Vælg en side

Bridge og højskole

 Mandag 18. – fredag 22. oktober 2021 (uge 42)
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære.

TILMELD DIG HER

Mandag 18. – fredag 22. oktober 2021  

En dejlig sensommer bridgeuge med morgensang, foredrag og udflugt samt masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører.  

Særligt for denne uge: I uge 33 vil ét af holdene med særskilt underviser fokusere på at frembringe nye bridgespillere. Målet er at vise kommende bridgespillere, hvor spændende bridge er. En uge på højskole modsvarer cirka 1/2 års undervisning i omfang og spilletræning. Mindre rutinerede (op til 2 års bridge-erfaring) vil have ekstra stor glæde af at deltage i denne uge. Alle er velkomne i samtlige uger – er du i tvivl om, hvilken uge du får størst udbytte af, kontakt højskolen for yderligere oplysninger.

Bridgeundervisningen generelt: Undervisningen tager hensyn til kursisternes erfaring og faktiske færdigheder. Emner kunne være:
− det naturlige grundsystem. Er meldingen krav, eller må jeg sige pas?
− indmeldinger og oplysningsdoblinger
− modparten blander sig
− Stayman og Jacoby
− spilføring i sans og farve

Der gives en teoretisk gennemgang af emnerne, men du får også lejlighed til at øve dig med kort i hånden. Der er lagte spil inden for de enkelte emner.

Bridgekurserne på Brandbjerg Højskole foregår fortrinsvis i den historiske hovedbygnings charmerende lokaler og ledes af landets bedste instruktører. Programmet består af undervisning, spil og turneringer med præmier samt af foredrag, udflugter, morgensamlinger og højskoleaftener.

 

Medvirkende:

Bridgeunderviserne:

Underviserne for de enkelte uger er endnu ikke fastlagt, men du kan i nogle af ugerne møde:

Jacob Røn: Jacob er hovedmanden på Bridge på Brandbjerg Højskole. Jacob har bl.a. skrevet bøgerne om ”Nordisk Standard” og har udgivet cd-rommer om bridge. Jacob skriver i Dansk Bridge og underviser i Bridgecenter Nordsjælland i Birkerød.

H.C. Nielsen: Professionel bridgeinstruktør med masser af undervisningserfaring på højskoler. Har haft bridgehus i 35 år i Vejle. OL-bronzevinder 2016 og VM-vinder i 2019.

Peter Nielsen:  Underviser i Blaksets Bridgecenter og holdets alt mulig mand. Peter underholder desuden gerne med en sang eller to om aftenen.

Mads Eyde: Bridge er Mads´ store passion, hvad enten det drejer sig om konkurrencen eller det sociale ved spillet. Han har elsket spillet og alle dets udfordringer, lige siden han begyndte som 25-årig. Mads har vundet et DM og store turneringer i udlandet på både Island og Madeira.

Thomas Vang Larsen (Otto): Uddannet skolelærer, men skiftede for 10 år siden over til mere lærevillige elever ved bridgebordene! Alt står i et klarere lys, når Otto har gennemgået teorien. Har vundet masser af mesterskaber og er kendt som en hård hund i meldingerne, så hvis du søger forståelse for en lidt presset melding, er han den rette at opsøge…:)

Andre medvirkende:

Michael Rothstein: Mag.art. og ph.d. i religionshistorie. Rothstein er lektor i sammenlignende religionshistorie ved Institut for Historie ved Syddansk Universitet. Sammen med sin bror Klaus Rothstein har han præget den danske debat om især religion, racisme og udlændingepolitik

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Michael Rothstein: Hvad er religion egentlig for noget? 

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Sangaften
· Dejlig eftermiddagsudflugt

Program

Mandag
11:00-11:45: Ankomst og indkvartering
13:00-14:30: Rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.
15:00-17:30: Introduktion af underviserne, bridge test og undervisning i bridge
19:00-20:30: Syng dig glad – de bedste fra højskolesangbogen
20:30: Bridgespil

Tirsdag
8:30: Morgensamling
9:20-11:45: Undervisning i bridge
13:15-15:00: Bridge
16:00: Mulighed for gåtur i Brandbjerg Sønderskov med kursusleder
19:30-21:00: Højskoleaften: Foredrag, sang, musik
21:00: Bridgespil

Onsdag
8:30: Morgensamling
9:20-11:45: Undervisning i bridge
13:00-17:00: Eftermiddagstur
19:00: Bridgespil/turnering

Torsdag
8:30: Morgensamling
9:20-11:45: Undervisning i bridge
13:00–15:00: Michael Rothstein: Hvad er religion egentlig for noget? Alle ved da hvad religion er? Vi bruger jo ordet uden videre, og ingen synes at være i tvivl. Men så let er det ikke. I ca. 150 år, siden fagets fødsel, har religionshistorikere forsøgt at forstå hvad religion egentlig er, og det er ikke kun et spørgsmål om definitioner. Spørgsmålet er hvorfor religion overhovedet findes? Hvordan religion udvikler sig med tiden? Hvilken rolle religion spiller i samfundet? Vi kan ikke tage religionsfænomenet for givet, men må undersøge hvorfor mennesker producerer religion, hvordan de gør det, og med hvilke konsekvenser. Og for at kunne dét, må vi kende til alle mulige forskellige religioner i fortid og nutid. Religionshistorie er et komplekst og svært fag! I foredraget vil religionshistoriker Mikael Rothstein tage os på en rundtur i religionshistorien og forsøge at besvare spørgsmålet: Hvad er religion egentlig for noget?
15:30: Bridge på nettet: Gode råd og idéer til hvordan man griber forskellige systemer an på nettet.
17.00: Festforberedelse
18:30: Festmiddag: Vi nyder på kursets sidste aften en dejlig middag og fejrer en veloverstået uge sammen. Efterfølgende er der natmad og bridgehygge i herregårdens stuer

Fredag
8:30: Udtjekning fra værelserne
9:20-11:30: Undervisning i bridge
11:30-12:00: Evaluering af ugen
13:00: Farvel og tak for denne gang
 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.30-8.20. Lækker frokostbuffet kl. 12.00 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.400 ,-
Tillæg for enkeltværelse:    kr. 1000 ,-

*Der gives 300 kr. i rabat til medlemmer af Ældre Sagen

** Der gives 400 kr. i rabat ved tilmelding af min. 8 personer fra samme klub på samme kursus. (Kan ikke kombineres med rabat til medlemmer af Ældre Sagen).
for at opnå denne rabat skal der ved tilmelding sendes en mail til bh@brandbjerg.dk med navne og klub på de 8 personer.

Kurset foregår i dagene
Mandag 18. – fredag 22. oktober 2021 (Uge 42)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.