Det skønne liv

16. November – 20. November 2020 (uge 47)
Vi dykker ned i det skønne liv og nyder en dejlig sensommeruge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag.  

TILMELD DIG HER

KURSET ER UDSOLGT – DER ER OPRETTET VENTELISTE

DET SKØNNE LIV – ALT DET, DER GØR DIG GLAD 

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse og provokerende foredrag, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt et par gode vandreture i den smukke og dramatiske Grejsdal, som er Danmarks største tunneldal.  

Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.  

Kursusvært:  Ida Gormsen og Charlotte Zeberg   

Medvirkende
· Nils Malmros er foruden selvlært filminstruktør også uddannet læge. Nils står blandt andre bag filmene “En mærkelig kærlighed ” (1968), “Lars Ole, 5C” (1973), “Drenge” (1977), “Kundskabens træ” (1981), “Skønheden og udyret” (1983), “Århus By Night” (1989), “Kærlighedens Smerte” , “Barbara” (1997) samt “At kende sandheden” (2002). “Kærestesorger” (2009) og “Sorg og Glæde” 
· John Hansen forfatter og tidl. Kulturdir.  
· Thomas T. Sloth:  Professionel storyteller og foredragsholder siden 2009. Til daglig er Thomas er til daglig direktør i IT-virksomheden i-Strategi ApS og bruges i den forbindelse som underviser og foredragsholder for Google og Facebook. Thomas har gennem årene holdt en lang række foredrag og kendetegnende for dem alle er at de giver publikum smil  læbenny viden og motivation.
· Kristoffer Fynbo Thorning musiklærer på Brandbjerg højskole, uddannet saxofonist og solist i ’Vokal ledelse’, og turnerer flittigt i det meste af verden med sin elektroniske vokalgruppe Postyr, hvor han synger og komponere musikken. Kristoffer har derudover udgivet to bøger på eget forlag, ’ICEBREAKERS – En legende tilgang til gruppe dynamik’ og ’BRYD ISEN – en legende tilgang til fællesskab’. Bøgerne er udkommet på dansk, engelsk, fransk og tysk og der arbejdes på en kinesisk version.

SÆRLIG RABAT:

Ældre Sagen, Danske Seniorer og Højskolerne ønsker at række ud til udsatte ældre borgere og give dem den oplevelse, at de kan være noget for andre, og at andre kan være noget for dem.

Brandbjerg Højskole har fået andel i de 500 pladser der er tildelt ældre over 70 år, som modtager ældrecheck, og som er selvhjulpne. Derfor har vi nu mulighed for at give rabat på kurset her.

For at opnå ældrecheck-rabatten skal man ansøge her:


Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Nils Malmros: Mit liv i film
·  John Hansen: SeenAger - livet begynder ved +60 år
· Thomas SlothLykken er …? 

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Sangaften
· Vandretur i Grejsdalen – Istidsbakker og kraftige vandløb
 · Vandretur – Brandbjerg Sønderskov
· Terningfortællinger
· Udflugt til Kongernes Jelling og Whiskyproducenten Fary Lochan
· Aftenvandring i parken

KURSUSPROGRAM

Mandag 16. november
11.00: Ankomst
11.30: Frokost
13.00-17.00: Velkomst og rundvisning v. Kursusleder
Inklusivvandretur – Brandbjerg Sønderskov: Vi sætter ugen i gang med fortællingen om Brandbjerg Højskole, herregården og vandrer sammen en tur i Brandbjergs egen skov og den smukke herregårdspark. Skoven er klassificeret som uberørt naturskov og kendetegnes ved et rigt dyre og planteliv, rislende bæk, mosbegroede stammer og et dramatisk landskab. Herregårdsparken er velholdt og omkranset af voldgraven.
19.00 – 20.30: Syng dig glad. Fællessang: Vi synger de bedste sange fra højskolesangbogen  

Tirsdag  17. november
8.30 – 9.15: Morgensamling
9.30-11.15: Thomas Sloth: Lykken er …: 
Vi vil alle gerne være lykkelige – og vi danskere er helt i toppen, når man måler på vores lykke; men hvad er lykke? Og hvorfor er vi ikke blevet markant lykkeligere de seneste mange år?
Med udgangspunkt i forskeren Thomas Hylland Eriksens bog om lykke i det moderne samfund, vil Thomas give et inspirerende foredrag med et 360-graders kig på lykken – og hvor vi kan finde den.
13.00-15.00: Samtalesalon om Det Skønne Liv v. kursusvært.
19.30: Nils 
Malmros: Mit liv i film: Nils Malmros giver os et indblik i både sit eget liv såvel som de berømte film, han har bag sig. Nils underholder fra start til slut, når han guider os gennem anekdoter og indsigter i såvel filmene som de mennesker, han portrætterer. For Nils Malmros har det altid været den stærke psykologiske og realistiske skildring af mennesker, der har været omdrejningspunktet i hans film. De fleste af filmene er baseret på instruktørens egen opvækst og voksenliv. Især i den selvbiografiske film “Sorg og glæde”, hvor Nils Malmros skildrer den mest tragiske hændelse i sit liv. Fire af Nils Malmros’ film har desuden modtaget Bodil-priser som årets bedste film og “Kundskabens Træ” er på Kulturministeriet liste over kanoniserede film. 

 

Onsdag d. 18. november
8.45 – 16.00: Heldagsudflugt for livsnydere :
En hel dag med fokus på gode oplevelser og skønne smagsoplevelser. Vi kører i samlet flok med bus til Jelling, hvor vi får en morgensamling i Jelling kirke. Og dernæst besøger vi Kongernes Jelling og får fortællingen om vikingekongen Harald der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling. Herfra går turen til det lokale whiskydestilleri, FaryLochan, hvor der laves både single malt whisky i høj kvalitet, snaps, gin og likør. Efter en kyndig rundvisning med beretningen om både hvorfor og hvordan, man får ideen til at satse alt og etablere et whiskydestilleri i Danmark, nydes en veltillavet frokost fra Ålbækslagteren og der smages lidt på de våde varer, som er Fary Lochans speciale. 
19.00: Friaften med mulighed for fællessang eller bålhygge.

Torsdag 19. november 
8.30 – 9.15: Morgensamling 
9.30 – 14.00: Vandretur i Grejsdalen – Istidsbakker og kraftige vandløb: Vi vandrer ad Grejsdalsstien gennem det smukke istidslandskab og nyder synes af nogle af Danmarks stejleste skråninger, den smukke bøgeskov og følger Grejs å en god del af vejen, ad nyanlagte småbroer henover det rislende vand. Den sidste del af turen vandrer vi et par kilometer i Brandbjergs egen skov, Brandbjerg sønderskov – så glæd dig til at opleve højskolens imponerende baghave. Hele turen vandres på sti og ruten er ca. 8 km. Undervejs nyder vi vore madpakker.  Området regnes for et af de smukkeste steder i Danmark. I Grejsdalen bugter den smukke Grejs å sig. Grejs Å er, på det nedre løb mod Vejle, et af de reneste vandløb i landet og kan med et fald på 50 m i løbet af sine 22 km nærmest kaldes en bjergbæk. 15 vandmøller har i tidens løb udnyttet åens kraftige strøm, især på åens nederste 6 km, hvor faldet er på hele 25 m. Medbring praktiske sko.   
 NB: HVIS det regner i perioden op til denne vandretur, vil turen muligvis blive flyttet til den smukke bindeballesti i vejle Ådal. Det er – som man siger her på egnen – heller ikke nogen dårlig tur 😊.   
15.00: Kaffe og Terningfortællinger. Vi hviler fødderne og hygger os med et dejligt samtalespil, hvor vi genhusker oplevelser fra vore liv.   
16.00 Festforberedelser  
19.00: Festaften  

Fredag 15. november 
8.00 – 9.00: Udtjekning 
9.00 -11.00: SeenAger - livet begynder ved +60 år v. John Hansen. Når du er over 60, handler livet heldigvis ikke kun om børnebørn! Tiden efter 60 kaldes normalt den tredje alder! Sludder og vrøvl – det er den bedste alder! Når du er Seenager – er du teenageren over 60. Du er ung to gange… Oplæg om at være SEENAGER ved tidl. Kulturdirektør John Hansen  
11.00-11.30: Ugeafslutning og fælles afsked 
11.30: Frokost
12.30: Afsked  

Kursusperioder og priser

5 dages højskolekursus
Dobbeltværelse*: kr. 4650 ,-
Enkeltværelse*: Tillæg på kr. 700 ,-

Kurset foregår i dagene

16. November – 20. November  2020 (uge 47)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst. 

Transport
Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.