Du store strikkeverden

Mandag d. 15. november – fredag d. 19. november (uge 46)
Strikkekurset er for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige (og umulige) måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner. 

Tilmeld dig her

Strikkekurset er for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige (og umulige) måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner. 

Vi kommer vidt omkring – fra kulturhistoriske emner til aktuelle designeres bud på nye trends i strik. Onsdag er der heldagsudflugt til Uldfarveriet G-uld, den skønne garnbutik med opskrifter og inspiration fra fortid og nutid samt til Kongernes Jelling, hvor vi får en rundvisning i deres udstilling og møder den historie, der har været inspiration til Mette Christensens strikkemønstre (Foredrag om historisk strik) 

Glæd dig også til klassiske højskoleaktiviteter som morgensamlinger, højskoleaften og fællessang. Og så skal der naturligvis strikkes og aftenhygges i herregårdens stuer! Vi lægger vægt på den gode stemning med skøn mad fra højskolens køkken, der har sølvmærke i økologi, hyggelige aftener, samt mulighed for småture i vores park og dejlige naturskov, når der er behov for luft og bevægelse.  

Der vil være mulighed for at købe garn og bøger fra foredragsholdere og undervisere i løbet af kurset. Dette afregnes direkte med underviser. Kompendiet til arbejdet på workshop i programmet er inklusiv.  

 

Medvirkende: 
·
Helga Isager – Modebevidst? Helga Isager er en sand pioner inden for strik. Siden 2005 har hun med sit mærke Amimono arbejdet med at udvikle strik som håndværk i retning af et mere modepræget udtryk. Hendes stil er sofistikeret, let og elegant og taler til den modebevidste strikker. Helga Isagers evne til at bruge og genbruge traditionelle teknikker er fænomenal og innovativ, og man overraskes gang på gang over enkelheden i hendes modeller. 
· Mette Christensen – kulturhistorisk strikkenørd med særlig interesse for mønstertraditioner, symboler og strikketeknikker fra de nordiske lande og Baltikum. Det er efterhånden blevet til mange farvestrålende museumskopier af vanter fra forskellige lande. Interessen for historie- og kulturarvsformidling via håndarbejde har bl.a. resulteret i tre strikkekits, JellingvanterJellingstenhue og Krigerhjelm, der alle sælges i Museumsbutikken i Kongernes Jelling. Mette holder også foredrag og laver vantedesigns og strikkekits med sit eget plantefarvede garn. 
· Birgit E. Bonefeld. Biolog og Tekstilforsker.  
· Helene Jensen: Beskrivelse af både Helene og workshop er på vej 

Prisen inkluderer:

· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl. festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Workshops

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder
· Højskoleaften
· Heldagsudflugt
· Aftenvandring i parken

KURSUSPROGRAM

Mandag 
11-12: Ankomst og indkvartering
13.00: Velkomst i foredragssalen – Vi hører om Brandbjergs historie og får rundvisning inde og ude. 
15.00-17.00: foredrag: Mere info følger 
19.30-21.00: Syng dig glad – de bedste fra højskolesangbogen 
21.00: Hygge i herregårdens stuer – med aftenkaffe og fri strik og/eller hygge i de små stuers bløde møbler.  

Tirsdag 
8.30-9.15: Morgensamling  
9.30-11.30StrikkeworkshopHelga Isager / Helen Jensen 
HELGA ISAGER – FINISH OG FINE DETALJER. Med udgangspunkt i Helgas seneste design skal vi på denne workshop arbejde med detaljer og finesser. Hvordan laver man smukke kanter og aflukninger, og hvordan får man monteret sit strikketøj, så det får den rigtige finish? Vi skal strikke prøver, og Helga Isager vil tage modeller med, som naturligvis gerne må prøves. (Medbring: Garn til prøvestrikning, strikkepinde i forskellige størrelser – gerne rundpinde eller strømpepinde, stoppenål uden spids, maskemarkører, evt. lille blød plade beklædt med ternet stof til opspænding af prøver, knappenåle) 
13.00-15.00: Strikkeworkshop, fortsat 
16.00: Mulighed for vandring i herregårdsparken  En skøn vandretur i parken bag Brandbjerg herregård. Vi vandrer i parken, ser begyndelsen af Grejsdalen for enden af nøddealleen og får historien om Brandbjerg Herregård og – Højskole. HUSK praktiske sko (eller tørre strømper 😊). 
19.00-21.00: Højskoleaften med Mette ChristensenOm vanter og historien omsat til strikkemønstre. Mette Christensen er designeren bag Jellingvanten og andre strikkemønstre, hvor Harald Blåtands samtid, Jellingstenene og Kongernes Jelling omsættes til strik. 
21.00: Hygge i herregårdens stuer – med aftenkaffe i salonen og fri strik og/eller hygge i de små stuers bløde møbler. 

Onsdag 
8.30-9.00: Morgensamling 
Kl 9.15: Heldagsudflugt til G-uld og Kongernes Jelling: Først besøger vi Kongernes Jellinghvor vi får en rundvisning. Vi får også fri tid til at opleve udstillingen og området på egen hånd. Det er i netop dette område, at Mette Christensen (tirsdag aften) har fundet inspiration til både Jellingvanter og huen. Efter frokost besøger vi Guld, som arbejder med plantefarvning af garn. Anne og Louise har haft en overvældende succes med deres koncept, som kombinerer den traditionelle, håndværksmæssige kunnen med nytænkning af design og formidling. Nogle har måske set programmet, hvor Søren Ryge får en ny sweater strikket af garn som Anne og Louise farvede med planter fra hans have. På deres gård i Ravning vest for Vejle har de indrettet en 16o m2 stor butik med garn, bøger mm. Vi går på opdagelse i garner, opskrifter og farver.  
19.00: Strikkecafé: Vi deler erfaringer og viser de bedste mønstre. Medbring gerne dine favoritter.  

Torsdag 
8.30-9.00: Morgensamling 
9.30-11.15: Strikkeworkshop: Helen Jensen  
13.00-16.00: Strikkeworkshop, fortsat.  
Ca. 16.30: Festforberedelse: Vi dækker bordene smukt til aftenens festmiddag. 
18.30: Festmiddag 
21.00: Hygge i herregårdens stuer – med natmad i salonen og hygge i de små stuer. 

Fredag 
8.30: Udstilling af ugens arbejde 
9.00-11.00: Birgit Bonefeld: Om materialer og strikBirgit vil komme ind på nogle af problemstillingerne ved ‘de goe gamle’ materialer; Hvorfor er naturfibre ikke altid miljøvenlige? Og hvorfor er den gammeldaws måde at forædle hør/hamp/nælder, ikke en miljømæssig supergod ide? Hun vil præsentere nogle bud på fremtidens innovative materialer: Kan der virkelig være fremtid i at lave tekstil af kokasse, appelsin, alger, fjer eller krabber? Hvordan kan fiskeskæl, kaffegrums, vulkanaske og rejeskaller bruges til at forbedre tekstiler? Hvad er bio-plast tekstiler, og hvordan kan det laves af planteolie, bakterier, affaldsstof, sukker og luftforureningen (!)? 
11.00 Ugeafslutning og fælles afsked 
Farvel og tak for denne gang 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 11.30 samt dejlig aftensmad kl. 17.30. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. Ca. 21 er der aftenkaffe.  

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.  

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.650 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:  kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag d. 15. november – fredag d. 19. november (uge 46)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.