Det skønne liv

Mandag d. 22. august til fredag d. 26. august 2022 

Vi nyder en dejlig sommeruge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, fællessang, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag.  

 

TILMELD DIG HER

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse og provokerende foredrag, sejltur på fjorden, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt et par gode vandreture i noget af Danmarks smukkeste og mest varierede natur. Du vil bl.a. opleve vandskellet ved Rørbæk sø, den smukke og dramatiske Grejsdal, som er Danmarks største tunneldal samt Vejle- og Egtved Ådale, som rummer varieret natur og kulturhistorie, bl.a er vi i nærheden af Egtvedpigens grav. 

Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang og møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.   

   

Medvirkende:  

Kursusvært:  Charlotte Zeberg – højskolelærer og vandretursguide.  

Lone Kühlmann: Journalist og forfatter. Lone har gennem de seneste mange år siddet som enten formand eller bestyrelsesmedlem i forskellige organisationer. Lone deltager hyppigt som kommentator i debatter på TV og i radioen. Lone er levende optaget af samfundet, samtiden, samlivet og livet generelt. Lones brede interesse kommer tydeligt frem i hendes forfatterskab, hvor hun belyser alt fra sikkerhedspolitik til ligestilling. Lone har bl.a. udgivet bøgerne: ”Det skal se nemt ud”, “Afskaf alderdommen – bliv i de voksnes rækker” og “Vi bliver ikke yngre – fat det! Lev selv for let øvede” 

Kristoffer Fynbo Thorning: Musiklærer på Brandbjerg højskole, uddannet saxofonist og solist i ’Vokal ledelse’. Turnerer flittigt i det meste af verden med sin elektroniske vokalgruppe Postyr, hvor han synger og komponerer musikken. Kristoffer har derudover udgivet to bøger på eget forlag, ’ICEBREAKERS – En legende tilgang til gruppedynamik’ og ’BRYD ISEN – en legende tilgang til fællesskab’. Bøgerne er udkommet på dansk, engelsk, fransk og tysk, og der arbejdes på en kinesisk version. 

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Kristoffer Fynbo Thorning: Syng dig glad
· Lone Kühlmann : Vi bliver ikke yngre – fat det!

 

Andre oplevelser: 
· Morgensamlinger 
· Sangaften 
· Oplevelsestur for livsnydere: Naturoplevelser og sejlads ved Haderslev fjord
· Vandretur i Grejsdalen – Istidsbakker og kraftige vandløb 
· Vandretur: Vejle Ådal og Bindeballe købmandsgård
· Terningfortællinger 
· Vandretur til Rørbæk sø, Tinnet Krat og Gudenåens udspring
· Aftenvandring i parken 
 

 

KURSUSPROGRAM

Mandag 
11.00: Ankomst 
11.30: Frokost 
13.00-17.00: Velkomst og rundvisning v. kursusleder inklusiv vandretur i Brandbjerg Sønderskov og Grejsdalen: Vi sætter ugen i gang med en samlet velkomst, hvor vi får fortællingen om Brandbjerg Højskole og herregården. Herefter vandrer vi ad Grejsdalsstien gennem det smukke istidslandskab og nyder synet af nogle af Danmarks stejleste skråninger, den smukke bøgeskov og følger Grejs å en god del af vejen ad nyanlagte småbroer hen over det rislende vand. Den sidste del af turen vandrer vi et par kilometer i Brandbjergs egen skov, Brandbjerg sønderskov – så glæd dig til at opleve højskolens imponerende baghave. Hele turen vandres på sti, og ruten er ca. 7 km i kuperet landskab. Medbring praktiske sko, stierne kan være våde på alle tider af året. 
19.00 – 21.00: Kristoffer Fynbo Thorning: Syng dig glad. Fællessang: Vi sætter gang i en skøn uge sammen og synger os glade med de bedste fra højskolesangbogen. Undervejs får vi et par gode grin og lærer hinanden bedre at kende.  

Tirsdag 
8.30 – 9.15: Morgensamling  
9.30-11.30: Program følger 
13.00-ca. 18.30: Vandretur til Rørbæk sø, Tinnet Krat og Gudenåens udspring: På den jyske højderyg udspringer Danmarks to største åer, Gudenåen og Skjernåen med kun få hundrede meters afstand og løber i hver sin retning mod havet. Samme sted krydser Hærvejen ådalen, hvor den gennem årtusinder har været Jyllands hovedvej nr. 1. Næsten hele området omkring Rørbæk Sø, kilderne og Hærvejsstrøget er beskyttet ved fredninger.  Vi tilbringer en smuk eftermiddag i dette vidunderlige landskab.  Vi vandrer ca. 10 km (mulighed for at afkorte en anelse og ligeledes for at gå lidt længere, hvis man er frisk på det). 
19.30: Bålhygge og aftenkaffe i parken bag herregården 

Onsdag 
8.30 – 9.30: Morgensamling 
10.00– ca. 21.00: Oplevelsestur for livsnydere: Naturoplevelser og sejlads ved Haderslev fjord. Denne dag skal vi på tur ud i sommerlandskabet og forkæle os selv. Vi drager mod Haderslev, hvor vi tager os en dejlig gåtur og nyder den danske kyst. Vi slutter dagen på det gode skib Helene, hvor vi stævner ud med Helene, spiser en sømandens stjerneskud om bord, nyder havluften, synger en sømandsvise eller to undervejs, mens aftenroen sænker sig over Haderslev fjord. Vi kører hjem gennem Vejle Ådal i solnedgangstimen. Vi forventer at være tilbage på højskolen ved 22-tiden. 

Torsdag  
8.30 – 9.15: Morgensamling 
9.45 – 15.00:   Vandretur: 2 ruter i smukt landskab:
Egtvedpigens Fodspor – en ca. 14-15 km rundtur i kuperet landskab i Vejle Ådal og Egtved Ådal: ‘Egtvedpigens Fodspor’ var en længere og varieret vandrerute i natur og stiforløb. Ruten findes ikke længere, men vi bevæger os i området og finder mange af de smukke udsigter og oplevelser under kyndig vejledning af lokalkendte guider. Vi kommer op at vandre på skrænterne langs ådalen, hvor du får fantastiske udsigter, ud på åbne overdrev og gennem tætte bevoksninger. Der er åer og søer og en righoldig natur med masser af dyr, fugle, insekter, planter og svampe. Det var her, Egtvedpigen og hendes folk vandrede for mere end 3.000 år siden. Den unge kvinde på 16-18 år døde en sommerdag i året 1370 f.Kr. Hun blev begravet i en egetræskiste sammen med sine personlige ejendele og forseglet i en gravhøj ved Egtved Holt. På den ca. 14 km lange tur rundt i et kuperet landskab, der tager ca. 5 timer alt efter tempo og pauser, vandrer du langs både Vejle og Egtved Å i de skønne ådale. Har man ’gode ben’ er der mulighed for afstikkere i landskabet, så der bygges et par kilometer på. Tilsvarende kan der vælges en kortere rute:  
Bindeballestien – ca 8 km på sti: Bindeballestien følger den gamle Vandelbanes spor gennem Vejle Ådal fra Vejle til Bindeballe. Her går naturoplevelse og kulturhistorie går op i en højere enhed. Vi starter ved Harald Blåtands imponerende bro ved Ravning og fortsætter ad en god sti til Bindeballe Station, der er omdannet til et lille museum med fokus på Vandelsbanens historie. Landskabet er imponerende, her møder tunneldal og smeltevandsdale hinanden, og bakkede randmoræner og flade stræk efter istidens is-søer afløses af bakkede dødislandskaber. Vi nyder udsigten, men går på fast, flad grund hele vejen. 
16.00 Festforberedelser 
19.00: Festaften 

 

Fredag 
8.00 – 9.00: Udtjekning 
9.00 -11.00: Lone Kühlmann : Vi bliver ikke yngre – fat det! Hold på hat og briller, når Lone Kühlmann går i gang med sin fyndige, muntre og inspirerende opsang til alle os, der vakler mellem kirurgi og terapi for at håndtere alderdomstegnene. Foredraget er baseret på forfatterens nye bestseller af samme navn og handler om emner, såsom desperation er uklædelig og begejstring idiotisk, respekt får man kun, hvis man respekterer sig selv, og er man single, når man er enke? 
11.00-11.45: Ugeafslutning og fælles afsked v. kursusleder 
12.00: Frokost 

Kursusperioder og priser

5 dages højskolekursus
Dobbeltværelse*: kr. 4800 ,-
Enkeltværelse*: Tillæg på kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag d. 22. august til fredag d. 26. august 2022 

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst. 

Transport
Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.