Eksistentiel vejledning

(at stå i det åbne)

At finde vej i livet er sjældent en motorvej, der fører direkte fra A til B. For de fleste af os snor vejen sig frem gennem et vildt og udfordrende landskab - og den forgrener sig hele tiden, så man konstant må vælge, hvilken retning man vil gå videre af. At træffe valg i livet er en kunst, som vi alle må lære.

Faget ‘Eksistentiel vejledning’ på Brandbjerg Højskole ruster dig til  at træffe gode valg. Hvad enten det drejer sig om arbejde, studie, kærlighed eller livsform, så bliver dine valg stærkere, hvis du er klar over, hvor du kommer fra, hvad der er dit ståsted nu, og hvordan du gerne vil leve i fremtiden.

Men faget handler ikke kun om dig og dine drømme. Du vil møde andre mennesker, der ligesom dig tumler afsted igennem livet på godt og ondt – og vi vil kigge på verden omkring os og undersøge, hvad den kalder på i dig.

Vi går på opdagelse i de betydningsfulde livsbegivenheder og mennesker, der har gjort os til dem, vi er i dag. Vi kigger os om efter rollemodeller, som vi kan høste værdifulde indsigter fra, og vi går på jagt efter de egenskaber, værdier og interesser, der giver dit liv mening. Sammen forsøger vi at krystallisere de drømme, du har for dit eget liv og vores fælles samfundsliv – og vi prøver at finde vej til, hvad det er, du gerne vil bidrage med til verden.

Undervisningen er en blanding af øvelser, historiefortælling, dialog og egen eller fælles refleksion – alt sammen med det formål at hjælpe dig med at afklare dit ståsted og din retning fremad i livet. Vi bruger flittigt hinanden som sparringspartnere i faget, for der er både fællestræk og nye perspektiver i dine medmenneskers spejl – og der er helt sikkert inspiration til at leve livet på en anden måde, end du selv kunne forestille dig.

Fagmiljøet Personlig udvikling

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan opnå en dybere og mere ægte kontakt til dig selv og din omverden? I fagmiljøet Personlig udvikling arbejder vi med selvudvikling, meditation, og mindfulness i en række spændende fag.

Underviser

Jesper Andersen

Jesper Andersen

Højskolelærer

Jesper Andersen underviser på flere fag i fagmiljøer "personlig udvikling"

Mette Øyås  Madsen

Mette Øyås Madsen

Højskolelærer

Mette har været på Brandbjerg siden 2006. Hun føler sig dagligt opløftet over at undervise i det, hun brænder allermest for, at gøre en forskel i elevernes liv og at dele arbejdsplads med de mest inspirerede og dygtige kollegaer, man kan forestille sig.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!