Byhaven (Urban gardening)

Kloden oplever store klimaudfordringer, som allerede imødegås. I Paris iklædes bygninger luftrensende planter, hustage omdannes til frodige byhaver og CO2-neutrale nybyggerier skyder op. Overalt arbejdes med skybrudssikringer og med regnvandet som en ressource frem for en trussel. Tag faget byhaven, og højskolen vil klæde dig på til fremtiden.

En fremtid hvor byerne vokser, flere mennesker bor på mindre arealer, hvor naturen forsvinder, og fødevareproduktion skal tænkes om. Mennesket har brug for naturen i hverdagen. Men hvordan vi får den bragt ind i fremtidens byer, og hvordan kan du selv bidrage til et bedre klima/miljø?

Ideen om byhaven gik hurtigt fra at være NOT til HOT. Nu spredes den til hele landet, og hvert år kommer mange nye fælles byhaver til. Aldrig har lysten til at dyrke i byen været større, og mange steder skaber byhaverne en ramme for et stærkt lokalt fællesskab.

På Brandbjerg Højskole prøver du dyrkning af grøntsager i hydroponiske systemer, og du vil også omdanne madspild til en ressource ved fermentering. Skub CO2- regnskabet i den rigtige retning, lav din egen bokashi-jord mættet med næringsrig organisk materiale og dyrk selv.

Faget vil give dig redskaber til samt viden og erfaringer om, hvad der skal til, for at du kan få en mere bæredygtig livsstil og gøre en forskel for klimaet.

 

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Lone Kau

Lone Kau

Lone er født på Grønland, men har levet det meste af sit unge liv i nærheden af Hobro/Mariager Fjord, hvor hun også mødte sin mand Simon (Forstander på Brandbjerg).

Lone elsker naturen, sport og at lave mad over bål. Hun er leder af “Hvejselkoret”, en fantastisk sanger og en habil trompetist.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!