Biavl
Bzzzzz! Det summer omkring dig, mens du nærmer dig bistadet, der står i en lun krog på højskolen. Bierne har arbejdet flittigt med at bestøve blomster hele sommeren, og nu kan vi snart nyde frugten af deres værk. Når de selv har fået, hvad de har brug for, høster vi pladerne fyldt med honning.
Biavl er et gammelt håndværk med dybe rødder i menneskets historie. På højskolen lærer eleverne, hvordan de selv kan holde honningbier i et hjørne af parcelhushaven eller på taget i storbyen.
Vi prøver at skabe gode levesteder for de vilde bier, lærer om naturpleje og følger biavlens sæsoner:
Forårs- og vinterklargøring af stadet, pasning af sværmen henover sommeren, høsten og forarbejdning af ’biguldet’, honningen.
Højskolefaget, som primært foregår udendørs, giver dig indsigt i konventionel, økologisk og biodynamisk biavl.
Et vigtigt element i faget er desuden biernes samfundsmæssige og økologiske betydning for mennesker og natur.
Hvad betyder det for os, at biernes naturlige levesteder og fødegrundlag er truet af det industrielle landbrug?
Vilde bier er truet i den danske natur. Hvordan vi kan skabe gode muligheder for bier og biavl i fremtiden?
Faget lærer dig også om, hvordan bisværmens fourageringsmuligheder har betydning for honningens smag og kvalitet.
(Bi there or bi square)
Fagmiljøet Bæredygtighed
Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv.
Underviser

Rane Baadsgaard Lange
Rane er viceforstander for lange kurser. Ranes hjertebarn er ’bæredygtig dannelse’. At fremelske et bæredygtigt samfund er på en gang en kreativ, etisk og eksistentiel udfordring for os mennesker: Hvordan kan jeg bringe mine evner i spil på en måde, som giver mig næring og livsglæde – samtidig med at jeg bidrager til at skabe en bedre verden for alle andre og alt andet levende på jorden?
Fedt at lære så meget om bier og rigtig god lærer
Et fag hvor man lære om noget, man ikke lige for mulighed for så mange andre steder.
BRANDBJERG HØJSKOLE

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser