil’ på Brandbjerg Højskole handler om at spille en masse musik – sammen.

Det er et musikalsk værksted, hvor vi arbejder sammen om at skabe musik på både traditionelle og utraditionelle instrumenter. Vi tager udgangspunkt i det instrument, du har lyst til at udforske og blive bedre til at spille, og vi arbejder sammen i bandet om at finde vores fælles udtryk. Uanset om det er en sang, du selv har skrevet, det nyeste radiohit eller en oldie fra musikkens skatkammer, så bliver den noget helt særligt, når vi spiller den sammen i ‘Band/Sammenspil’.

Du bliver trænet i at lytte til de andre og opleve musikken som et fællesskab og en fælles skabning. Musikken får liv, når vi gør os umage for at forstå og følge hinanden i det musikalske rum. Du bliver skarpere på dit eget instrument, når du kan bruge det sammen med andre, for uanset hvor vild du er på guitaren, så fungerer bandet ikke, hvis nogen kører solo og glemmer at lytte til resten af flokken.

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage i faget. Vi tilpasser undervisningen, så der både udfordringer til den garvede musikers niveau og til nybegynderen, så alle kan være med og lære noget nyt. 

Fagmiljøet Musik og Dans

Vil du være en del af et musikmiljø, hvor musikken strømmer ud af alle øvelokaler og fællesrum? Musik på Brandbjerg Højskole er et fagmiljø, for dig der gerne vil udforske musikken sammen med andre i sammenspil, stemmetræning, elektronisk musik eller sangskrivning.

Underviser

Kristoffer Fynbo Thorning

Kristoffer Fynbo Thorning

Energi, kreativitet og nysgerrighed er nøgleord for Kristoffers musikalske liv. Han elsker at lege, spille, skabe og sætte i gang og når man er i rum med Kristoffer, går der ikke lang tid, før man smiler, griner, forundres eller er i gang med noget nyt og spændende.

Kristoffer elsker musik vendt på alle ledder og kanter og lægger meget vægt på, at det skal kunne mærkes fysisk. Han elsker computere og ting, der kan skabe sære lyde og når han ikke er på højskolen, er det her, han lægger sin tid.

Han turnerer i det meste af verden med sin elektroniske vokalgruppe Postyr, hvor han er maskinfører og sanger og derudover laver han mærkelige lyd-projekter med gruppen RumKlang.

Rasmus Sejersen

Rasmus Sejersen

“Smil, kærlighed og krammere gør ethvert liv rigere; i hvert fald mit!”. Rasmus’ hovedfokus er komposition, kreativitet og leg, og der lægges i særdeleshed vægt på at vi selv skriver og komponerer musikken.

Når Rasmus ikke er på højskole er han på hiphop-turnéer for skolebørn med ‘Hipsomhap’, spiller skæv og anderledes musik på legetøjsinstrumenter, laver hits med ‘Good Evening People’ og lyrisk pop med ‘Were Too Young To Fall Asleep’. 

Rasmus er uddannet fra musikkonservatoriet med Sang, Kor og Bevægelse som hovedfag, og med 10 års sammenspilsundervisningserfaring, er han en rutineret herre indenfor feltet.

 

Da jeg spillede en af mine sange begyndte læreren at græde

{

Jeg har spillet musik hele livet men har været mega genert omkring det og ville ikke dele det med andre fordi det er så sårbart. Vi havde en underviser på musik, der støttede os i det så vi troede på os selv. Da jeg spillede en af mine sange begyndte læreren at græde – og det var så stort at der var en der anerkendte en så meget. Vi spillede live på vores egen festival og folk støttede op om os og heppede på os. Det var stort.

Maria

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

[wd_asp id=2]

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!