Vælg en side

Brandbjerg på kanten

Mandag 2. – søndag 8. august 2021 

TILMELD DIG HER

Denne uge er for dig, der ikke nåede at komme på ”rigtig” højskole, eller dig som ikke lige kan rive 3 måneder ud af et travlt studie- eller arbejdsliv for at tage på højskole. Eller dig som måske har været på højskole og trænger til at få højskolefølelsen genopfrisket. 

Kom med til ”Brandbjerg på Kanten” og få en uges intenst højskoleophold, hvor vi vil skabe rammerne for oplevelser og sammenhold. Ugen indeholder workshops med meget forskelligt indhold, så du har mulighed for at arbejde med netop det, som interesserer dig. Derudover vil der være en række fællesaktiviteter, som er fyldt med sjov og spænding og giver dig mulighed for at lære nogle nye mennesker – og måske endda også dig selv – at kende. 

Ugen planlægges i samarbejde med en gruppe tidligere elever, som gennem ugen vil stå for programpunkter, der oser af højskole. Med andre ord så får du en bouillonterning af et langt højskoleophold. 

Medvirkende:

· Lone Kau: Født på Grønland, men har levet det meste af sit liv i Jylland. Lone er uddannet bioanalytiker og senere folkeskolelærer – og nu er højskolelivet gået i blodet… Lone er til daglig lærer på Brandbjerg med fag som Mad med mod, køkkenhaven og kor.

· Simon Lægsgaard:Forstander på Brandbjerg. Teolog, jæger, sangskriver, passioneret debattør og derudover selvudnævnt Brandbjerg-mester i Beer-pong. Gå ikke glip af muligheden for at høre Simon læse et af sine finurlige og forunderlige digte – eller holde en morgensamling, der sætter verden i perspektiv.

Sarah Warny Berg: Sarah Warny Berg er uddannet antropolog, familieterapeut og konfliktmægler og beskæftiger sig med de fælles eksistentielle vilkår, der er forbundet med det at være menneske. Det gør hun primært gennem forskellige fotoprojekter, hvor hun binder menneskers historier sammen gennem billeder og fælles temaer. Derudover er hun aktiv i den offentlige debat med kronikker og radiointerviews, hvor hun kæder dagligdagsobservationer sammen med større sociale og kulturelle bevægelser i samfundet. I foredragene tager Sarah os med på en slags opdagelsessafari, hvor hun præsenterer os for forskellige dagligdagsfænomener og viser os, hvordan gængse sandheder, vi tager for givet, også kan ses som resultater af historiske og filosofiske strømninger, der har været med til at forme vores tænke- og handlemåder. Hun inddrager skægge anekdoter fra sine mange undersøgelser, rejser og ophold i udlandet, som afspejler det eksotiske og mærkværdige i vores egen kultur og tænkemåde.

Nikolaj Wessel Witte: Er far i Globetrotterfamilien og eventyrer. Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, været rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser.

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt  dobbeltværelse 
· Fuldpension inkl.  festmiddag 
· Kaffe/te og vand 
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes. 

Foredrag:
· Sarah Warny Berg: FOMO – hvad og hvorfor? 
· Nikolaj Wessel Witte: Evigt familieeventyr

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Musiske indslag 
· Det hemmelige projekt 
· Bål og fakkeloptog
· 5 forskellige workshops 

 

Workshops:

Du kan vælge mellem disse spændende workshops:

 

 

 

 

Naturkraft – mærk elementerne:

v/ Jonas Macmillan og Sebastian Rosenquist:

Få friluftsoplevelser og bliv dit eget supermenneske! Du vil i denne workshop få succesoplevelser i naturen, opleve naturkræfter og få en “frilufts-værktøjskasse” med hjem, som du vil kunne bruge i din hverdag. Naturen er vores legeplads og det er den, som sætter rammerne for workshoppen. Det er her, hvor I vil lære jer selv, hinanden og naturen bedre at kende. Kom med og få friluftsoplevelser for livet!

Georg Gearløs på højskole

v/ Martin Lahn Henriksen

Verden bliver mere og mere teknologisk. Det både gavner og udfordrer den klode, vi lever på. Ny teknologi gør det muligt at leve grønnere, men det genererer også mere affald. Denne workshop arbejder med at afmystificere en lille del af den teknologiske verden. Der arbejdes med at forstå, hvad der er inde i vores dagligdags dimser, og vi skal hygge med at lave dimser os selv. Formålet er at klæde os bedre på til at fikse vores egne ting og dermed ikke bidrage til at leve i en brug-og-smid-væk-kultur. Du behøver ikke at være teknisk anlagt, men blot nysgerrig på verden omkring dig, så vil vi gennem eksempler fra hverdagen og hands-on udvikling af små dimser tage de små nødvendige skridt i den rigtige retning sammen.

 

KOM TIL SAGEN

Performance workshop v/ Eva Birkholm

Kender du det at stå i en situation, hvor du er i fokus, med sved på panden, dirrende stemme og urolige hænder. Det er slut! Her vil du få redskaber til at være ærlig og ægte foran en forsamling. At have gennemslagskraft og ro, til en jobsamtale, som underviser, i en tale eller generelt bare som menneske. Vi arbejder med at være tro mod dig selv og skærer alle overspringshandlingerne væk for at komme til sagen. Du vil opleve, at du er nok i dig selv.

Relationsværkstedet

v/ Signe Baagø

Har du undret dig over, hvordan du og din bedste ven egentlig blev så tætte? Eller hvorfor du og din kæreste pludselig blev uvenner? Så er Relationsværkstedet noget for dig! Relationer kan gå op og ned. De kan styrkes, og de kan hæmmes. I Relationsværkstedet skal vi se nærmere på, hvordan vi aktivt kan påvirke vores relationer, og hvordan vi selv påvirkes af dem. I løbet af workshoppen vil du opleve oplæg, leg, fordybelse og et fælles projekt. Vi skal undersøge vores egne personligheder, gå på opdagelse i velkendte relationer såsom dit forhold til din kæreste eller dine venner, og sidst men ikke mindst skal vi arbejde aktivt med at styrke vores helt nye relationer til hinanden. Du vil opnå en forståelse for relationer, få konkrete værktøjer til at håndtere dem og måske endda få en masse nye venskaber ved at tage med i Relationsværkstedet.

Dans

Mere info følger

KURSUSPROGRAM

Mandag 2/8:
13.30-14.30: Ankomst
14.30-17.00: Rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie:  Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie – både som herregård og højskole.
19.30: Ryste sammen aktiviteter i parken med Lone
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Tirsdag 3/8:
8.30: Morgensamling
9.30-11.30: Introduktion til årets store show ”BPK har talent 2021”: Sæt dit indre talent fri i fællesskab med andre.
13.00-14.00: Mød din workshopholder: Du vil blive introduceret til din workshop, din workshopholder og dem du er på hold med.
14.00-16.00: Sarah Warny Berg: FOMO – hvad og hvorfor? Fear Of Missing Out. Angsten for at gå glip af noget. FOMO er et begreb, der har vundet indpas i folkemunde, så det efterhånden er blevet en kendsgerning, at mange mennesker, særligt de unge, i deres valg snarere er styret af en angst for at gå glip af noget end af lyst og engagement. Hvordan viser det sig, og hvorfor er det blevet sådan? Hvad er det for påvirkninger fra samfundet, der gør, at det kan opleves som farligt at gå glip af noget? Hvad vil det egentlig sige at gå glip af noget? Og hvorfor er det værre nu end tidligere? Findes der også strømninger i tiden, som viser, at F.O.M.O. ikke er en altoverskyggende folkeplage? Dette vil Sarah Warny Berg forsøge at svare på gennem en analyse af udvalgte tv-programmer, reklamer og sociale medier samt ved at inddrage eksempler fra sine undersøgelser af ungdomskultur, kærlighedsforhold og reality-tv. Foredraget FOMO – hvad og hvorfor? giver et indblik i, hvordan vi ser angsten for at gå glip af noget i kendte hverdagsfænomener og forsøger at svare på, hvorfor det har vundet så stort indpas i vores samtid.
19.30-21.00: Forstander Simon Lægsgaard- Musik og liv: Forstander og sangskriver Simon Lægsgaard har sammen med komponist og korleder, Kristian Enevoldsen, fået ikke mindre end to sange med i den nye højskolesangbog. De har skrevet sange, som breder sig over flere musiske genrer og over såvel en række aktuelle emner såsom konkurrencestaten, klodens tilstand og perfekthedskulturen som evigtgyldige temaer om kærlighed, frihed og liv og død. Nogle sange er i den satiriske og finurlige ende, andre kalder på den brusende, boblende livsglæde, og andre igen er mere eftertænksomme. Vi synger også nogle af de klassiske sange fra højskolebogen sammen – med introduktion fra en passioneret forstander.  
21.00: Outdoor-bio: Vi skal se en god film under åben himmel.

Onsdag 4/8:
7.00: Morgensamling og morgenmad udenfor
9.30-11.30: Workshops: Du deltager i den workshop, du har valgt (se dem i toppen af siden.)
13.30-14.30: Workshops: Du deltager i den workshop, du har valgt (se dem i toppen af siden.)
15.00-17.00: Den store auktion: Du skal på auktion og byde gode gerninger, komplimenter og meget meget mere. Kun fantasien sætter grænser.
19.30-21.00: Showet ”BPK har talent 2021” opføres: Vi bruger aftenen i hinandens selskab. Vi skal se kreative, underfundige og måske endda farlige talenter. Det er en aften fyldt med grin og godt humør.

 

Torsdag 5/8:
8.30: Morgensamling
9.30-11.30: Workshops: Du deltager i den workshop, du har valgt (se dem i toppen af siden.)
13.30-16:00: Workshops: Du deltager i den workshop, du har valgt (se dem i toppen af siden.)
19.30: Kursuslederen og monopolet: Med inspiration fra “Mads og monopolet” holder vi en festlig aften.
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Fredag 6/8:
8.30: Morgensamling
9.30-11.15: Nikolaj Wessel Witte: Evigt familieeventyr: Man kan da ikke rejse jorden rundt på flere år med sin familie? Kan man? Vi drømte om fuldtidsrejse, om at være en nomade- og vagabond-familie. Vi drømte om at vise vores børn den store verden med meget større dybde og eventyr. Drøm blev til plan, plan blev til virkelighed. Men knap var vi taget afsted, før planen mødte virkeligheden. Vi navigerede os først i den ene så i den anden retning, og stort set aldrig i den retning vi så møjsommeligt havde planlagt. Meget lidt gik efter planen. Vores campervan blev ombygget, kontinentet skiftet ud, og oplevelserne stablede sig op. Men hver gang planen blev for stram, brast planen, for planer og virkeligheden har det ikke altid godt sammen. For hver dag der gik, lærte vi mere om os selv, vores egne ønsker, vores egne evner til at løse problemer undervejs, vores vilje til kompromis, vores evne til at være så tæt som meget få familier. Hør historien om vores campervan-rejse i Europa, vores eventyr i Patagonien i den ombyggede campervan og rejsen med rygsæk i Asien. Hør om hjemmeskoling, om livet på landevejen, og hvordan man kan vælge et helt anderledes liv – hvis man tør. Hør også om prisen i blod, sved og tårer – og hvorfor det er det hele værd.
13.00-15.30: Workshops: Du deltager i den workshop, du har valgt (se dem i toppen af siden.)
15.30-17.00: Fremvisning af workshops
18.00: Bålmad, shelterhygge og fakkeloptog
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Lørdag 7/8:
8.30: Morgensamling
9.30-11.30: Det hemmelige projekt: Som afrunding på en god uge skal vi sammen igennem et sidste projekt. Projektets tema vil være ”Højskoleugen der gik”.
13.00-16.00: Det hemmelige projekt
16.30: Festforberedelser:  Vi hjælper hinanden med at gøre klar til aftenens festaften.
18.00: Festmiddag med efterfølgende fest

Søndag 8/8:
10:00-11:00: Ugeafslutning, evaluering og fælles afsked
Afrejse

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.30-8.30, lækker frokostbuffet kl. 12.00 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbeltværelse. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Kurset foregår i dagene
Mandag 2. – søndag 8. august 2021

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 2.450 ,-

Transport
Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

 

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.