Det skønne liv

Mandag d. 12. – fredag d. 18. april 2021 

Det skønne liv – alt det, der gør dig glad

TILMELD DIG HER

Da kurset er blevet flyttet til uge 15 – arbejder vi på at få programmet ændret også. Der er derfor uoverenstemmelse mellem datoerne og programmet. Nyt program med korrekte datoer kommer snarest!

Vi nyder en dejlig forårsuge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag – alt sammen med fokus på at leve det skønne liv.   

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse og provokerende foredrag, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt et par gode vandreture i den smukke og dramatiske Grejsdal, som er Danmarks største tunneldal og ved Rørbæk sø / Gudenåens udspring.  

Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.   

  

Medvirkende:
· Thomas T. Sloth: Professionel storyteller og foredragsholder siden 2009. Til daglig er Thomas direktør i IT-virksomheden i-Strategi ApS og bruges i den forbindelse som underviser og foredragsholder for Google og Facebook. Thomas har gennem årene holdt en lang række foredrag, og kendetegnende for dem alle er, at de giver publikum smil på læben, ny viden og motivation.
· Mikael Jarnvig: Meteorolog: Født i 1954, uddannet meteorolog og har arbejdet på DMI i 25 år og tv-vært på vejret på DR, TV3, TV2-vejret og fra 2013 igen DR. Mikael er således den vejrvært, der har været længst på tv i Danmark.
· Jes Dorph-Petersen: En af Danmarks mest anerkendte tv-værter, og han er da også flere gange blevet kåret for sine præstationer. Jes Dorph-Petersens foredrag forholder sig ærligt og åbent til karrieren, depressionen og om at komme tilbage. Jes Dorph-Petersen er en af Danmarks mest alsidige tv-værter – og en erfaren mand, der gerne vil fortælle både de historiske, sørgelige, finurlige og kiksede ting, han har oplevet i rampelyset. Hans foredrag er levende, dynamiske, og han inddrager altid sit publikum. Jes Dorph-Petersen er god til sit job, og så elsker han det. De sidste 25 år har han blandt andet arbejdet som vært på TV2 Nyhederne, underholdningsprogrammer, ved kongelige begivenheder, sportsbegivenheder, kriminalmagasinet Station 2, ved folketingsvalg, fodboldprogrammer og ikke mindst i Go’ aften Danmark på TV2.
· Kristoffer Fynbo Thorning: Musiklærer på Brandbjerg højskole, uddannet saxofonist og solist i ’Vokal ledelse’. Turnerer flittigt i det meste af verden med sin elektroniske vokalgruppe Postyr, hvor han synger og komponerer musikken. Kristoffer har derudover udgivet to bøger på eget forlag, ’ICEBREAKERS – En legende tilgang til gruppedynamik’ og ’BRYD ISEN – en legende tilgang til fællesskab’. Bøgerne er udkommet på dansk, engelsk, fransk og tysk, og der arbejdes på en kinesisk version.
· John Hansen forfatter og tidl. Kulturdir.

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

· Morgensamlinger 
· Sangaften 
· Vandretur i Grejsdalen – Istidsbakker og kraftige vandløb 
· Vandretur – Brandbjerg Sønderskov 
· Terningfortællinger 
· Udflugt til Kongernes Jelling og Whiskyproducenten Fary Lochan 
· Aftenvandring i parken 

 

KURSUSPROGRAM

Mandag  3. maj
11.00: Ankomst   
11.30: Frokost   
13.00-14.30: Velkomst og rundvisning v/ kursusleder 
15.00-17.00Thomas T. Sloth: Lykken er..: Vi vil alle gerne være lykkelige – og vi danskere er helt i toppen, når man måler på vores lykke; men hvad er lykke? Og hvorfor er vi ikke blevet markant lykkeligere de seneste mange år? Med udgangspunkt i forskeren Thomas Hylland Eriksens bog om lykke i det moderne samfund, vil Thomas give et inspirerende foredrag med et 360-graders kig på lykken – og hvor vi kan finde den.  
19.00 – 20.30: Kristoffer Fynbo Thorning: Syng dig glad. Fællessang: Vi synger de bedste sange fra højskolesangbogen og sætter gang i en skøn uge sammen. 

Tirsdag  4, maj
8.30 – 9.15: Morgensamling    
9.30-11.30: Mikael Jarnvig: Hej, er du ikke ham fra vejrudsigten?: Jeg har arbejdet som vejrvært i over 25 år. I den tid er der sket utrolig meget med både tv og vejrformidlingen. Både teknikken, indholdet og udtrykket er ændret drastisk. Dertil kommer hele klimaproblematikken, der har været med til at aktualisere vejret yderligere i de senere år. Jeg vil fortælle om, hvordan det var at lave tv-vejrudsigter i ”gamle dage” i forhold til nu, hvordan vores værktøjer- prognoserne har forandret sig, og hvordan klimaet har ændret sig. Storm Ps gamle ord om vejret kan nu om dage omskrives til: Alle snakker om klimaet, men ingen gør noget ved det. Men hvad gør vi ved det? 
13.30-19.30: Vandretur til Rørbæk sø med bålmadVi skal vandre en dejlig tur omkring Rørbæk sø. På den jyske højderyg udspringer Danmarks to største åer, Gudenåen og Skjernåen, med kun få hundrede meters afstand og løber i hver sin retning mod havet. Samme sted krydser Hærvejen ådalen, hvor den gennem årtusinder har været Jyllands hovedvej nr. 1. Næsten hele området omkring Rørbæk Sø, kilderne og Hærvejsstrøget er beskyttet ved fredninger.  Vi tilbringer en smuk eftermiddag i dette vidunderlige landskab og slutter dagen af med dejlig aftensmad ved bålet. 
20.00: Terningfortællinger: Hyggeaften. Vi spiller et hyggeligt terningspil, hvor dine personlige fortællinger kommer i fokus. En dejlig måde at genhuske sit liv og lære hinanden endnu bedre at kende.  

Onsdag5. maj
8.30-9.00 Morgensamling 
9.15 – 15.00: Udflugt for livsnydere: En hel dag med fokus på gode oplevelser og skønne smagsoplevelser. Med bus kører vi i samlet flok til kongernes Jelling, hvor vi besøger den smukke Jelling Kirke, den nyfundne palisade og får fortællingen om vikingekongen Harald, der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling. Herfra går turen til det lokale whiskydestilleri, Fary Lochan, hvor der laves både single malt whisky i høj kvalitet, snaps, gin og likør. Efter en kyndig rundvisning, med beretningen om både hvorfor og hvordan man får ideen til at satse alt og etablere et whiskydestilleri i Danmark, nydes en veltillavet frokost fra Ålbækslagteren og der smages lidt på de våde varer, som er Fary Lochans speciale. 
19.00: Friaften med mulighed for fællessang, bålaften eller anden hygge.    

Torsdag 6.maj
7.00-7.45 morgenmad (bemærk tidspunkt) 
8.00-12.45 Vandretur i Grejsdalen – Istidsbakker og kraftige vandløb med naturvejleder: Vi vandrer, denne morgen og formiddag, ad Grejsdalsstien gennem det smukke istidslandskab og nyder synet af nogle af Danmarks stejleste skråninger, den smukke bøgeskov og følger Grejs å en god del af vejen ad nyanlagte småbroer hen over det rislende vand. Den sidste del af turen vandrer vi et par kilometer i Brandbjergs egen skov, Brandbjerg sønderskov – så glæd dig til at opleve højskolens imponerende baghave. Hele turen vandres på sti og ruten er ca. 8 km.  
Området regnes for et af de smukkeste steder i Danmark. I Grejsdalen bugter den smukke Grejs å sig. Grejs Å er, på det nedre løb mod Vejle, et af de reneste vandløb i landet og kan med et fald på 50 m i løbet af sine 22 km nærmest kaldes en bjergbæk. 15 vandmøller har i tidens løb udnyttet åens kraftige strøm, især på åens nederste 6 km, hvor faldet er på hele 25 m. Medbring praktiske sko – gerne nogle, der kan tåle en smule mudder, da stien kan være våd, hvis det har regnet inden for den seneste uge.  
13.30-15.30: Jes Dorph-Petersen: Værtens bedste arbejde: I dette foredrag deler Jes Dorph-Petersen ud af personlige anekdoter fra de 26 år som journalist og vært i dansk tv. Han fortæller om store oplevelser som vært på Nyhederne, underholdningsprogrammer, ved kongelige begivenheder, folketingsvalg og fodboldprogrammer. Få et blik ind bag kulisserne på de store hektiske produktioner sammen med den prisvindende tv-vært og nyd en aften i godt selskab. Som vært har Jes Dorph mødt et væld af interessante mennesker, og han viser flere video-eksempler fra de historiske og sjoveste ting i karrieren. Men han vil også gerne fortælle om det pres, der ligger på en studievært – og som i 2011 var en af årsagerne til, at han forlod TV2 for i 3 år at være fodboldvært på TV3. I dag er Jes Dorph tilbage på TV2 – i et nyt spændende job som vært på Go’aften Danmark. 
16.00 Festforberedelser    
19.00: Festaften     

Fredag 7. maj
8.00 – 9.00: Udtjekning 
9.0010.30John Hansen: SenAgerLivet begynder ved +60 år v. John Hansen. Når du er over 60, handler livet heldigvis ikke kun om børnebørn! Tiden efter 60 kaldes normalt den tredje alder! Sludder og vrøvl – det er den bedste alder! Når du er SenAger – er du teenageren over 60. Du er ung to gange…  
10.45-11.15: Ugeafslutning og fælles afsked   
11.30: Frokost 
Farvel og tak for denne gang 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.30-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 11.30, samt
dejlig aftensmad kl. 17.30. Hver eftermiddag og aften er der kaffe med kage, brød, boller eller lignende
.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.750 ,-
Tillæg for enkeltværelse:  1000 kr.

Kurset foregår i dagene
Mandag d. 12. – fredag d. 18. april 2021

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.


Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only
Bestil brochure om lange kurser
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.