Brandbjerg på kanten

Mandag 29. juli – søndag 4. august 2019 (uge 31)
Kom med til Brandbjerg På Kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intens højskoleophold. Vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som der kun findes på en højskole.

TILMELD DIG HER

Kom med til ”Brandbjerg på Kanten” og få en fantastisk sommerferieoplevelse – en uges intenst højskoleophold, hvor vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold, som kun findes på en højskole. Ugen indeholder workshops med meget forskelligt indhold, så du har mulighed for at arbejde med netop det, som interesserer dig.  Derudover vil der være en række fællesaktiviteter, som er fyldt med sjov og spænding og giver dig mulighed for at lære nogle nye mennesker – og måske endda også dig selv – at kende.

Tilmeld dig inden 1. juni og deltag i lodtrækningen om 500 kr. rabat på kursusprisen 🙂 

Tilmelder man sig med 3 andre og skriver deres navne når man tilmelder sig, så udløser det et barkort á 50 kr. til hver,  som man kan bruge til ugens festaften 🙂

Kursusværter:
Lone Kau – født på Grønland, men har levet det meste af sit liv i Jylland. Lone er uddannet bioanalytiker og senere folkeskolelærer – og nu er højskolelivet gået i blodet… Lone er til daglig lærer på Brandbjerg med fag som Mad med mod, køkkenhaven og kor.
Kristoffer Fynbo Thorning – uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, fuld af krudt og med en fabelagtig evne til at rive alle med ind i musikken. Udover at være lærer på Brandbjerg til daglig er han også med i Vokalgruppen Postyr, som optræder i ind-og udland. Sommeren 2019 er de på turné i Kina!
Simon Lægsgaard – forstander på Brandbjerg. Teolog, jæger, sangskriver, passioneret debattør og derudover selvudnævnt Brandbjerg-mester i Beer-pong. Gå ikke glip af muligheden for at høre Simon læse et af sine finurlige og forunderlige digte – eller holde en morgensamling, der sætter verden i perspektiv.

Simon har skrevet en masse gode forslag til nye sange i den kommende højskolesangbog – glæd dig til at synge dem

Workshops

Der er 4 forskellige workshops, som du på forhånd skal vælge imellem:

Dans og yoga, Friluftsliv, Kaffens æstetik og Escape room

Se beskrivelserne længere nede.

Kurset bliver afholdt af gamle elever fra Brandbjerg Højskoles Elevforening (BHE), som arbejder frivilligt hele ugen og deltager i de forskellige workshops på lige plan med de andre deltagere. Ugen er for alle, der kunne tænke sig at smage på højskolelivet, så uanset, om du er garvet i højskoleverdenen eller er helt grøn, er der plads, og vi vil sætte stor pris på at have netop dig med! Så kom med og få en uge fuld af nye venner, spontanitet og masser af hyggelig højskolestemning!

Medvirkende:
Linett Mertz, Underviser i Dans, Performance, Koreografi og Musical på Kulturskolen Skanderborg 2017.

Freja Bundvad, Master Barista i Espresso House.

Anja Pedersen, Geolog 

Mads Winther, Studerer Friluftsliv, kultur- og naturvejledning i Bø i Norge.

Brandbjerg på Kanten Video fra 2018

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Oplevelser:

· Sheltertur
· Outdoorbio
· Syng med forstanderen
· Det hemmelige projekt
· Natløb
· og meget mere…

Workshops:

· Dans, Yoga og Sansning
· Friluftsliv
· Escape Room
· Kaffens Æstetik

Ugens program

Mandag d. 29. juli

15:00: Ankomst
Check ind
16:00: Velkomst
19:30: Icebreakers + Navneleg
21:00: Hygge i pejsestue og atriumgård m. bålfad, brætspil, guitar….

Tirsdag d. 30. juli
8:30: Morgensamling maxi v. Simon og Lone
10:15: Smuglerløb
Find din ægte handelsmand frem, når smuglerløbet bliver afholdt. Hvad enten du er sælger, smugler eller politi, så handler det om at være vågen, når startskuddet lyder, og virvaret af varer bliver fragtet fra nord til syd på de mest kreative måder.
13:00: Smuglerløb – fortsat
19:30: Terningefortællinger
Vi deler gode fortællinger og aftenen bliver styret af en vis form for tilfældighed, da terningerne viser vej.
21:00: Outdoorbio
Grib muligheden for at nyde en film under den åbne stjernehimmel – i bløde puder og godt selskab

Onsdag d. 31. juli
8:30: Morgensamling v. Hr. Lægsgaard
9:30: Workshop ( læs beskrivelser længere nede på siden)
13:00: Workshop ( læs beskrivelser længere nede på siden)
16:00: Vi lægger op til den gode fest
19:30: Vejen hertil
2 mennesker fortæller om vejen til der hvor de er i dag – om valg, tvivl, held, drømme og mod. Et stærk afsæt til den efterfølgende snak om at finde vej i livet.
21:00: Hygge i pejsestue og atriumgård m. bålfad, brætspil, guitar….

 

 

 

 

 

Torsdag d. 1. august
8:30 Morgensamling om positive fællesskaber v. Morten Lund
9:30 Workshop ( læs beskrivelser længere nede på siden)
13:00 Frieftermiddag
Hygge i atriumgården, gåtur i park og skov, svømmetur i Jelling friluftsbad, kulturtur til Vejle C, middagslur v. Fårup sø, rundbold/frisbee/fodbold/badminton/bouldering/brætspil på Brandbjerg….
19:00 Sheltertur
Denne aften byder selvfølgelig på en lille sheltertur med aftensmad i det fri. Så smør sangstemmen, når bålet tændes, og der skrues op for hyggen.
23:00 Natløb
Kom med til natløb i bedste Scooby Doo stil, hvor vi forvilder os ud i den dunkle skov bag Brandbjerg. Her gælder det om at have hjernen med sig, når mysteriet skal opklares, og sandheden skal frem.  

Fredag d. 2. august
10:00: Workshop ( læs beskrivelser længere nede på siden)
13:00: Workshop ( læs beskrivelser længere nede på siden)
19:30: Musik og liv
Simon har skrevet en masse gode forslag til nye sange i den kommende højskolesangbog – glæd dig til at synge dem. Kristoffer spiller for.
21:00: Hygge i pejsestue og atriumgård m. bålfad, brætspil, guitar….

Lørdag d. 3. august
8:30 Morgensamling om sammenhængskraft v. Marianne Buus
9:30: Det hemmelige projekt
Det hemmelige Projekt er ugens (næst)sidste store begivenhed. Projektet er tophemmeligt, indtil det præsenteres for alle lørdag morgen, men sagens kerne går ud på, at alle på Brandbjerg på Kanten samles om ét fælles projekt. Projektet har til formål at samle os alle sammen på kursets sidste dag – at arbejde sammen om at skabe noget som ingen af os kunne have skabt hver for sig.  Noget der på en eller anden måde er et synligt produkt når dagen er ved at være omme, inden vi fejrer os selv og ugen med en kæmpe fest.
16:00: Den gode festoplevelse
Vi gør klar til en uforglemmelig fest
19:00: Festmiddag
20:30: Fest

Søndag d. 4. august
9:00: Morgensamling
Ugens sidste morgensamling-  vi ser fotos fra ugens løb og får landet ugen godt sammen

Ret til ændringer forbeholdes

 

WORKSHOPS

Dans, Yoga og sansning – BodyBank workshop

Underviser: Linett Mertz

Workshoppen Yoga, Dans og Sansning – Bodybank på BPK 2019 bliver vild, nærværende, kraftfyldt, med grin på gulvet og bevægelse op og ned af væggene. Dansens og bevægelsernes største styrke ligger i detsevne til at bringe mennesker sammen. Igennem dans og bevægelse får mennesket en unikfølelse af samhørighed og nærvær og bringer os både tættere på hinanden samt gør os i stand til at være til stede i den fede, euforiske dansetilstand hvor vi tør miste fodfæstet.

I dansedelen vil vi arbejde med vildskab, nydelse og tilstedeværelse i kroppen. Vi undersøger også hvad der sker når vi møder et andet menneske i bevægelsernes arena. Derfor møder du her bevægelse igennem både verdensdans, yoga og sansning. Dans: Det er kraft fyldt, rytmisk, legende og med sved på panden når vi kaster os ud i arbejdet med Verdensdans. Vi vil møde danse fra bla. Afrika, Cuba og Columbia. De forskellige danserummer historier om slaveri, undertrykkelse, fattigdom, aggression og dansefyldte gader. Vi vil bruge temperament, passion og indlevelse til at krydre vores dans som bliver fyldt af nærvær, energi og stolthed.

I yogadelen vil vi arbejde med yoga for at udvikle vores evne til at skabe indre ro, kontakt mellem krop og sind og ikke mindst træne vores smidighed og styrke. Jeg vil gerne lege lidt i denne del og præsentere jer for sjov par-yoga, balancetræning og smidigheds- og styrkefigurer. Jeg vil koble det sammen med kropsimprovisation, som en teknik til udtryk og en slags dansende/bevægende meditation, som jeg håber I kan bruge til at få bevægelsesglæde og mindfullness ind i hverdagen på en mere spiselig måde.

I sanse-delen skal vi opleve kroppen igennem bodypaint. Her skal vi pludselig forholde osmeget objektivt til vores krop som lærred. Vi vil øves os i at se kroppen som et materiale. Vi skal dykke ned i vores værktøjskasse af ressourcer, som vi hver især ligger inde med og reflektere over hvordan vi bedst bruger denn værktøjspasse til at udleve vores fulde potentiale hver især. Bodypaint er også et sjovt redskab at bruge til at understøtte dansens fortælling. 

 

Friluftsliv/Outdoor

Underviser: Mads Winther

På Friluftliv skal vi lave lidt af det hele, Natur, Sundhed og Velvære er i centrum. Først skal vi bevæge os og have sved på panden. Og så sætter vi os ned i skovbunden og prøver at fange lyden af fuglenes kvidren og og det rislende vand fra bækken. Altimens vi får mulighed for at reflektere og udveksle oplevelser med hinanden. I fællesskab vil vi prøve at finde ud af hvorfor vi dyrker friluftsliv og hvorfor vi skal blive ved.

FN spår at 68% af verdens befolkning bor i byområder ved 2050. Hvad giver det af udfordringer for vores helbred? Skaber vi en distance til naturen? Mange af os bruger naturen som legeplads for bedre livskvalitet – hvad enten det skal være fysisk eller mentalt. Nogle gør det bevidst, andre gør det uden at tænke over det.

Så hvis du vil blive klogere på dig selv og dit forhold til naturen så tag en ekstra trøje med, snør løbeskoene og medbring en thermos med varm kaffe. Det bliver godt!

Escape room

Underviser: Anja Pedersen

Hvis du vil udfordre de nørdede, kreative og kringlede dele af din hjerne, er denne workshop noget for dig. Måske har du hørt om fænomenet Escape room: du og dine venner bliver lukket inden i et rum – i har 60 minutter til at komme ud igen – for at komme ud skal i finde ledetråde og løse gåder der til sidst bringer
jer frem til udgangen.

Escape rooms bliver mere og mere populære. Og det er da heller ikke mærkeligt at de gør det, for escape rooms bygger på at udfordre ens logiske sans, sørger for man tænker kreativt og styrker evnen til at samarbejde – især samarbejdet mellem mennesker med forskellige kompetencer.

På denne workshop skal vi bygge et escape room selv. Vi skal finde på et tema, lave en god og fængende baggrunds historie, vi skal opbygge gåder og ledetråde så spændingen i rummet bliver holdt og alle sanser kommer i spil – den logiske, den kreative, synet, hørelsen osv. Derudover skal skolen selvfølgelig udsmykkes så vi får skabt et stemningsfuldt rum, der trækker en ind i historien.
Så kom og vær med til at skabe en anderledes, analog oplevelse, hvor fantasien, nørderiet og kreativiteten er i højsædet.

 

 

Kaffens æstetik

Underviser: Freja Bundvad

Kaffe er noget, de fleste indtager på daglig basis. Danskerne drikker tilsammen omkring 20 millioner kopper kaffe om dagen. Det svarer til, at alle indbyggere mellem 0 og >100 år hver dag drikker 4 kopper kaffe.
Alligevel er det et fåtal som har kendskab til den egentlige proces – hvor vores kaffe egentlig kommer fra, hvorfor den smager som den gør, og hvordan kvaliteten kan variere.

Der er mange led forbundet med kaffeproduktionen, og en oplysning om dette kan sætte mange diskussioner i gang, f.eks. omkring hvordan kaffeproduktion påvirker miljøet, hvordan en kaffeplukker i Tanzania bliver behandlet i forhold til en der sorterer kaffebønner i El Salvador, og hvor meget fairtrade/direct trade betyder.  Det kan hurtigt lyde tørt og naturgeografi-foredragsagtigt, men for at få noget praktisk indover har jeg tænkt mig at lave cupping-øvelser hvor vi smager på relevant kaffe der har noget med dagens emne at gøre – og sætter vores smagsløg på prøve i en blindtest til sidst. Mit største fokusområde er (selvfølgelig) smagen. Kaffe smager forskelligt alt afhængigt af hvor i verden det kommer fra, hvordan træerne er dyrket, hvor grundig sortering bønnerne har været igennem og hvordan bærrene/bønnerne er blevet behandlet. I de professionelle
kaffemiljøer bruger vi metoden ”cupping” til at smage kaffe. Det er en simpel metode, der fremmer smagsnuancerne i de forskellige bønner og gør det nemt at smage to forskellige kaffetyper overfor hinanden og sammenligne dem. Desuden er det også godt at komme lidt op ad stolene og fysisk koble nogle smags- og duftindtryk til det, vi lige har lært.

Målet med workshoppen er at lære noget nyt og sjovt om den sorte mikstur, man indtager hver dag, at være oplyst omkring kvaliteten og bæredygtighed ift. kaffe i lige så høj grad som alt andet. Og at blive bevidst om, hvor nuanceret vores tunge egentlig er, og hvordan vi egentlig smager med den – en egenskab, man kan virkelig kan tage med sig.

 

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 1.970 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 29. juli – søndag 4. august 2019 (uge 31)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Ved bestilt transport ved ankomst køres der fra Vejle Banegård kl. 15.00
Ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 10.00

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.