Du store strikkeverden

Mandag 28. oktober – fredag 1. november (uge 44)
Strikkekursus for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige (og umulige) måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner.

Kurset arrangeres i samarbejde med foreningen Gavstrik og er åbent for alle.

TILMELD DIG HER

Strikkekurset er for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige (og umulige) måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner.

Vi kommer vidt omkring – fra kulturhistoriske emner til aktuelle designeres bud på nye trends i strik. Onsdag er der heldagsudflugt til G(uld) i Ravning og Give-egnens museum (GEM). På GEM for vi desuden lov til at få et kig på museets retrostrik, når magasinerne åbnes for os.

Glæd dig også til klassiske højskoleaktiviteter som morgensamlinger, højskoleaften og fællessang. Og så skal der naturligvis strikkes og aftenhygges i herregårdens stuer! Vi lægger vægt på den gode stemning med skøn mad fra højskolens køkken, der har sølvmærke i økologi, hyggelige aftener, samt mulighed for småture i vores park og dejlige naturskov, når der er behov for luft og bevægelse.

Der vil være mulighed for at købe garn og bøger fra foredragsholdere og undervisere i løbet af kurset. Dette afregnes direkte med underviser.

Kurset arrangeres i samarbejde med foreningen Gavstrik og er åbent for alle.

Medvirkende:

Ruth Sørensen, strikdesigner med stor kærlighed til farver, mønstre og naturen

Anne Kirketerp, kunsthåndværker, håndarbejdslærer og psykolog, Ph.d.

Dorte Merete Lykke Jensen, tekstildesigner – Originalitet, kvalitet og eksperimenter er fundamentale værdier for Dorthe Merete Lykke Jensen.

Lise Vaaben. Tekstilformidler og strikdesigner.Uddannet tekstilformidler fra Tekstilseminariet i Viborg. Specialiseret strik og broderi.

Westy Esbensen, naturvejleder, tidligere lærer ved Brandbjerg Højskole.

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Workshops

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder
· Højskoleaften
· Heldagsudflugt
· Aftenvandring i parken

KURSUSPROGRAM

Mandag 28. oktober
11-12: Ankomst og indkvartering (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00)
13.00: Velkomst i foredragssalen – Vi hører om Brandbjergs historie og får rundvisning inde og ude.
15.00-17.00: Anne Kirketerp – Foredrag om  Craft-psykologi – om håndarbejdets gavnlige virkning på trivsel og helbred.  En ny gren af psykologien har set dagens lys! Craft-psykologi (håndværk- og håndarbejds psykologi). Vi ved, at vi får det godt af at arbejde med vores passion/hobby. Vi glemmer alt andet for et stykke tid, når vi helliger os arbejdet med håndarbejde. Men hvorfor er det sådan? Hvad er psykologien i den oplevelse, og hvordan kan du lære at udnytte den bedre til mere fokuseret at modvirke stress?
Vi kommer naturligvis til at sidde og lave håndarbejde for at opleve de forskellige tilstande – så hav dit strikketøj med! Det er vigtigt, det ikke er et indviklet håndarbejde, men tværtimod noget du let kan sidde og lave uden at skulle tælle eller læse en opskrift.
19.30-21.00: Syng dig glad – de bedste fra højskolesangbogen
Hygge i herregårdens stuer – med aftenkaffe i salonen og fri strik og/eller hygge i de små stuers bløde møbler.

 
Tirsdag 29. oktober
8.30-9.00: Morgensamling
9.15-11.45: Lise Våben – strikkeworkshop om Marlisle, flerfarvestrik ELLER
Ruth Sørensen Ruth Sørensen –  strikkeworkshop om”Montering” (se beskrivelse Torsdag).   (vi bytter torsdag – så: en dag med Lise Våben, en dag med Ruth Sørensen)
Kan du li’ at lege med garner og eksperimentere med nye udtryk i dit strik, så skal du prøve Marlisle. Teknikken kombinerer melering vha. 2 garner i hver sin farve strikket sammen (Marl) med 2 farvet mønsterstrik (Fair Isle).
Marlisle kræver ikke særlige forudsætninger ud over at kunne de grundlæggende masker, lysten til at lære nyt, måske bryde med gamle vaner og eksperimentere.
Du vil opleve, hvordan farver påvirker hinanden og hvor svimlende muligheder der er i ret og vrang + 2 farver.
Formiddagen skal bruges til at blive fortrolig med de grundlæggende principper i teknikken og strikke 1 eller flere prøver. Efter middag tar vi skridtet videre og tilføjer ind- og indtagninger, afprøver ideer og inspirerer hinanden.
Workshoppen tager udgangspunkt i Anna Maltz’ bog: marlisle: a new direction in knitting.
Medbring garn i forskellige kvaliteter svarende til strømpegarnstykkelse og derover (pind 2,5 – 3,5/4) – gerne med stor kontrast.
Derudover alm. strikkegrej med mulighed for at strikke rundt (lille omkreds).
Da Marlisle strikkes med 2 tråde er pinde nr. 3,5 – 5 passende.
Underviser medbringer kompendie og lidt prøvegarn til evt. supplement i forbindelse med workshoppen.
13.30-15.00: Lise Våben – strikkeworkshop om Marlisle, flerfarvestrik, fortsat.
15.30-16.30: Vandring i herregårdsparken med naturvejleder Westy Esbensen – En skøn vandretur i parken bag Brandbjerg herregård. Vi vandrer i parken, ser begyndelsen af Grejsdalen for enden af nøddealleen og får historien om Brandbjerg Herregård og den Grå Dame. HUSK praktiske sko (eller tørre strømper 😊)
19.30-21.00: Højskoleaften. Kan være foredrag, koncert eller andet godt. Nærmere info kommer snarest. Glæd dig til en hyggelig aften med alle højskolens forskellige kursister og gæster.
Hygge i herregårdens stuer – med aftenkaffe i salonen og fri strik og/eller hygge i de små stuers bløde møbler.

Onsdag d. 30. oktober
8.30-9.00: Morgensamling
Kl 9.15: Heldagsudflugt:
Først besøger vi G(uld), som arbejder med plantefarvning af garn. Anne, Louise og Daniel har haft en overvældende succes med deres koncept, som kombinerer den traditionelle, håndværksmæssige kunnen med nytænkning af design og formidling. Nogle har måske set programmet, hvor Søren Ryge får en ny sweater strikket af garn som Anne, Louise og Daniel farvede med planter fra hans have. På deres gård i Ravning vest for Vejle har de indrettet en 16o m2 stor butik med garn, bøger mm. Vi starter med et oplæg om G(uld) og om plantefarvning, herefter får vi en kop formiddagste og har mulighed for at gå på opdagelse i garner, opskrifter og farver.
Vi kører så til Give for at besøge GEM – Giveegnenes Museum. Her får vi vores frokost, og vi ser på strik og tekstiler fra magasinerne og får en guidet rundtur på museet. Til slut får vi friskbagte vafler og god gammeldags kaffe lavet på komfuret til os.
Ca kl. 17: Hjemkomst til skolen. Herefter friaften med god mad, aftenkaffe, hygge og fri strik.

Torsdag d. 31. oktober
8.30-9.00: Morgensamling
9.15-11.45: Ruth Sørensen –  ”Montering”.  Vi arbejder med montering i strikketøjet, allerede når maskerne slås op: Hvordan strikkes kanterne på strikketøjet, og hvad skal de bruges til efterfølgende. Skal de sys sammen, og hvordan skal evt. udtagninger så være. Skal der samles masker op i kanten? Hvilken kantmaske skal jeg så bruge osv. Eller måske kan montering helt undgås, hvis der ændres på strikkeretningen?

Kurset vil være bygget op om praktiske øvelser, hvor vi strikker små prøver, som efterfølgende sys/strikkes sammen på forskellige måder. Desuden vil der være mulighed for at arbejde med kanter. Buede, lige, enkelte eller dobbelte kanter, som både kan sys og strikkes på.
Endelig vil der være mulighed for en diskussion af den sidste finish: Vask og valg af vaskemidler, blokning, dampning og/eller måske valkning.
Deltagerne bedes medbringe garn til strikkeprøver og pinde, der passer til  størrelsen og almindeligt strikketilbehør (nål, saks, målebånd osv.)
Tag også gerne strikketøj med, som mangler montering og kan bruges som praktiske eksempler på, hvordan monteringen kan udføres.
(NB: vi bytter – så: Hvis du havde Lise Våben tirsdag, så har du Ruth Sørensen torsdag.. og omvendt).
13.00-15.30: Ruth Sørensen fortsat
Ca. 16.30-17.00 Festforberedelse: Vi dækker bordene smukt til aftenens festmiddag.
18.30: Festmiddag
21.00- Hygge i herregårdens stuer – med natmad i salonen og  hygge i de små stuer.

Fredag d. 1. november
8.30: Udstilling af ugens arbejde
9.00-11.15: Dorthe Merete Lykke Jensen – mere info følger.
13.00: Farvel og tak for denne gang

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30, lækker frokostbuffet kl. 12.15 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har opnået sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe i herregårdens rare rammer.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.425 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:  kr. 600 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 28. oktober – fredag d 1. november (Uge 44)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Ved bestilt transport ved ankomst køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00
Ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 13.00

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.