Brandbjerg på kanten

Mandag 27. juli – søndag 2. august 2020 (uge 31)
Kom med til Brandbjerg På Kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intens højskoleophold. Vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som der kun findes på en højskole.

TILMELD DIG HER

Kom med til ”Brandbjerg på Kanten” og få en fantastisk sommerferieoplevelse – en uges intenst højskoleophold, hvor vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som kun findes på en højskole. Ugen indeholder workshops med meget forskelligt indhold, så du har mulighed for at arbejde med netop det, som interesserer dig.  Derudover vil der være en række fællesaktiviteter, som er fyldt med sjov og spænding og giver dig mulighed for at lære nogle nye mennesker – og måske endda også dig selv – at kende.

Tilmelder man sig med 3 andre og skriver deres navne når man tilmelder sig, så udløser det et barkort á 50 kr. til hver,  som man kan bruge til ugens festaften 🙂

Kursusværter:
Lone Kau – født på Grønland, men har levet det meste af sit liv i Jylland. Lone er uddannet bioanalytiker og senere folkeskolelærer – og nu er højskolelivet gået i blodet… Lone er til daglig lærer på Brandbjerg med fag som Mad med mod, køkkenhaven og kor.

Simon Lægsgaard – forstander på Brandbjerg. Teolog, jæger, sangskriver, passioneret debattør og derudover selvudnævnt Brandbjerg-mester i Beer-pong. Gå ikke glip af muligheden for at høre Simon læse et af sine finurlige og forunderlige digte – eller holde en morgensamling, der sætter verden i perspektiv.

Workshops

Det er nu man kan ansøge om at blive årets workshopholder 🙂 Og det gør man lige HER

Eksempler på workshops, der har været tidligere år, er: patchwork, produktion af film, outdoor, musik, kompas, escape room, dans og yoga – så der er rig mulighed for at der kommer lige præcis den workshop du drømmer om at deltage i eller måske endda stå for 🙂

Kurset bliver afholdt af tidligere elever fra Brandbjerg Højskoles Elevforening (BHE), som arbejder frivilligt hele ugen og deltager i de forskellige workshops på lige plan med de andre deltagere. Ugen er for alle, der kunne tænke sig at smage på højskolelivet, så uanset, om du er garvet i højskoleverdenen eller er helt grøn, er der plads, og vi vil sætte stor pris på at have netop dig med! Så kom med og få en uge fuld af nye venner, spontanitet og masser af hyggelig højskolestemning!

Brandbjerg på Kanten Video fra 2019

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Oplevelser:

· Sheltertur (uden overnatning)
· Outdoorbio
· Syng med forstanderen
· Det hemmelige projekt
· Natløb
· og meget mere…

Workshops:

· Kommer ultimo januar 2020

Ugens program

Mandag d. 27. juli
15:00: Ankomst
Check ind
16:00: Velkomst
19:30: Icebreakers + Navneleg
21:00: Hygge i pejsestue og atriumgård m. bålfad, brætspil, guitar….

Tirsdag d. 28. juli
8:30: Morgensamling
10:15: Smuglerløb
Find din ægte handelsmand frem, når smuglerløbet bliver afholdt. Hvad enten du er sælger, smugler eller politi, så handler det om at være vågen, når startskuddet lyder, og virvaret af varer bliver fragtet fra nord til syd på de mest kreative måder.
13:00: Smuglerløb – fortsat
19:30: Terningefortællinger
Vi deler gode fortællinger og aftenen bliver styret af en vis form for tilfældighed, da terningerne viser vej.
21:00: Outdoorbio
Grib muligheden for at nyde en film under den åbne stjernehimmel – i bløde puder og godt selskab

Onsdag d. 29. juli
8:30: Morgensamling
9:30: Workshops
13:00: Workshops
19:30: Vejen hertil
2 mennesker fortæller om vejen til der hvor de er i dag – om valg, tvivl, held, drømme og mod. Et stærk afsæt til den efterfølgende snak om at finde vej i livet.
21:00: Hygge i pejsestue og atriumgård m. bålfad, brætspil, guitar….

Torsdag d. 30. juli
8:30 Morgensamling om positive fællesskaber v. Morten Lund
9:30 Workshops
13:00 Frieftermiddag
Hygge i atriumgården, gåtur i park og skov, svømmetur i Jelling friluftsbad, kulturtur til Vejle C, middagslur v. Fårup sø, rundbold/frisbee/fodbold/badminton/bouldering/brætspil på Brandbjerg….
19:00 Sheltertur (uden overnatning)
Denne aften byder selvfølgelig på en lille sheltertur med aftensmad i det fri. Så smør sangstemmen, når bålet tændes, og der skrues op for hyggen.
23:00 Natløb
Kom med til natløb i bedste Scooby Doo stil, hvor vi forvilder os ud i den dunkle skov bag Brandbjerg. Her gælder det om at have hjernen med sig, når mysteriet skal opklares, og sandheden skal frem. 

 

 

 

 

Fredag d. 31. juli
10:00: Workshops
13:00: Workshops
19:30: Musik og liv
Simon har skrevet en masse gode forslag til nye sange i den kommende højskolesangbog – glæd dig til at synge dem. Kristoffer spiller for.
21:00: Hygge i pejsestue og atriumgård m. bålfad, brætspil, guitar….

Lørdag d. 1. august
8:30 Morgensamling
9:30: Det hemmelige projekt
Det hemmelige Projekt er ugens (næst)sidste store begivenhed. Projektet er tophemmeligt, indtil det præsenteres for alle lørdag morgen, men sagens kerne går ud på, at alle på Brandbjerg på Kanten samles om ét fælles projekt. Projektet har til formål at samle os alle sammen på kursets sidste dag – at arbejde sammen om at skabe noget som ingen af os kunne have skabt hver for sig.  Noget der på en eller anden måde er et synligt produkt når dagen er ved at være omme, inden vi fejrer os selv og ugen med en kæmpe fest.
16:00: Den gode festoplevelse
Vi gør klar til en uforglemmelig fest
19:00: Festmiddag
20:30: Fest

Søndag d. 2. august
9:00: Morgensamling
Ugens sidste morgensamling-  vi ser fotos fra ugens løb og får landet ugen godt sammen

Ret til ændringer forbeholdes

 

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 2.050 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 27. juli – søndag 2. august 2020 (uge 31)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.