Brandbjerg på kanten

Mandag 27. juli – søndag 2. august 2020 (uge 31)
Kom med til Brandbjerg På Kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intens højskoleophold. Vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som der kun findes på en højskole.

TILMELD DIG HER

Dato 27. juli – 2. august 2020 (uge 31)

Kurset er fyldt med glade mennesker og der er ikke flere pladser – vi har oprettet en venteliste 🙂

Denne uge er for dig der ikke nåede at komme på ”rigtig” højskole, eller dig som ikke lige kan rive 3 måneder ud af et travlt studie- eller arbejdsliv for at tage på højskole. Eller dig som måske har været på højskole og trænger til at få højskolefølelsen genopfrisket.

Kom med til ”Brandbjerg på Kanten” og få en fantastisk sommerferieoplevelse – en uges intenst højskoleophold, hvor vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som kun findes på en højskole. Ugen indeholder workshops med meget forskelligt indhold, så du har mulighed for at arbejde med netop det, som interesserer dig. Derudover vil der være en række fællesaktiviteter, som er fyldt med sjov og spænding og giver dig mulighed for at lære nogle nye mennesker – og måske endda også dig selv – at kende.

Ugen planlægges i samarbejde med en gruppe tidligere elever, der elsker Brandbjerg, og som gennem ugen vil stå for programpunkter, der oser af højskole, som vi laver det hele året på Brandbjerg. Med andre ord så får du en bouillonterning af et langt højskoleophold.

Tilmelder man sig med 3 andre og skriver deres navne når man tilmelder sig, så udløser det et barkort á 50 kr. til hver,  som man kan bruge til ugens festaften 🙂

Kursusværter:
Lone Kau – født på Grønland, men har levet det meste af sit liv i Jylland. Lone er uddannet bioanalytiker og senere folkeskolelærer – og nu er højskolelivet gået i blodet… Lone er til daglig lærer på Brandbjerg med fag som Mad med mod, køkkenhaven og kor.

Simon Lægsgaard: – forstander på Brandbjerg. Teolog, jæger, sangskriver, passioneret debattør og derudover selvudnævnt Brandbjerg-mester i Beer-pong. Gå ikke glip af muligheden for at høre Simon læse et af sine finurlige og forunderlige digte – eller holde en morgensamling, der sætter verden i perspektiv.

Sebastian Dorset: Komiker og særligt kendt for sin hyggelige, men også ubarmhjertige morsomme facon. Han er en eminent formidler og tager afsæt i sine mange år på scenen, når han skræddersyr standup foredrag til organisationer og virksomheder. Sebastian Dorset debuterede allerede som standupkomiker i 1995 på Britannia i København. Han er desuden uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har været på flere standuptourneer og har flere gange deltaget i TV2 Zulu programmet Stand-up.dk. Han har medvirket i det årlige standupshow til fordel for Unicef, Talegaver til Børn i 1997 og i årrækken 2003-2008, hvor han var vært sammen med Anders Fjelsted i 2006. Sebastian Dorset har derudover en lang karriere som skribent og redaktør på diverse medier og har skrevet materiale til Mette Lisby, Jarl Friis Mikkelsen, Jan Gintberg og Tobias Dybvads program Dybvaaaaad! på TV 2 Zulu, ligesom han i 2008 har været medskribent på taler for Villy Søvndal(SF)

Irene Nørgaard og Nana Balle:  Både Irene og Nana er forfattere og journalister. De har samlet og redigeret ’100 Kiksede Knald’. Den udkom 6. april 2018 og blev omtalt i bl.a. Berlingske, GO’ Morgen Danmark, P1 Kultur, P4 Klik, Aarhus Stiftstidende, Radio GO!FM, Ekstra Bladet, Femina og Alt for Damerne.

Workshops:

Du kan vælge mellem disse spændende workshops:

Teaterværkstedet v/ Katrine Præstegaard

Har du en skuespiller indeni, der længes efter at komme ud? Eller er du nysgerrig og ønsker at snuse til teaterverdenen? Så skal du med på BPK’s workshop: Teaterværkstedet!

I teaterværkstedet skal vi på en tredages rejse ind i os selv og ud ad fantasiens vildveje. Vi skal slippe vores indre barn løs, lade os forvandle ind i et fiktivt univers og blive til en anden karakter. Vi skal udforske det at udtrykke os gennem kroppen, mærke hvordan kroppens signaler og impulser er vigtige i arbejdet som skuespiller.

Vi skal blandt andet føre en meningsfuld diskussion på volapyk, dykke ned i forskellige følelser og lege – for alvor.

Så har du lyst til at prøve kræfter med teater? Og træde ud af din komfortzone? Så er det teaterværkstedet, du skal på til dette års Brandbjerg på Kanten. Det kan kun gå galt og blive skide sjovt.

Sindssyg sanselig v/ Linett Mertz og Karina Skadborg

‘Sindsyg sanselige’ er workshoppen der tager dig med på en rejse ind i sansernes univers. Vi skal sammen undersøge, udfordre og lege med de fem sanser: smags, lugte, føle, syns og hørersansens. Gennem yoga, ansigtsmaling, gastronomisk leg og dans samt med aromatiske og auditive indtryk, vil vi undersøge hvordan sanserne skaber netop vores individuelle virkelighed.

Vi vil kombinere videnskabens forklaring på sansernes funktion med sansernes intuitive, mystiske natur. Gennem workshoppen vil du blive bedre til at lægge mærke til de indtryk, din krop giver dig gennem sanserne, og på den måde være mere tilstede i nuet – så du kan stå stærkere i din egen krop.

Vi glæder os meget til at lege og sanse med dig. Kærligst Linett og Karina

 

Friluftsliv i Brandbjergs skønne natur- Brandbjerg Ekspeditionen v/ Nno Andersen og Sebastian Rosenquist

Siden mennesket først rejste sig fra jorden og så mod horisonterne, har det været i vores natur at være nysgerrige og drage mod det ukendte. Nu det så Brandbjergs tid til at træde ind i eventyrenes klub og forstander Simon har sat os en mission: Den store Ekspedition skal etablere en BaseCamp i Grejsdalens vildnis, så Brandbjergs indflydelsesområde kan udvides i disse ukendte egne.

Vores ekspedition skal derfor mestre klatring på væg og i hule, men også bygge en mægtig tovbro af alverdens knob, så resten af Brandbjerg På Kanten kan komme frem til vores camp og få del i det gode lejrliv med bål og godt til ganen.

Så har du lyst til at være med i den vildeste ekspedition og få nogle nye færdigheder under bæltet, så er det her workshoppen for dig!

Menneske, kend dig selv! Om køn, krop og seksualitet v/Marie Julie Sørensen og Sidsel Tobiasen

Udsolgt – vælg en af det andre fantastiske workshops

Hvordan finder man sin stemme i en evigt foranderlig verden? Hvem er du i et samfund med flydende identitet, forandrende idealer og et voksende behov for oprigtighed? Hvis du savner et trygt rum, hvor alle følelser er rigtige og vigtige, hvor tabuer og skam bliver italesat og hvor vi i fællesskab kan udfordre og støtte hinanden – så behøver du ikke lede længere!

Kom med på en workshop, hvor vi undersøger både sammenhænge og forskelle mellem køn, krop og seksualitet i et moderne perspektiv. Vi skal tale om de svære ting men også dele de sjove, bevæge og mærke vores kroppe, fyre op for 2020-energien og sammen udforske hvad det vil sige, at være et følende, tænkende, levende menneske. Vi glæder os til at møde dig præcis som du er!

Georg Gearløs på højskole! Gør det selv dimse-mager v/ Martin Lahn Henriksen

Udsolgt – vælg en af det andre fantastiske workshops

Hvis Georg Gearløs er din barndoms fascination, så er dette den rette workshop for dig! Du vil blive introduceret til det at lave dimser, dingenoter og ikke mindst at fikse dine el-apparater. I løbet af workshoppen vil du blive taget igennem en introducerende øvelse, hvor du lærer lidt om simpel elektronik, fejlfinding, lodning og mikrocontroller. ”Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert!“ siger Pipi, og det samme gør sig gældende for dig – det kræver intet forudgående kendskab at deltage, og selv garvede personer kan hente inspiration.

Foruden den introducerende øvelse, vil der være eksempler på, hvordan man fremadrettet kan fikse sine egne Bose-høretelefoner eller lave gakkede instrumenter a la ”Ristinatoren” (red: en skumfidusrister, der leverer perfekte resultater HVER gang). Ud over de hyggelige timer sammen, så er du også fremadrettet med til at reducere mængden af miljøbelastende elektronikaffald, da vi fejlagtigt tror det er apparaterne er defekte og derfor kasserer dem!

Brandbjerg på Kanten Video fra 2019

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Oplevelser:

· Sheltertur (uden overnatning)
· Outdoorbio
· Syng med forstanderen
· Det hemmelige projekt
· og meget mere…

Workshops:

  • Teaterværkstedet
  • Menneske, kend dig selv! Om køn krop og seksualitet
  • Georg Gearløs på højskole! Gør det selv dimse-mager
  • Sindsyg sanselig på Brandbjerg
  • Friluftsliv i Brandbjergs skønne natur

Ugens program

Mandag d. 27/7
13.30-14.30: Ankomst
14.30-17.00: Rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie – både som herregård og højskole.
19.30-21.00: Vi møder hinanden igennem leg og samarbejdsøvelser: Leg og teambuilding i parken sammen med Lone Kau.
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Tirsdag d. 28/7
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.30 Rigtig højskole sammen med tidligere elever: En gruppe tidligere elever har arrangeret aktiviteter, som de husker fra deres højskoletid. Mere info følger
13.00-14.00 Mød din workshopholder: Her møde du din workshopholder og bliver klædt på til ugens program.
14.00-16.00: Sebastian Dorset: Onemanshowet ”Ord!”: Selvfølgelig er der masser af andre komikere, der turnerer med ord, men det er første gang, Sebastian gør det, og han har en nærmest upassende kærlighed til sproget. Han elsker også at stå på en scene og høre folk klukke, fnise, hyle af latter alt efter behov. Man kan roligt sige, det bliver det bedst forberedte onemanshow i dansk standup historie og et show fuld af overraskelser. For Sebastian Dorset har optrådt med ord altid, men nu har han fået nok og synes, vi skal tænke lidt mere, end vi snakker. Ikke nødvendigvis tænke i tyve år, men bare et par minutter. For mennesker, der er ligeglade med modeluner, tv-tid og følgere på instagram, men gerne vil høre, hvad en af landets skarpeste komikere mener, det er vigtigst at grine af i 2020.
19.30-21.00: Sangaften med Simon Lægsgaard: Så skal sangbogen frem, og stemmerne varmes op. Vi synger alle klassikerne fra den blå sangbog og lærer helt sikkert også nogle nye.
21.00: Outdoor-bio: Vi skal se en god film under åben himmel.

 

Onsdag d. 29/7
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.45: Workshops: Du deltager i den workshop, du har valgt (se dem i toppen af siden.)
13.30-14.00: Workshops: Du deltager i den workshop, du har valgt (se dem i toppen af siden.)
14.30: Frieftermiddag: Hygge i atriumgården, gåtur i park og skov, svømmetur i Jelling friluftsbad, kulturtur til Vejle C eller middagslur v. Fårup sø.
19:30-20.30 Rigtig højskole sammen med tidligere elever: En gruppe tidligere elever har arrangeret aktiviteter, som de husker fra deres højskoletid. Mere info følger.

 

Torsdag d. 30/7
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.45: Workshops: Du deltager i den workshop, du har valgt (se dem i toppen af siden.)
13.30-17.00: Workshops: Du deltager i den workshop, du har valgt (se dem i toppen af siden.)
19.30: Forstanderen og monopolet i bålhytten: Med inspiration fra “Mads og monopolet” holder vi en festlig aften i bålhytten.

 

Fredag 31/7:

8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.15: 100 KIKSEDE KNALD! OPLÆSNING & DEBAT… Når man snubler i erotikken… Kom til en begivenhed med garanti for krumme tæer, eftertænksomhed og –ikke mindst –latterbrøl, når kvinderne bag ’100 kiksede knald’ læser højt og byder op til debat om alt det, der kan gå galt i kærligheden.100 KIKSEDE KNALD er en skøn samling af korte fortællinger fra 100 danskere om deres sexliv – når det vel at mærke ikke spiller. 100 mænd og kvinder, kendte og ukendte, bøsser og barmfagre, forfattere, bloggere og folk med skrivekløe har tilsammen skabt denne antologi fra danskernes soveværelser fra deres rejser, sommerhuse, kælderrum, forsæder og parkanlæg. I lystig leg med hinanden– indtil noget kikser. Og når latteren har lagt sig, er bogen samtidig en hyldest til det uperfekte og en omgang god læring i, at det er helt normalt at “fucke op”. At vi alle har været der –og er her endnu. Oplæsninger fra bogen krydres med fortællingen om, hvordan og hvorfor bogen er blevet til.
13.30-15.30: Workshops: Du deltager i den workshop, du har valgt (se dem i toppen af siden.)
15.30-17.00: Fremvisning af workshops: Vi skal rundt og se, hvad alle vores medkursister har lavet i løbet af ugen.
17.30: Sheltertur (uden overnatning): Denne aften byder selvfølgelig på en lille sheltertur med aftensmad i det fri. Så smør sangstemmen, når bålet tændes, og der skrues op for hyggen
22:30: Fakkeltog tilbage til Brandbjerg: Når mørket har sænket sig, går vi i samlet flok tilbage til skolen kun i lyset fra faklerne, månen og stjernerne.

 

Lørdag 1/8:
8.30-9.15: Morgensamling
9:30: Det hemmelige projekt: Det hemmelige Projekt er ugens (næst)sidste store begivenhed. Projektet er tophemmeligt, indtil det præsenteres for alle lørdag morgen, men sagens kerne går ud på, at alle på `Brandbjerg på Kanten´ samles om ét fælles projekt. Projektet har til formål at samle os alle sammen på kursets sidste dag – at arbejde sammen om at skabe noget, som ingen af os kunne have skabt hver for sig.  Noget der på en eller anden måde er et synligt produkt, når dagen er ved at være omme, inden vi fejrer os selv og ugen med en kæmpefest.
16:30: Den gode festoplevelse: Vi gør klar til en uforglemmelig fest.
18:30: Festmiddag
20:30: Fest

 

Søndag d. 2/8:
8.30-9.15: Udtjekning af værelser.
9.30-10.30: Ugeafslutning, morgensang, fotos fra ugen og evaluering og
10.30: Fælles afsked
-Ret til ændringer forbeholdes

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 2.050 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 27. juli – søndag 2. august 2020 (uge 31)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.