Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Christian Hjortkjær: Utilstrækkelig

12. september· 19:30 - 21:00

Højskolelærer på Silkeborg Højskole, Christian Hjortkær, taler om hvordan det er at være ung i dag.

I sin bog, “Utilstrækkelig” fra 2020, skriver Christian Hjortkær blandt andet:

”Min påstand er ikke, at det er hverken sværere eller lettere at være ung i dag, men at det er anderledes svært (…) Det kan være svært for den ældre generation at forstå, hvorfor det er svært at være ung i dag. Og det er det, fordi den grundfølelse, vi bakser med i dag, simpelthen er en anden. Det er ikke skyldfølelsen, men utiltrækkelighedsfølelsen. Det er derfor, det er anderledes svært. Du kan eventuelt spørge dig selv: ’Kender du det, at du føler dig forkert, selvom du altid forsøger at gøre alting rigtigt?’ Jeg kan afsløre, at det er der rigtig mange unge, der kender. Med andre ord: Du er (desværre) ikke alene”.

Kender du det, at du føler dig forkert, selvom du altid forsøger at gøre alting rigtigt?Utilstrækkelig, Christian Hjortkjær 2020

Baggrund

Christian Hjortkær (f. 1980) er uddannet BA i religionsvidenskab og cand.theol. ved Københavns Universitet (2010).
Han har været i praktik på Grundtvigs Højskole Frederiksborg med undervisning i eksistentialisme og religionsfordomme, og har tidligere været praktikant på Kristeligt Dagblads Digitale Medier. Særlig interesse for eksistensteologi (særligt Kierkegaard, Sløk og P.G. Lindhardt), religionskritik (særligt Nietzsche), sprogfilosofi (særligt Wittgenstein), mødet mellem kirkens dogmatik og kognitiv religionsforskning samt religiøsitet i moderne medier.

Detaljer

Dato:
12. september
Tidspunkt:
19:30 - 21:00
Begivenhed Kategori: