Vælg en side

Det skønne liv

Mandag 27. april – fredag 1. maj 2020
Glæd dig til morgensamling, fortællinger, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse og provokerende foredrag.

TILMELD DIG HER

Grundet Corona-lukningen er vi desværre nødt til at aflyse dette kursus.

DET SKØNNE LIV – ALT DET, DER GØR DIG GLAD
Glæd dig til morgensamling, fortællinger, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse og provokerende foredrag, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i den smukke Grejsdalen. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet.

Vi skal blandt andre møde dygtige sangskrivere som Erik Sommer, som har skrevet den elskede “Du som har tændt millioner af stjerner” og ”Nu går solen sin vej” m.fl. og samt lytte til en dejlig koncert med Steen Svanholm. 

Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.

Medvirkende:

Steen Svanholm: Har i ti år optrådt med musik af og om den svenske nationalskjald Cornelis Vreeswijk. Steen har som den eneste dansker fået tilladelse til at komponere musik til en række af Cornelis tekster, som han ikke selv nåede at komponere musik til, før han døde i 1987, og som noget helt unikt har Steen også skrevet sange om Cornelis. Alt dette er foreløbig udgivet på to cd’er.
Kristoffer Fynbo Thorning – musiklærer på Brandbjerg Højskole, musiekr og korleder.
Jacob Wendt Jensen: Journalist, anmelder, forfatter, foredragsholder og redaktør.
Erik Sommer: Konservatorieuddannet musikpædagog og var i 16 år ansat som lektor i musik ved Nr. Nissum Seminarium og forud herfor højskolelærer på hhv. Silkeborg og Danebod Højskole igennem i alt 12 år. Fra 2005 til 2010 var han forstander på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum. Han har endvidere en organistuddannelse (PO) fra Vestervig Kirkemusikskole. Erik Sommer har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier, hvoraf en del er blevet optaget i højskolesangbogen og i den nye salmebog.Som påskønnelse for sit mangeårige arbejde med musik og undervisning har han modtaget Nutzhorns Legat, Ringkøbing Amts Musikpris og senest Den Folkelige Sangs pris.
Erik Sommer er manden, som har været medvirkende til, at salmer som ”Du som har tændt millioner af stjerner” og ”Nu går solen sin vej ” er blevet så kendte og elskede, som de er i kraft af deres skønne sangbare melodier, sange som der helt sikkert bliver lejlighed til at synge på Brandbjerg.
Perry Stenbäck & Dekadansorkestern: ”Har man oplevet den herboende DMA-vindende svenske sanger, guitarist m.m.m. Perry Stenbäck og hans fornemme Dekadansorkester, skal man have et hjerte af støbejern for ikke at medgive førbemeldte musikanmelder, at hér er et musikalsk foretagende af en kvalitet, så man forlader koncerten (eller modvilligt slukker for anlægget) med rank ryg, en sang og et smil på læben og en overbevisning om, at det dér liv nu alligevel ikke er så tosset endda. Perry Stenbäck og Dekadansorkestern har i de senere år efterladt det ene koncertpublikum efter det andet behørigt benovede over Perrys egne sange, deres musikalske evner, og deres fornemme forståelse for og fortolkninger af den nordiske visetradition (Evert Taube, Cornelis Vreeswijk m.fl.) stænket med jazz og blues.”


Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Steen Svanholm: Musik og Humor
· Erik Sommer: Den, som mærker, at græsset gror …
Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder

 

KURSUSPROGRAM

Mandag 27/4
10.45: Ankomst
11.30 Frokost
13.00: Velkomst og rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie. Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.
15.30: Erik Sommer: Den, som mærker, at græsset gror … Et højskoleforedrag med sange og fortælling om historierne bag sangene, om begivenheder og folk, der gennem årene har haft noget på hjerte, anekdoter og kommentarer til den tid, vi kender, og tanker om det der kommer. Højskolesangbogen er historie og poesi og en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker. Den, der synger, er aldrig alene, og når man hører noget sammen, kommer man til at høre sammen . .
19.00– 20.30: “Syng dig glad” med Kristoffer

Tirsdag 28/4
8.30-9.15: Morgensamling
10.00-12.00: Steen Svanholm: Musik og Humor: Foredrag med guitar og fællessang om humorens og musikkens fælles historie. Steen Svanholm lykkes med en forunderlig kombination af traditionelt foredrag med billeder og videoindslag kombineret med, at han har guitaren med og spiller sjove sange fra sit eget repertoire og et par fællessange. Det hele er skruet sammen på en gennemtænkt måde, så det både bliver gradvist sjovere (og lidt frækkere) undervejs og med en vaskeægte overraskelse til sidst.
13.00-17.30 Vandretur i Grejsdalen – Istidsbakker og kraftige vandløb: Vi vandrer ad Grejsdalsstien gennem det smukke istidslandskab og nyder synes af nogle af Danmarks stejleste skråninger, den smukke bøgeskov og følger Grejs å en god del af vejen, ad nyanlagte småbroer henover det rislende vand. Den sidste del af turen vandrer vi et par kilometer i Brandbjergs egen skov, Brandbjerg sønderskov – så glæd dig til at opleve højskolens imponerende baghave. Hele turen vandres på sti og ruten er ca. 8 km. Undervejs nyder vi vore madpakker.
Området regnes for et af de smukkeste steder i Danmark. I Grejsdalen bugter den smukke Grejs å sig. Grejs Å er, på det nedre løb mod Vejle, et af de reneste vandløb i landet og kan med et fald på 50 m i løbet af sine 22 km nærmest kaldes en bjergbæk. 15 vandmøller har i tidens løb udnyttet åens kraftige strøm, især på åens nederste 6 km, hvor faldet er på hele 25 m. Medbring praktiske sko.
19.30: “Terningfortællinger”: Et hyggeligt spil hvor dine historier kommer i fokus – En dejlig måde at genhuske sine erindringer og lære om hinanden på.

Onsdag 29/4
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-16.00 Heldagstur for livsnydere: kongernes jelling, cafe sejd inkl Sejdmandens fortællinger og  jelling bryghus m. Smagsprøver og vikingefortællinger.  Vi vandrer ad det sidste stykke af Grejsdalsstien til Jelling. Her besøger vi Kongernes Jelling, spiser en dejlig frokost hos Sejdmanden og hører hans medrivende fortællinger. VI runder dagen af hos Jelling Bryghus med bryggeribesøg og ølsmagning.
16.30 Bussen kører hjem til Brandbjerg.
19.00 Friaften m mulighed for film på storskærm / mulighed for folkedans.

Torsdag 30/4
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.30: Sangformiddag: De ringer, vi spiller! Denne formiddag skal der lyttes til kursisternes ønsker! Vi synger derfor alt, hvad der ønskes fra salen – og kender vi dem ikke, må vi jo lære dem!
14.00-16.30: Foredrag
16.30: Festforberedelser
18.30: Festmiddag med liveband: Perry Stenbäck & Dekadansorkestern:
”Har man oplevet den herboende DMA-vindende svenske sanger, guitarist m.m.m. Perry Stenbäck og hans fornemme Dekadansorkester, skal man have et hjerte af støbejern for ikke at medgive førbemeldte musikanmelder, at hér er et musikalsk foretagende af en kvalitet, så man forlader koncerten (eller modvilligt slukker for anlægget) med rank ryg, en sang og et smil på læben og en overbevisning om, at det dér liv nu alligevel ikke er så tosset endda. Perry Stenbäck og Dekadansorkestern har i de senere år efterladt det ene koncertpublikum efter det andet behørigt benovede over Perrys egne sange, deres musikalske evner, og deres fornemme forståelse for og fortolkninger af den nordiske visetradition (Evert Taube, Cornelis Vreeswijk m.fl.) stænket med jazz og blues.” Se mere her

Fredag 1/5
9.00-11.00: Jacob Wendt Jensen: Dansk humor gennem tiderne – en latterorkan af et foredrag: Tag med på en foredragstur gennem næsten 100 års dansk humor. Fra Osvald Helmuth over Victor Borge til nutidens stand-up komikere gennem fænomener som Søs og Kirsten, Ørkenens Sønner og historiske satireprogrammer i tv. Med masser af sjældne filmklip og enkelte velkendte eksempler krydret med perspektiveringer og røverhistorier
11.15- 11.45 Ugeafslutning og fælles afsked.
12.00: Frokost

Farvel og tak for denne gang
Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.650 ,-
Tillæg for enkeltværelse:  700 kr.

Kurset foregår i dagene
Mandag d.27. april – fredag d. 1. maj 2020 

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.


Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.