Du store strikkeverden

Mandag 28. oktober – fredag 1. november (uge 44)
Strikkekursus for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige (og umulige) måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner.

Kurset arrangeres i samarbejde med foreningen Gavstrik og er åbent for alle.

TILMELD DIG HER

VI HAR OPRETTET VENTELISTE OG ARBEJDER PÅ AT OPRETTE FLERE PLADSER PÅ KURSET

– MERE INFO KOMMER SNAREST! 

Strikkekursus for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige (og umulige) måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner.
Vi lægger vægt på den gode stemning med skøn mad fra vores innovative køkken, der har sølvmærke i økologi, hyggelige aftener, samt mulighed for småture i vores park og dejlige naturskov, når der er behov for luft og bevægelse.
Vi kommer vidt omkring – fra kulturhistoriske emner til aktuelle designeres bud på nye trends i strik. Onsdag er der heldagsudflugt til G(uld) i Ravning og GEM, som viser os historisk strik i særudstillingen fra knipling til strik, hvor de fine tønderkniplinger er omsat til strikkede beklædningsgenstande. På GEM for vi desuden lov til at få et kig på museets retrostrik, når magasinerne åbnes for os.
Glæd dig også til klassiske højskoleaktiviteter som morgensamlinger, højskoleaften og fællessang. Og så skal der naturligvis strikkes og aftenhygges i herregårdens stuer!
Der vil være mulighed for at købe garn og bøger fra foredragsholdere og undervisere i løbet af kurset. Dette afregnes direkte med underviser.

Kurset arrangeres i samarbejde med foreningen Gavstrik og er åbent for alle.

Kursusvært:

Medvirkende:

Ruth Sørensen, strikdesigner med stor kærlighed til farver, mønstre og naturen.

Anne Kirketerp, kunsthåndværker, håndarbejdslærer og psykolog, Ph.d.

Dorte Merete Lykke Jensen, tekstildesigner – Originalitet, kvalitet og eksperimenter er fundamentale værdier for Dorthe Merete Lykke Jensen.

Westy Esbensen, naturvejleder, tidligere lærer ved Brandbjerg Højskole.

Charlotte Zeberg, højskolelærer v. Brandbjerg Højskole

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Workshops

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder
· Højskoleaften
· Heldagsudflugt
· Aftenvandring i parken

KURSUSPROGRAM

Mandag 28. oktober
11-12: Ankomst og indkvartering (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00)
13.00: Velkomst i foredragssalen – Vi hører om Brandbjergs historie og får rundvisning inde og ude.
15.00-17.00: Anne Kirketerp –  Craft-psykologi – om håndarbejdets gavnlige virkning på trivsel og helbred.  En ny gren af psykologien har set dagens lys! Craft-psykologi (håndværk- og håndarbejds psykologi). Vi ved, at vi får det godt af at arbejde med vores passion/hobby. Vi glemmer alt andet for et stykke tid, når vi helliger os arbejdet med håndarbejde. Men hvorfor er det sådan? Hvad er psykologien i den oplevelse, og hvordan kan du lære at udnytte den bedre til mere fokuseret at modvirke stress?Vi kommer naturligvis til at sidde og lave håndarbejde for at opleve de forskellige tilstande – så hav dit strikketøj med! Det er vigtigt, det ikke er et indviklet håndarbejde, men tværtimod noget du let kan sidde og lave uden at skulle tælle eller læse en opskrift.
19.30-21.00: Syng dig glad – de bedste fra højskolesangbogen
Hygge i herregårdens stuer – med aftenkaffe i salonen og fri strik og/eller hygge i de små stuers bløde møbler.

 Tirsdag 29. oktober
8.30-9.00: Morgensamling
9.15-11.45: Workshop
13.30-15.00: Workshop
15.30-16.30: Vandring i herregårdsparken med naturvejleder Westy Esbensen – En skøn vandretur i parken bag Brandbjerg herregård. Vi vandrer i parken, ser begyndelsen af Grejsdalen for enden af nøddealleen og får historien om Brandbjerg Herregård og den Grå Dame. HUSK praktiske sko (eller tørre strømper 😊)
19.30-21.00: Højskoleaften. Kan være foredrag, koncert eller andet godt. Nærmere info kommer snarest. Glæd dig til en hyggelig aften med alle højskolens forskellige kursister og gæster.
Hygge i herregårdens stuer – med aftenkaffe i salonen og fri strik og/eller hygge i de små stuers bløde møbler.

Torsdag d. 31. oktober
8.30-9.00: Morgensamling
9.15-11.45: Ruth Sørensen –  ”Montering”.  Vi arbejder med montering i strikketøjet, allerede når maskerne slås op: Hvordan strikkes kanterne på strikketøjet, og hvad skal de bruges til efterfølgende. 

 

Skal de sys sammen, og hvordan skal evt. udtagninger så være. Skal der samles masker op i kanten? Hvilken kantmaske skal jeg så bruge osv.Eller måske kan montering helt undgås, hvis der ændres på strikkeretningen?
Kurset vil være bygget op om praktiske øvelser, hvor vi strikker små prøver, som efterfølgende sys/strikkes sammen på forskellige måder. Desuden vil der være mulighed for at arbejde med kanter. Buede, lige, enkelte eller dobbelte kanter, som både kan sys og strikkes på.
Endelig vil der være mulighed for en diskussion af den sidste finish: Vask og valg af vaskemidler, blokning, dampning og/eller måske valkning. Deltagerne bedes medbringe garn til strikkeprøver og pinde, der passer til  størrelsen og almindeligt strikketilbehør (nål, saks, målebånd osv.)
Tag også gerne strikketøj med, som mangler montering og kan bruges som praktiske eksempler på, hvordan monteringen kan udføres.
13.00-15.30: Ruth Sørensen fortsat
Ca. 16.30-17.00 Festforberedelse: Vi dækker bordene smukt til aftenens festmiddag.
18.30: Festmiddag
21.00- Hygge i herregårdens stuer – med natmad i salonen og  hygge i de små stuer.

Fredag d. 1. november
8.30: Udstilling af ugens arbejde
9.00-11.15: Dorthe Merete Lykke Jensen Mere info følger
13.00: Farvel og tak for denne gang
Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30, lækker frokostbuffet kl. 12.15 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har opnået sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe i herregårdens rare rammer.

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.15, samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

 

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.425 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:  kr. 600 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 28. oktober – fredag d 1. november (Uge 44)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Ved bestilt transport ved ankomst køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00
Ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 13.00

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.