Fællessang samler os!

Kronikken i Kristelig Dagblad d. 16. januar 2018:

Fællessangen er blevet populær fordi den samler os

På Brandbjerg elsker vi højskolesang og fællessang. Brandbjergs forstander Simon, har skrevet en kronik til Kristelig Dagblad om fællessang, er er et lille udpluk af kronikken:

“Morgensang bliver genindført i skoler, og i kirkerne aftensang. På Folkemødet er sangen et bærende element. Vi ser lige nu fællessangen sprede sig. Det skyldes, at den er med til at samle os, og vi har i dag behov for det fælles, mener dagens kronikør

Fællessang hitter. Ikke hos alle, men interessen for fællessang er stærkt stigende på tværs af målgrupper og aldre. Det mærkes på salget af Højskolesangbogen og på alle de arrangementer, der vokser ud af begejstringen for at synge i flok. På Folkemødet er det et bærende element, i skoler genindføres morgensang, og i kirker aftensang.

På min egen højskole laver vi sågar hele ugekurser, hvis primære fokus er fællessang. Dertil deltager 10 af landets højskoler nu i et projekt støttet af Nordea-fonden, Syng, spis og snak, der er et forsøg på at udbrede fællessangen og den deraf voksende folkelighed til endnu flere målgrupper – herunder virksomheder og organisationer. Flere virksomheder har allerede indført regelmæssig fællessang…”

Læs mere i Kristlig Dagblad