Brandbjerg Højskoles Elevforening (BHE) er en frivillig forening for nuværende og tidligere brandbjergelever, der insisterer på at fastholde og bevare brandbjergånden udenfor boblen nær Vejle.

Vi arbejder for, at Brandbjerg bliver ved at være et fantastisk fællesskab at være en del af – også på anden side de ikke altid lige godt isolerede mure.

Det gør vi ved at danne rammerne for mødet mellem gamle og nuværende elever på kryds og tværs af årgange. En del af vores medlemmer lægger knofedt og transporttid i at mødes på Brandbjerg flere gange om året for at arrangere arrangementer for foreningens medlemmer og for at hjælpe til med, at Brandbjerg Højskole bliver ved med at være en fantastisk højskole.

Vi arrangerer den årlige gensynsweekend, ’Elevstævne’, for alle foreningens medlemmer, ’Sharing Brandbjerg’ for alle, der gerne vil bruge en weekend på at styrke både skolens og fællesskabets bæredygtighed og ’Brandbjerg på kanten’, der er et sommerkursus, hvor alle, især tidligere elever, kan få en uges koncentreret dosis brandbjergånd lige i sjælen.

Derudover giver vi skolen en hjælpende hånd, hvor vi kan. Nogle af os bruger gerne en weekend på at ordne haven eller bygge et skur. Andre forsøger at udbrede fællesskabets rødder ved at rekruttere nye elever.

BHE er en frivillig forening. Og derfor har vi også en bestyrelse. Den består af ni mennesker, der i fællesskab forsøger at gøre det så let som muligt for vores medlemmer at få det ud af foreningen, de gerne vil have. Hvad enten det er at se ”familien” til Elevstævne en gang om året eller bruge en masse tid på at være frivillig.

Jesper Winther er formand for BHE. Han koordinerer generalforsamling og bestyrelsesmøder og taler løbende med skolens ledelse om, hvad de kan bruge foreningens frivillige muskler til.

Johannes Nielsen er foreningens næstformand. Han koordinerer foreningens frivillige arbejde med alle arbejdsgruppernes tovholdere, og i dette efterår overtager han flere af formandens opgaver, mens formanden er på udveksling.

Anja Pedersen er kasserer. Hun nusser med kvitteringer og indmeldelsesformularer og holder foreningens økonomi i stram snor. Når bølgerne går rigtig højt, glatter hun dem ud med Den Jyske Sparekasse.

Maria Julie Sørensen er kartoteksansvarlig. Hun ved, hvem alle foreningens medlemmer er og kender deres adresser. Hvis du ikke har betalt dit medlemsgebyr, kan du snart høre hende ånde dig i nakken.

Magnus Bonde er fødselshjælper på medlemsarrangementer i foreningen. Hvis du har en idé til et BHE-arrangement, så er det ham, du skal skrive til! Måske kan foreningen støtte idéen økonomisk og Magnus vil helt sikkert gerne hjælpe dig fra idé til virkelighed.

Sofie Jansen er weekendkoordinator og sørger for, at det hele ikke går op i snak. Hun har styr på dagsordenen, tilmeldinger og bestiller værelser og mad på skolen, og så ved hun altid, hvad temaet for de nuværende elevers fest om lørdagen er!

Lærke Sørensen er ansvarlig for BHE’s PR på de sociale medier. Hun forsøger efter bedste evne at sikre, at alle medlemmer altid ved det, de gerne vil vide.

Henrik er suppleant. Han kommer for det meste til bestyrelsesmøder, og er altid klar til at træde til, hvis et af bestyrelsens medlemmer skulle falde ned ad en trappe eller bare får for travlt med studiet.

BHE har også to pladser i Brandbjerg Højskoles bestyrelse. Emil og Mette-Rose sidder derfor både i BHE’s og Brandbjerg Højskoles bestyrelser. De agerer bindeled mellem skolens formelle ledelse og vores skønne forening.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at tage fat i os, hvis du vil vide mere. Jesper svarer altid på mails på bhelev@gmail.com.

Billeder fra årets store begivenhed – Elevstævnet på Brandbjerg Højskole

Mød gamle og nye venner!