Demokratipilot

Højskolefaget demokratipilot tager dig helt ind i demokratiets dna. Du får indsigt i demokratiets historie, udvikling og former samt de forskellige versioner af demokratiet. Hvad betyder det for demokratiet, at russiske troldefabrikker døgnet rundt spreder Fake News? Er det demokratisk, at virksomheder og partier betaler sig til taletid på sociale medier?

Vi er lede og kede af politikere, som kun har næste valg for øje. De tager ikke vigtige beslutninger omkring bæredygtig udvikling og klima, der har stor betydning for kommende generationer.

Er det repræsentative demokrati, hvor vi vælger politikere til at styre staten, den bedste demokratiske måde at træffe beslutninger? Eller skal vi skabe et helt nyt demokrati?

Vores træningsbane er det minisamfund, som højskolen udgør. Her hvor vi skal få fællesskabet til at fungere – og hvor du selv har din hverdag.

Dermed kommer du til at opleve den demokratiske udfordring på egen krop – og du lærer at facilitere de demokratiske beslutningsprocesser.

Kan du blive enig med dem, du er allermest uenig med, når vi skal træffe en beslutning, alle bakker op om? Hvordan er det at blive nedstemt på skolemødet, så det, du ikke bryder dig om, skal gennemføres? Og hvad nu hvis du vinder, hvordan tager du så hensyn til dem, der ikke gjorde?

Demokrati kræver hårdt arbejde – men det er det hele værd!

Fagmiljøet Politik og samfund

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan dyrke politiske og samfundsmæssige fag sammen med andre ligesindede? På Brandbjerg Højskole har vi en række spændende politik- og samfundsmæssige fag, som du kan dyrke sammen med interesser indenfor andre genrer. 

Underviser

Karim Pedersen

Karim Pedersen

Karim brænder for bæredygtighed og iværksætteri, og han er en del af det globale projekt UNLEASH, som samlede 1.000 unge for at udvikle løsninger til FN’s verdensmål i Danmark i 2017, Singapore i 2018 og senest i Kina i 2019.

Han er også teknologinørd og har arbejdet som IT-journalist og redaktør hos Computerworld og andre landsdækkende medier i en årrække. Han har desuden udgivet en række bøger og startet flere virksomheder.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!