Det skriver pressen om Brandbjerg

Her på siden findes den seneste pressedækning i forbindelse med Coronakrisen der ramte Brandbjerg Højskole d. 12. marts 2020, med hjemsendelsen af skolens daværende 100 elever. Der bliver løbende opdateret, og seneste pressemeddelelse vil findes umiddelbart herunder. 

Læs mere om baggrunden her:

 

Pressemeddelelse:

Ny rekord: Elever står i kø hos Brandbjerg Højskole

Brandbjerg Højskole oplever rekordstor interesse for efterårets lange kursus.

Mens Danmark forbereder en genåbning efter Corona-krisen, så kan mange højskole-elever næsten ikke vente med at vende tilbage til deres højskoler. Samtidig er der fortsat stor interesse for at komme på højskole senere på året. Faktisk så stor, at antallet af tilmeldinger til efterårets lange kursus har sat rekord hos Brandbjerg Højskole.

I skrivende stund er der mere end 45 danske tilmeldinger til det lange ophold, der starter i august måned og dertil en lang række internationale tilmeldinger fra hele verden.
”Vi har aldrig tidligere oplevet, at så mange danske elever har tilmeldt sig efterårets højskoleophold så tidligt på sæsonen. Det er skønt at opleve, at interessen for at komme på højskole ikke er forsvundet – tværtimod. Efter en tid med Corona-isolation trænger mange tilsyneladende til at komme ud og mærke fællesskabet og det sociale samvær,” siger forstander Simon Lægsgaard.

Det der tegner til at bliver det største efterårshold i mands minde begynder opholdet på Brandbjerg den 10. august og går frem til den 20. december. Eleverne har også mulighed for at starte den 14. september og de kan vælge at forlænge deres højskoleophold ind i 2021.

På Brandbjerg Højskole kan eleverne vælge mellem mere end 65 fag fordelt på de otte fagmiljøer: musik og dans, bæredygtighed, projektledelse, personlig udvikling, friluftsliv, politik og samfund, kunst og håndværk samt ski og idræt.

Til efteråret er der for første gang mulighed for, at eleverne kan tage et skibums-forløb, hvor de efter højskoleopholdet kan komme til Østrig og arbejde i fire måneder som skiinstruktør. Højskolen giver jobgaranti til alle, der gennemfører skibums-forløbet. Der har allerede været stor interesse for det nye forløb, der naturligvis afhænger af om det i en Corona-sammenhæng er sikkert at tage til de alpine områder i den kommende vinter.

En del af de nuværende højskoleelever, som har været hjemsendt i den sidste måned, har valgt at forlænge deres ophold ind i efteråret, så de på den måde indhenter det, de taber pga. nedlukningen her i foråret. Brandbjerg har i og med de statslige hjælpepakker fået mulighed for at refundere hele egenbetalingen i de uger, eleverne er gået glip af deres højskoleophold.

Det betyder dog ikke, at eleverne helt har måttet undvære højskolen under den igangværende nedlukning. I hele perioden har Brandbjerg Højskole på alle hverdage sendt live-højskole til hele Danmark med foredrag, fortælling og fællessang. På en enkelt dag sendte højskolen 12 timers uafbrudt live-højskole på nettet. Samtidig har højskolens hjemsendte elever hver dag haft mulighed for at deltage i morgensamlinger, undervisning, skolemøder, fællesfrokost og personlige samtaler, til de, der har det ekstra svært med restriktionerne. Alt sammen online forstås.
Forstanderen glæder sig over den enorme opbakning, som højskolen har oplevet fra elever, kursister og resten af baglandet i de seneste uger. Gennem årene har tusindvis af elever oplevet Brandbjerg som et sted, hvor der er plads til at være som man er og til at udfolde sider af sig selv i et fantastisk fællesskab. Et sådant arnested for en væsentlig del af ens udvikling, sætter sig dybe spor, og eleverne har da heller ikke svigtet deres gamle skole, da det så svært ud. Ligeledes har lokalområdet bakket utroligt flot op. I området har man især i det sidste årti genfundet højskolens betydning store for lokalområdet, som man kendte den fra gamle dage. I dag bruges højskolen i stadig stigende grad af lokale som rum for dannelse og aktiviteter, hvor bæredygtighed, bevægelse, mangfoldigt fællesskab og personlig udvikling er i centrum.

”Vi satte rekord i nyere tid med mere end 100 elever på det lange kursus, der startede i januar, og vi stod til at starte forårskurset også i april med fuldt hus. Ligeledes er søgningen til vores korte kurser overvældende. Brandbjerg er inde i en meget positiv udvikling, og de mange tilmeldinger til efteråret bekræfter at udviklingen fortsætter på den anden side af Corona. Det har vi naturligvis været meget spændte på. Der er jo sket mange ændringer i vores samfund i de seneste uger, men vi tror på, at der bliver brug for højskolerne efter denne krise. Og det viser de nye tal jo også. Højskolebevægelsen har netop vist sig op igennem historien at være en vigtig komponent i rehabiliteringen af både samfund og individ efter store kriser, og vi er klar til at løfte den samfundsopgave rundt om på landets højskoler endnu engang” siger Simon Lægsgaard.

Den nøjagtige dato for genåbningen af Brandbjerg og de andre højskoler afhænger 100% af de sundhedsmæssige anbefalinger og regeringens beslutninger.

Kontakt:

Kontakt: Forstander Simon Lægsgaard, 61 34 49 16, sl@brandbjerg.dk
Bestyrelsesformand Asser Amdisen, 21 37 45 52, asser.amdisen@georgstage.dk

 

Pressemeddelelse – nyeste

Se også tidligere pressemeddelelser her:

Pressefotos

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.