Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Geeti Amiri: Min historie

21. april 2020 @ 19:30 - 21:00

AFLYST GRUNDET CORONA-NEDLUKNINGEN

Geeti Amiri: Min historie.

Ved brug af sin personlige historie, der har rødder i Kabul til en opvækst på bunden af samfundet i København, giver Geeti Amiri det danske samfund et indblik i, hvordan et liv skabes mellem to verdener, som alt for ofte er præget af kulturopgør og familieoprør.
Igennem sin tid i den offentlige debat har Geeti Amiri været tilknyttet Berlingske og nu Ekstra Bladet som fast blogger, desuden optræder hun jævnligt i øvrige debatspalter med indlæg, der ofte fører til heftige diskussioner, særligt hos danskere med anden etnisk baggrund. Derudover er to dokumentarer blevet til på baggrund af Geeti Amiris kamp for selvstændighed og frigørelse, hhv. “Den Anden Kvindekamp” og “Kvinde, kend din plads” på DR2, hvor hun har åbnet op for offentligheden om sin personlige historie om et liv med social kontrol og æresrelateret vold.
Geeti Amiri er i slutningen af 20’erne og har trods sin unge alder rig erfaring med at tale til store forsamlinger af mennesker om flygtningeproblematikken, kvindekamp i minoritetsmiljøer, SystemDanmark, det tavse ungdomsoprør i minoritetsmiljøerne i Danmark og mediernes glorificering af “præmieperkere”, hvilket danner grundlag for et garanteret spændende foredrag med højt til loftet, hvor holdninger på tværs kan mødes og brydes.

Geeti Amiri: Radiovært på eget program, ‘Geetisk råd’ på P1, hvor hun sammen med et råd af forskellige mennesker løser dilemmaer og udfordringer, der opstår ved at vokse op mellem to kulturer. Mønsterbryder, systemkritiker og markant meningsdanner er nogle af titlerne, der følger i hælene på Geeti Amiri, når hun markerer sig i samfundsdebatten. Hun har igennem de sidste par år markeret sig i den offentlige debats betændte emnefelt, der gælder integration, ligestilling og religion og blevet gjort til skydeskive for kritiske røster fra det politiske højre og venstre, i minoritetsmiljøerne og ude i majoritetssamfundet.

Entré inkl. kaffe og kage:
70 kroner for voksne
30 kroner for studerende, unge under 18 år og medlemmer af ’Brandbjerg højskoles venner’
Tilmelding til bh@brandbjerg.dk Senest tilmelding d. 14. april

Detaljer

Dato:
21. april 2020
Tidspunkt:
19:30 - 21:00
Begivenhed Kategorier:
,