Bridge og højskole

 Mandag 26. – fredag 30. august 2019 (uge 35)
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære.

TILMELD DIG HER

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET EN VENTELISTE 🙂

BEGYNDERFOKUS: NYBEGYNDERE OG MINDRE RUTINEREDE
I uge 35 vil ét af holdene med særskilt underviser fokusere på at frembringe nye bridgespillere. Målet er at vise kommende bridgespillere, hvor spændende bridge er. En uge på højskole modsvarer cirka 1/2 års undervisning i omfang og spilletræning. Mindre rutinerede (op til 2 års bridge-erfaring) vil have ekstra stor glæde af at deltage i denne uge. Alle er velkomne i samtlige uger – er du i tvivl om, hvilken uge du får størst udbytte af, kontakt højskolen for yderligere oplysninger.

GENERELT OM KURSET
Kurset foregår fortrinsvis i den historiske hovedbygnings charmerende lokaler og ledes af landets bedste instruktører. Programmet består af undervisning, spil og turneringer med præmier samt af foredrag, udflugter, morgensamlinger og højskoleaftener.

Undervisningen tager hensyn til kursisternes erfaring og faktiske færdigheder. Emner kunne være:
− det naturlige grundsystem. Er meldingen krav, eller må jeg sige pas?
− indmeldinger og oplysningsdoblinger
− modparten blander sig
− Stayman og Jacoby
− spilføring i sans og farve

Der gives en teoretisk gennemgang af emnerne, men du får også lejlighed til at øve dig med kort i hånden. Der er lagte spil inden for de enkelte emner.

PARTNERE SOM IKKE SPILLER BRIDGE
Måske kunne du have lyst til at tage din partner med, indlogere jer på dobbeltværelse, nyde måltiderne sammen og ellers deltage i to forskellige emnekurser. Læs mere om de øvrige kurser her på siden. I de øvrige uger er du velkommen til at tage din partner med, i det omfang der er plads på skolen. Ring og hør nærmere.

Kursusvært:

Medvirkende:

Jacob Røn: Jacob er hovedmanden på Bridge på Brandbjerg Højskole. Jacob har bl.a. skrevet bøgerne om ”Nordisk Standard” og har udgivet cd-rommer om bridge. Jacob skriver i Dansk Bridge og underviser i Blaksets Bridgecenter.
Underviserne for de enkelte uger er endnu ikke fastlagt, men udover Jacob Røn kan du i nogle af ugerne møde:

H.C. Nielsen: Professionel bridgeinstruktør med eget bridgehus i Vejle. OL-bronzevinder 2016.

Peter Nielsen:  Underviser i Blaksets Bridgecenter. Peter underholder desuden gerne med en sang eller to om aftenen.

 

 

 

Mads Eyde: Bridge er Mads´store passion, hvad enten det drejer sig om konkurrencen eller det sociale ved spillet. Han har elsket spillet og alle dets udfordringer, lige siden han begyndte som 25-årig. Mads har vundet et DM og store turneringer i udlandet på både Island og Madeira.

Signe Buus Thomsen: Udover at spille på damelandsholdet og spille professionelt i USA, underviser Signe bl.a. i Blaksets Bridgecenter. Som underviser lægger hun enormt meget vægt på, at det skal være sjovt og mener at man lærer bedst ved at prøve sig frem og ikke forsøge at være så perfekt hele tiden, for det er simpelthen umuligt med bridge.
Signe har vundet guld i pokalen + mix-par (+ damepar), sølv i åben par og har 3 junior-EM medaljer.

 

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Steffen Rasmussen: Hjemløs med Vilje       

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Sangaften
· Naturvandring i Brandbjerg                      Sønderskov
· Udflugt til Jorn museet i Silkeborg

Program

Mandag d. 26. august
11:00-12:00: Ankomst og indkvartering
13:00-14:30: Rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame
15:00-17:30: Introduktion af underviserne, bridge test og undervisning i bridge
19:00-20:30: Syng dig glad – de bedste fra højskolesangbogen
20:30: Bridgespil
 

Tirsdag d. 27. august
8:30: Morgensamling
9:20-11:45: Undervisning i bridge
13:00-15:00: Naturvandring i Brandbjerg Sønderskov: Vi tager på en frisk gåtur i den velholdte park med mulighed for at fortsætte ned til starten af Grejsdalen og opleve det dramatiske istidslandskab, som tager sin begyndelse kun få hundrede meter fra Herregårdens terrasse.
15:30: Bridgespil/turnering
19:30-21:00: Højskoleaften: Foredrag, sang, musik
21:00: Bridgespil
 

Onsdag d. 28. august
8:30: Morgensamling
9:20-11:45: Undervisning i bridge
13:00-17:00: Udflugt til Jorn Museet i Silkeborg: Museum Jorns historie er knyttet til historien om opbygningen af Asger Jorns kunstsamling, som blev etableret fra 1953 til 1973 – de sidste 20 år af hans liv. Foruden den permanente samling har museet også temaudstillinger året igennem. Asger Jorn museet i Silkeborg er smukt placeret ned mod Gudenåen.
19:00: Bridgespil/turnering

Torsdag d. 29. august
8:30: Morgensamling
9:20-11:45: Undervisning i bridge
13:15–14:45: Steffen Rasmussen: Hjemløs med Vilje: For 5 år siden blev Steffen Rasmussen hjemløs af eget frit valg for at opleve på egen krop hvordan det var og ikke mindst som et slags feltstudie af de sociale systemer. En meget lang historie kort, førte det til åbningen af organisationen Fundamentet som han selv dannede, og som i dag har 14 ansatte, 90 frivillige og ca. 200 borgere i forløb. Fundament har fået flere priser for arbejdet og støttes af flere fonde, erhvervsfolk, m.m.
15:30: Bridgespil/turnering
18:30: Festmiddag: Vi nyder på kursets sidste aften en dejlig middag og fejrer en veloverstået uge sammen. Efterfølgende er der natmad og bridgehygge i herregårdens stuer
 

Fredag d. 30. august
8:30: Udtjekning fra værelserne
9:20-11:30: Undervisning i bridge
11:30-12:00: Evaluering af ugen
13:00: Farvel og tak for denne gang
 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.00 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.175 ,-
Tillæg for enkeltværelse:    kr. 600 ,-

*Der gives 250 kr. i rabat til medlemmer af Ældre Sagen

** Der gives 400 kr. i rabat ved tilmelding af min. 8 personer fra samme klub på samme kursus. (Kan ikke kombineres med rabat til medlemmer af Ældre Sagen).

Kurset foregår i dagene
Mandag 26. – fredag 30. august 2019 (Uge 35)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Ved bestilt transport ved ankomst køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00
Ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 13.00

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.