Det skønne liv

17. august – 21. august 2020 (uge 34)
Vi dykker ned i det skønne liv og nyder en dejlig sensommeruge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag.  

TILMELD DIG HER

DET SKØNNE LIV – ALT DET, DER GØR DIG GLAD 

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse og provokerende foredrag med bl.a. Lone Kühlmann, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i både den smukke Vejle ådal og Grejsdalen. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.  

Medvirkende: 
· Henrik Bækgaard: Teolog, tidl sognepræst i både København og langt ude på landet. Tidl. lektor i 23 år på læreruddannelsen. Foredragsholder.  
· Lone Kühlmann: Lone er journalist og forfatter, og har gennem de seneste mange år siddet som enten formand eller bestyrelsesmedlem i forskellige organisationer. Lone deltager hyppigt som kommentator i debatter på TV og i radioen. 
· Rasmus Ugilt: filosof og forfatter. 

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
·Lone Kühlmann: Vi bliver ikke yngre –   fat det!
· Henrik Bækgaard: Filosofisk hjælpekit til tilværelsen – store tænkere med forstand på liv og eksistens
· Rasmus Ugilt: Nydelse

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Sangaften
· Vandretur i Grejsdalen – Istidsbakker og kraftige vandløb
 · Vandretur – Brandbjerg Sønderskov
· Terningfortællinger
· Udflugt til Kongernes Jelling og Jelling Bryghus
· Aftenvandring i parken

KURSUSPROGRAM

Mandag 17. august 
11.00: Ankomst 
12.00: Frokost 
13.00-14.30: Velkomst og rundvisning v. Kursusleder 
15.00-17.00: Lone Kühlmann: Vi bliver ikke yngre – fat det! Hold på hat og briller, når Lone Kühlmann går i gang med sin fyndige, muntre og inspirerende opsang til alle os, der vakler mellem kirurgi og terapi for at håndtere alderdomstegnene. Foredraget er baseret på forfatterens nye bestseller af samme navn og handler om emner såsom desperation er uklædelig og begejstring idiotisk, respekt får man kun, hvis man respekterer sig selv og er man single, når man er enke? 
19.00 – 20.30: Syng dig glad. Fællessang v. Kristoffer: Vi synger de bedste sange fra højskolesangbogen og lærer hinanden bedre at kende 

 Tirsdag 18. august 
8.30 – 9.15: Morgensamling  
9.30-11.45 Vandretur – Brandbjerg Sønderskov: En smuk vandretur i Brandbjergs egen skov. Skoven er klassificeret som uberørt naturskov og kendetegnes ved et rigt dyre og planteliv, rislende bæk, mosbegroede stammer og et dramatisk landskab. Vi får en præsentation af nærområdets spektakulære urørte naturskov med en enestående flora. 
13.30: Henrik Bækgaard: Filosofisk hjælpekit til tilværelsen: Sjældent har filosofi været så vedkommende, eller så underholdende. Glæd dig til nogle herlige timer i selskab med en af Danmarks bedste foredragsholdere, der stiller spørgsmålene: Kan vi egentlig lære af historiens store tænkere, når de nu alligevel er døde og borte? Hvad har deres tanker om livet med nutid og fremtid at gøre? De vidste jo hverken hvad en computer eller internettet var for noget. Livet forandrer sig ustandseligt og ingen ved, hvad fremtiden bringer. Men vi ved faktisk temmelig meget om, hvad der kommer i fremtiden. Nemlig alt, hvad der altid er kommet: kærlighed og had, glæde og sorg, mening og meningsløshed, tro og fortvivlelse, fællesskab og ensomhed, værdi og værdiløshed, forunderlighed og ligegyldighed, det gode og det onde, Gud og Fanden – og meget mere af alt det som mennesker til alle tider har erfaret. Det er alle disse evigt aktuelle eksistentielle forhold, som de store tænkere beskæftiger sig med: fordi hvis livet er uophørligt aktuelt, så er store tanker om det, det samme. Henrik Bækgaard udfordrer os til at tage brydetag med både vores eget og det fælles liv. Henriks forudsætninger for at være eksistentiel ’ruske-ven’ er et levet liv (64 år) og en uddannelse som teolog og et arbejdsliv som sognepræst i København og langt ude på landet i 11 år samt som lektor i 23 år på læreruddannelsen. I alle aspekter af sin formidling forsøger Henrik at tale til folk – og aldrig hen over hovedet på nogen. Indholdet er altid alvorlig og tyngde, men aldrig uden humorens lethed. 
19.30: Aftenkaffe og terningfortællinger: Et hyggeligt spil hvor dine historier kommer i fokus – Deltagerne sidder i små grupper og slår med en terning – ud fra terningens antal fortælles en historie fra det pågældende år i ens eget liv. En dejlig måde at genhuske sine erindringer og lære om hinanden på. 

Onsdag d. 19. august 
8.30 – 9.15: Morgensamling 
9.30-16.00: 
Heldagstur for livsnydere: kongernes jelling, cafe sejd inkl Sejdmandens fortællinger og  jelling bryghus m. Smagsprøver og vikingefortællinger.  Vi vandrer ad det sidste stykke af Grejsdalsstien til Jelling. Her besøger vi Kongernes Jelling og får fortællingen om vikingekongen Harald der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling, spiser en dejlig frokost hos Sejdmanden og hører hans medrivende fortællinger. Vi runder dagen af hos Jelling Bryghus  med bryggeribesøg og ølsmagning. 
Ca. 16.30 Bussen kører hjem til Brandbjerg. Det er også muligt at vandre hjem.  

Torsdag  
8.30 – 9.15: Morgensamling 
9.45 – 14.45:  Vandretur i Grejsdalen – Istidsbakker og kraftige vandløb: Vi vandrer ad Grejsdalsstien gennem det smukke istidslandskab og nyder synes af nogle af Danmarks stejleste skråninger, den smukke bøgeskov og følger Grejs å en god del af vejen, ad nyanlagte småbroer henover det rislende vand. Den sidste del af turen vandrer vi et par kilometer i Brandbjergs egen skov, Brandbjerg sønderskov – så glæd dig til at opleve højskolens imponerende baghave. Hele turen vandres på sti og ruten er ca. 8 km. Undervejs nyder vi vore madpakker.  
Området regnes for et af de smukkeste steder i Danmark. I Grejsdalen bugter den smukke Grejs å sig. Grejs Å er, på det nedre løb mod Vejle, et af de reneste vandløb i landet og kan med et fald på 50 m i løbet af sine 22 km nærmest kaldes en bjergbæk. 15 vandmøller har i tidens løb udnyttet åens kraftige strøm, især på åens nederste 6 km, hvor faldet er på hele 25 m. Medbring praktiske sko (eller tørre strømper 😊).
16.00 Festforberedelser 
19.00: Festaften 

Fredag 15. november 
8.00 – 9.00: Udtjekning 
9.00 -11.00:  Nydelse v. Rasmus Ugilt: Rasmus tager pulsen på nydelsen og forklarer, hvorfor den er så vigtig for os. Nydelse er meget mere end den fysiske oplevelse af en berøring på huden eller smagen af chokolade i munden. Vi moderne mennesker går rigtig meget op i at nyde ting. Traditionelt har nydelsen været forbundet med synd og moralsk forfald. Men spørgsmålet er, om vi overhovedet ved, hvad vi taler om, når vi taler om nydelsen. Er vi klar over, hvad det i grunden er, vi nyder? Foredraget kaster et filosofisk blik på nydelsen og udfordrer de gængse forestillinger.  
11.15- 12.00: Evaluering og ugeafslutning 
12.00: Frokost 
13.00: Afsked  

Kursusperioder og priser

5 dages højskolekursus
Dobbeltværelse*: kr. 4650 ,-
Enkeltværelse*: Tillæg på kr. 700 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 17. august – fredag 21. august 2020 (uge 34)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst. 

Transport
Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.