BINK

Teknologi på den fede måde

Kan man skabe liv ud af olie og sæbe? Kan kunstig intelligens erstatte den menneskelige tanke? Hvad skal vi lave, når robotterne laver alt arbejdet? Og kan teknologi og kultur erstatte natur? I faget BINK (bio-, information-, nano- og kommunikationsteknologi) på Brandbjerg Højskole dykker vi ned i samspillet mellem menneske, teknologi og samfund. Vi går på opdagelse i, hvordan den accelererende teknologiske udvikling sætter dagsordenen for fremtidens samfund.

På højskolen taler vi med forskere, filosoffer, politikere og robotteknologer, der lægger grundstenene til vores fælles teknologiske fremtid.

Hvilke etiske og politiske muligheder skaber den 4. industrielle revolution – og hvilke udfordringer stiller den os overfor?

Vil vi acceptere at få indopereret en chip, som kan sladre om, hvor vi er for at kunne bekæmpe kriminalitet? Vil kvinder udlicitere deres livmoder til laboratoriet for at slippe for graviditeten?

Der er mange spørgsmål, der presser sig på – og der er ingen enkle svar.

For hvad er det gode, sande og det skønne, når menneske og maskine smelter sammen? Glem robotterne – der står snart cyborgs og banker på døren. Teknologien giver os vældige kræfter, der måske kan skabe et jordisk paradis, hvis vi forvalter den på en ordentlig måde. Men teknologien kan måske også få The Matrix til at ligne en børnehave!

For at kunne være medskabere af fremtiden må vi forholde os til ‘BINK’. Hellere i dag end i morgen.

Fagmiljøet Politik og samfund

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan dyrke politiske og samfundsmæssige fag sammen med andre ligesindede? På Brandbjerg Højskole har vi en række spændende politik- og samfundsmæssige fag, som du kan dyrke sammen med interesser indenfor andre genrer. 

Underviser

Rane Baadsgaard Lange

Rane Baadsgaard Lange

Viceforstander

Rane er viceforstander for lange kurser. Ranes hjertebarn er ’bæredygtig dannelse’. At fremelske et bæredygtigt samfund er på en gang en kreativ, etisk og eksistentiel udfordring for os mennesker.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!