Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Der må være en grænse – om sprog og rummelighed – Temadag

april 24 @ 9:15 - 15:00

kr.125

Brandbjerg Højskole og Grænseforeningen arrangerer temadag c. 24. april 2020 i anledning af 100-året for genforeningen:
Der må være en grænse – om sprog og rummelighed.

Grænselandet er i et vist omfang lykkedes med at  bygge bro mellem kultur og mennesker. Vi vender blikket mod grænselandet og spørger, hvad Danmark kan og skal lære i forhold til sprog og rummelighed, hvordan kan vi blive klogere på hinanden, vores samfund – og om der er en grænse? Det dansk-tyske grænseland har en særlig tilgang til det internationale samarbejde og det interkulturelle samliv, som på grænsen mellem to lande, med respektive nationale mindretal på begge sider, falder helt naturligt. Især mindretallene bryster sig i dag af en ikke-nationalistisk linje og taler om en både/og-identitet.

Glæd dig et en spændende temadag med 2 paneler, debat, samtale, oplæg og selvfølgelig en god frokost.
Ordstyrer: Mette Bock, tidl. programdirektør i DR, forhenværende folketingsmedlem for Liberal Alliance, samt  tidl. kultur- og kirkeminister.

Panelerne består af nogle af Danmarks førende eksperter og meningsdannere, med forstand på netop, sprog, kultur og rummelighed.

Dagen indledes med oplæg om grænsedragningen i 1920 v. René Karpantschof,  sociolog, forfatter, foredragsholder og samfundsdebattør. Renes forfatterskab omfatter dansk og international faglitteratur om protestbevægelser, radikalisering og demokrati. Karpantschoff har virket som rådgiver for bl.a. Folketinget, Nordisk Råd, EU-kommissionen og Det Europæiske Politiakademi.

Tid: fredag d 24. april kl 9.15-15.00

Sted: Brandbjerg Højskole, Brandbjergvej 12, 7300 Jelling.

Pris: 125 kroner dækker frokost og formiddags- og eftermiddagskaffe. Tilmelding til BH@brandbjerg.dk

Detaljer

Dato:
april 24
Tidspunkt:
9:15 - 15:00
Pris:
kr.125
Begivenhed Kategori:

Arrangører

Brandjerg Højskole
Grænseforeningen