Det skønne liv

Mandag d. 1. nov. til fredag d. 5. nov. 2021 
Vi nyder en dejlig uge med herlige udflugter og gode grin. Glæd dig til morgensamling, fortællinger, gode snakke samt bevægende og tankevækkende foredrag – alt sammen med fokus på at leve det skønne liv.   

TILMELD DIG HER

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse og provokerende foredrag, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt et par gode vandreture i den smukke og dramatiske Grejsdal, som er Danmarks største tunneldal, og ved Gyttegård Plantage og de fantastiske indlandsklitter. 

Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.   

  

Medvirkende 

Kristoffer Fynbo Thorning: Musiklærer på Brandbjerg højskole, uddannet saxofonist og solist i ’Vokal ledelse’. Turnerer flittigt i det meste af verden med sin elektroniske vokalgruppe Postyr, hvor han synger og komponerer musikken. Kristoffer har derudover udgivet to bøger på eget forlag, ’ICEBREAKERS – En legende tilgang til gruppedynamik’ og ’BRYD ISEN – en legende tilgang til fællesskab’. Bøgerne er udkommet på dansk, engelsk, fransk og tysk, og der arbejdes på en kinesisk version. 

Henrik Bækgaard Teolog, tidl. sognepræst i både København og langt ude på landet. Tidl. lektor i 23 år på læreruddannelsen. Henrik tager i alle sine foredrag udgangspunkt i den eksistentielle vedkommenhed, som al besindelse over tilværelsen drejer sig om. Det betyder, at enhver tilhører får sit eget liv og erfaringer sat i spil ved at møde noget andet og nogen andre end sig selv – fx. filosoffer, teologer, kunstnere, forfattere, digtere og som regel altid Søren Kierkegaard. På den måde bliver tilhøreren udfordret til at tage brydetag med sit eget og det fælles liv. 

Steen Blendstrup – sexolog & terapeut, foredragsholder 

Nis Thomsen – vandretursguide, tidl. skovfoged. 

Peer Høgsberg – biolog og naturvejleder.

 

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Flirt med livet
· Mindre mig. Mere Liv

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Sangaften
· Vandretur i Grejsdalen – Istidsbakker og kraftige vandløb
· Vandretur i Gyttegård med oplevelse af indlandsklitter
· Besøg på vingården MODAVI
· Rundvisning i Kongernes Jelling

KURSUSPROGRAM

Mandagd. 1. november
11.00: Ankomst    
11.30: Frokost    
13.00-16.30: Velkomst og rundvisning v. Kursusleder: Programgennemgang, rundvisning og vandretur i Brandbjerg Sønderskov. Vi sætter ugen i gang med en samlet velkomst. Herefter fortællingen om Brandbjerg Højskole, herregården, hvor vi vandrer en tur i Brandbjergs egen skov, Brandbjerg Sønderskov, og den smukke herregårdspark. Skoven er klassificeret som uberørt naturskov og kendetegnes ved et rigt dyre- og planteliv, rislende bæk, mosbegroede stammer og et dramatisk landskab. Herregårdsparken er velholdt og omkranset af voldgraven.     
19.00 – 20.30: Kristoffer Fynbo Thorning: Syng dig glad. Fællessang: Vi sætter gang i en skøn uge sammen.  

Tirsdag d. 2. november  
8.30 – 9.15: Morgensamling   
9.30-16.00: En god dag, der handler om held og Lykke: MERE INFO Følger snarest 
16.15-17.45: Charlotte Zeberg: Den blå time: Mørkning i skoven: Vi oplever sammen et gammelt nordisk ritual, som for de fleste er gået i glemmebogen. Vi følger i fællesskab den naturlige overgang fra lys til mørke: Mørkningen.  
18.30 Aftensmad 
20.00: Sangaften – Vi synger på livet løs. Vi lærer enkelte nye fra højskolesangbogen og nyder de bedste af de gode, gamle. 

Onsdag  d. 3. november
8.30-9.15 Morgensamling  
9.30-11.15: Henrik Bækgaard: Mindre mig. Mere liv: Den danske filosof K.E. Løgstrups tænkning kan karakteriseres som et forstørrelsesglas, et mikroskop og et kamera med vidvinkel. For ham var livet og verden umådelig stor, forunderlig og ubegribelig. Løgstrup var hverken maskinstormer eller fornuftsfjende, men han kritiserede tiden og kulturen for at gøre livet og mennesket til for lidt. Når dele af moderne hjerneforskning vil reducere mennesket til et kemisk- og biologisk bestemt væsen, eller mange rationalister mener at kunne indfange tilværelsen alene med fornuften, så råber Løgstrup: Se ud, se op, se mer’, giv agt, vær opmærksom! 
12.00-18.00: Udflugt for livsnydere: En herlig tur med fokus på gode oplevelser og skønne smagsoplevelser. Vi besøger Kongernes Jelling, hvor vi ser den smukke Jelling Kirke, den nyfundne palisade og får fortællingen om vikingekongen Harald, der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling. Efter foredrag er der fri tid i udstilling og monumentområdet.   
VI fortsætter turen ned gennem Vejle Ådal, hvor vi nyder udsigterne i Robert Jakobsens imponerende landskabsskulptur: Tørskind Grusgrav.  Vi fortsætter videre til Modavi vingård, hvor vi nyder både fortællingen om stedets historie, vinsmagning og en dejlig tapas. Vingården Modavi (Moderne dansk vin) har lavet vin i 20 år i år. Gården bliver kaldt Danmarks smukkeste vingård, og vinen høster hvert år priser for blandt andet Danmarks bedste vin, og i 2019 fik de 7 medaljer for deres 7 vine. Vi skal nyde en lækker frokost og høre fortællingen om vinmanden (ham sjælv, som han siger), derefter fri tid til en gåtur i vinmarkerne og vineriet. Til frokosten smager vi på de helt særlige danske vine.  
19.30: En herlig aften – mere info følger 

  

 

Torsdag  d. 4. november
8.30-9.15 Morgensamling  
9.45-15.00 Vandretur i Gyttegård: Mulighed for 2 ruter – Midt i det jyske ligger Gyttegård Plantage, som er midt i en spændende forvandling, som man næsten kan kalde en ”omvendt Dalgas”. Dalgas og Det Danske Hedeselskab ønskede at tilplante heden – sådan blev Gyttegård Plantage skabt. Gyttegård er dog på vej tilbage til tidligere tiders mere naturlige natur – Naturstyrelsen har ryddet næsten 1 km² skov for at genskabe et stort hedeområde midt i plantagen. Her ligger også Grene Sande med åbne klitter med flyvesand – en tidslomme fra dengang i 1600- og 1700-tallet, hvor flyvesand begravede landsbyer langt inde i Jylland. Vi vandrer i dette eventyrlige og særlige landskab og spiser frokosten undervejs.  
16.00 Festforberedelser     
18.30: Festaften      

Fredag d. 5. november
8.00 – 9.00: Udtjekning   
9.00-11.00:  Steen Blendstrup: Flirt med livet  – HELE livet: En opfordring til at turde være stede og nyde livet. Nu. Vi kommer omkring hormoner, Darwin, opvækst og mønstre, omkring hvad der tiltrækker mænd og kvinder og omkring både sex og kærlighed. “Flirt med livet” handler om at date, om at være opmærksomme på hinanden, men først og fremmest om møder mellem mennesker. Der er god inspiration til både singler og til dem, der allerede har en partner og måske har haft det i mange år; denne formiddag får vi en underholdende og vedkommende opfordring til at blive ved med at flirte – med hinanden og med livet – HELE livet.  
11.15-12.00: Ugeafslutning og fælles afsked    
12.00: Frokost  
ca. 12.30 Afrejse: Farvel og tak for denne gang  

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.30-8.20. Lækker frokostbuffet kl. 12.00, samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe. 

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart. 

Kursusperioder og priser

5 dages højskolekursus
Dobbeltværelse*: kr. 4750 ,-
Enkeltværelse*: Tillæg på kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag d. 1. nov. til fredag d. 5. nov. 2021 

 

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst. 

Transport
Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.