Familiehøjskole

Mandag d. 19. juli – Søndag d. 25. juli 2021
Kom og vær med til et familiekursus med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien.

TILMELD DIG HER

Kurset er fuldtegnet. Tilmeld jer. for at komme på venteliste (sidste år var der relativt stor udskiftning pga mange tidligere tilmeldinger).

Kom og vær med til et kursus med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter, men også mødes med andre på tværs af alder og interesser. En rigtig højskoleuge med morgensamlinger, godnathistorie og workshops hvor I kan lave alt det sammen, som man aldrig får gjort i hverdagen.

Det bliver en intens uge fyldt med workshops, hvor hele familien er sammen om at prøve nye spændende ting – både sammen og hver for sig. På fire dage vil vi udbyde 4 moduler, hvor I sammen i familien kan vælge imellem 28 forskellige workshops. En formiddag og en aften deler vi op, så børnene har aldersopdelte workshops, og de voksne får tid til foredrag og debat.

Se det som en chance for at være sammen på den gode måde – uden alt det sure med madlavning, rengøring, utålmodige børn på bagsædet osv. På rigtig højskolevis starter hver dag selvfølgelig med morgensang, ligesom dagen afsluttes med aftensang og fortælling for både børn og forældre. Der vil både være tidlig godnathistorie for de små kl. 20.30 og en sejere historie for de store kl. 21.00.

Når man vælger fælles workshops, vælger man altid en voksen sammen med et eller flere børn. Børn fra 11 år kan dog deltage i værkstederne alene, men ofte vil det være en fordel af være børn og voksne sammen om tingene. Alle aktiviteter og workshops tager udgangs­punkt i børn fra 6 år og opefter. 

Vi gør også noget specielt for de store børn eller unge, så de hurtigt finder hinanden. 

Vær iøvrigt opmærksom på, at kurset starter mandag i uge 29 og kører til søndag.

Kursusledere:
Nikolaj Hygebjerg, Laila Hygebjerg

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i dobbeltværelse (børn evt. på fold ud-seng)
· Fuldpension 
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.


Fællesaktiviteter for hele familien

Det store familieløb
Tirsdag skal vi på et stort familieløb. Turen går rundt på skolens store dejlige grund til nye og anderledes udfordringer for store og små. Her har samarbejde og godt humør højeste prioritet.

Sommeraktiviteter i skolens park
Lørdag eftermiddag er der lagt op til hygge med stort “H” med en flok sjove frivillige aktiviteter: Bodybowling, sæbebane, vandleg, hårpynt, ansigts­maling og “tatoveringer”, forskellige lege og boldspil m.v. Samtidig vil der være udstilling af ugens værker fra de forskellige kreative værksteder – og ikke mindst byder vi på sommerens største gammeldaws isvaffel.

Frieftermiddag
Efter en hektisk start på ugen har vi lagt en fri-eftermiddag ind torsdag eftermiddag. Her bliver der tid til at lege, gå en tur i skoven, slappe af i parken, bruge hallen, være sammen eller selv tage på tur ud af huset. 

AFTENPROGRAMMER

Velkomstaften
Lege og sammenrystning i familierne. Børn på 12 år+ vil få mulighed for allerede her at lære hinanden at kende.

Smuglerløb
Årets hit! Alle, både børn og forældre skriger af grin!

Bålaften
Med hygge, pandekager, sang og underholdning for hele familien.

Åben aften
Vi holder en åben aften, hvor nogle af de kreative værksteder er åbne, og vi spiller også fodbold, rundbold m.m., men ikke mindst vil vi have JER i spil – hvad kan I sætte gang i? Lad os undervise, lege, spille og meget andet sammen! Meld MEGET gerne ind i tilmeldingen, hvis I kunne tænke jer at stå for en leg, et spil, en workshop eller et foredrag.

Afslutningsmiddag
Derefter underholdning, hygge i atriumgården, børnediskotek og voksencafé.

Voksencafé
Hver aften, når børnene er puttet, er der voksencafé med tema. Det betyder, at der er et pusterum, hvor man kan være voksen med andre voksne. Temaerne spænder fra højskolesang over ice­breaking til øl-smagning!

 

ALDERSOPDELTE AKTIVITETER TIRSDAG OG ONSDAG: 

Børn:
Børnene vil blive opdelt i aldersgrupper og vil blive passet af vores unge hjælpere. Det bliver sjove workshops med masser af leg, grin og sammenrystning, så alle kan lære nogle at kende på deres egen alder.

Voksne:
Tirsdag: Ud af hamsterhjulet – om at turde tage springet: Kursusledere Laila og Nikolaj Hygebjerg tog i 2016 en vild beslutning. De opsagde to faste stillinger for at flytte i økosamfund, bygge deres drømme-økohus selv og gå ned i tid for at få mere tid sammen og med børnene. Laila og Nikolaj fortæller her om, hvorfor de tog springet ud i det uvisse, om de bekymringer og usikkerheder, men også drømme og forhåbninger der fulgte med, og hvorfor det stadig føles rigtigt 5 år senere. Se mere på www.ecoblog.dk  eller hør deres podcast “Jagten på et bæredygtigt liv” her.
Onsdag aften: Workshops kun for voksne: Vi åbner en række værksteder for de voksne, så man får muligheden for at være kreativ, musisk eller andet sammen med andre voksne 🙂
I kan vælge imellem:
· Kor for voksne: En herlig workshop hvor vi skal synge et let korværk, hvor alle kan være med!
· Keramik for voksne: Her er muligheden for at lave små ting i keramik.
· Samtalecafé og debat: Vi tager fat i et aktuelt emne og diskuterer og debatterer sammen.
· Aftenvandretur i Brandbjergs skov: Mulighed for en dejlig aftenvandretur i skoven sammen med ligesindede.

KURSUSPROGRAM

Her kan I læse om alle de workshops I kan vælge. De er delt op i emner.

 

Friluftsworkshops:

Klatring
Klatring er en sjov og hyggelig fællesaktivitet, hvor man kan støtte og hjælpe hinanden. På Brandbjerg har vi en såkaldt bouldervæg, dvs. vi klatrer uden sikkerhedsreb på forholdsvis lave højder med en tyk faldmadras under. Der er forskellige teknikker, man kan lære for at gøre klatringen nemmere for sig selv. Vi vil gennemgå forskellige metoder at ‘gå til væggen’ på og lære at gennemskue ruterne – og ellers mest bare få klatret en hel masse. 

KAJAK
Er du vild med vand? Er du vild med at lege? Er du vild med at være på tur? Så skal du melde dig på sommerens fedeste heldagsworkshop i kajak. Om du er en eventyrer, der hungrer efter at komme på tur, koge vand til kaffen og kigge ud over horisonten, eller om du mere er typen, der elsker at nørde teknik ned til mindste detalje, så vil workshoppen indeholde dele af det hele. Kajakken vil bringe os helt tæt på de naturskønne områder, invitere os ind i dets fantastiske univers og byde os på en oplevelsesrig tur. Det er underordnet, om du aldrig har begået dig i en kajak før, eller om du er en rutineret kajakroer. Der er plads til alle. De eneste krav for at du kan være med er; at du kan svømme, at du er 13 år eller ældre, og at du har godt humør! Havkajak er afhængigt af vejret. De to instruktører har taget kajak-instruktørbevis.

Besøg på bondegården
Vi skal besøge en lokal økologisk bondegård, hvor vi skal se på dyr og marker. Bondegården leverer både grøntsager og kød direkte til Brandbjerg Højskole – så det er mad herfra, vi spiser i løbet af ugen. Hvor kommer maden egentlig fra? Lever dyrene godt? Vi skal med ud i kartoffelmarken og grave kartofler op, som vi laver til kartoffelsuppe hjemme på gården. En hyggelig dag med ro og tid til at lege og opleve sammen.

Mountainbike (fra 11 år)
Teknik, leg og tur – en hel dag med MTB: Om formiddagen fokuseres på mtb-tekniske elementer; sving, op- og nedkørsel, balance og brug af gear, som trænes gennem leg, samarbejde og forskellige forhindringer på vores nye fede teknikbane. Om eftermiddagen tager vi på tur i landskabet omkring højskolen på jagt efter krævende opkørsler og ditto fede nedkørsler, og vi tester de nærmeste mtb-spor. MTB er en sjov og sanselig måde at opleve landskabet på, og så kan man mærke hjertet banke.
Min. højde 150 cm (eller medbring egen mtb).

Skovtur
Tag med på sommerens dejligste skovtur. Vi tager de gode sko på og drager ud i den herlige Grejsdal, der omkranser den smukke natur omkring Brandbjerg Højskole og i den grad er et besøg værd! Grejsdalen er et af landets smukkeste dalstrøg og byder på skovklædte skrænter, Grejs å der snor sig gennem landskabet, rigt fugleliv og simpelthen fantastiske naturoplevelser. Dalen sprudler af liv, og på vores tur sprudler vi med! Turen byder på både sjove eventyr i skoven og stille stunder til nærvær og eftertanke. Vi vil undersøge og udforske naturen med sjove familieopgaver undervejs. Samtidig inviteres vi til at sanse naturen omkring os, at mærke os selv og hinanden i samspil med naturen. Giv jer selv og hele familien en fantastisk oplevelse i det grønne – og nyd kvalitetstid i naturens berigende omgivelser.
 Vi medbringer både forfriskninger og godt humør på turen, der varer 3 timer.

Bålmad
På workshoppen bålmad skal vi prøve kræfter med den ældgamle kunst, at lave mad over bål! Målet med dagen er at få lavet nogle lækre retter, som alle selvfølgelig er lavet over bål. Det bliver lærerigt, sjovt, vi kommer alle sammen til at lugte dejligt meget af bål og ikke mindst bliver det en dag i hyggens tegn.

MUSIKWORKSHOPS:

Sammenspil
Vi skal spille på instrumenter og synge sammen. Vi skaber et nummer ud fra de ideer, I kommer med, som vi evt. opfører for de andre (hvis vi tør 🙂). Alle kan være med, så selvom du ikke har spillet før, skal du være velkommen til at spille eller synge med. Vores musiklokale er rigt udstyret med trommer, basser, guitarer, klaverer og diverse percussion osv.

Elektronisk Musik
Vi skal spille på forskellige synths, keyboards, effektmaskiner og andre elektroniske instrumenter. Sammen skaber vi et smukt, dystert, indbydende og måske overvældende lydlandskab. Vi arbejder med helt enkle måder at spille på, så alle, der har du lyst til at spille eller synge sig ind i den elektroniske verden, er velkomne. Vi ender workshoppen med at lave en lille mini koncert for de andre kursister.

KREATIVE WORKSHOPS

Maleri
Har du lyst til at male, så kom og giv dig selv muligheden for at fordybe dig en hel dag. Der er mulighed for vejledning i forskellige teknikker. VI maler med acryl på lærred og udforsker forskellige materialer. Kan man male med en fluesmækker, svamp, kartoffel eller plasticpose? Medbring gerne materialer hjemmefra, hvis der er noget særligt, du gerne vil lave. Forvent at bruge mellem 0-150kr.

Keramik
På keramikværkstedet arbejder vi med stentøjsler og porcelænsler, som vi laver små fine ting af. Det kan være fyrfadslysestager, små vaser, jule­kageophæng, navneskilte samt en masse flotte smykker. Vi laver fine mønstre med blonder, små trykklodser og gamle knapper. Tingene når at blive brændt, så de står som kridhvide, men ikke glaseret (farvet). Et værksted der kræver tålmodighed.

Som noget nyt i år, kan du også vælge at få glaseret(malet) og rakubrændt dine ting. Hvis du ønsker dette, skal du ud over at vælge keramikworkshop, også melde dig på rakuworkshoppen lørdag.
Pris: Regn med at bruge mellem 25-100 kr. på ler pr. deltager.

Rakuworkshop (kan kun vælges hvis man også har valgt keramikworkshop)
På rakuworkshoppen brænder vi det keramik, som du har lavet på keramikworkshoppen. På “åben aften” kan du glasere (male) keramikken. Raku er en gammel japansk brændingsteknik, som giver nogle meget smukke og spændende resultater. Brændingen foregår udenfor i en gasovn. Og der er masser af røg, bål og spænding, når de flotte ting kommer op af ovnen.
Pris: gratis. 

Smykker 
Der er 1000 materialer, der venter deltagerne i smykkeworkshoppen. Kun fantasien sætter grænser for kreativiteten, når der skal laves smukke og seje smykker. Forvent at bruge materialer for mellem 20-150 kr. pr. deltager.

Pileflet
Vi skal lege med det fantastiske naturmateriale pil. Der bliver mulighed for at prøve at flette i pil og lave forskellige små ting, som man kan få med sig hjem  – og at lære de forskellige enkle fletteteknikker i pil – og måske også bark og andre naturmaterialer. Forvent at bruge mellem 0-50 kr.

Stenmaling
I workshoppen stenmaling dekorerer vi smukke glatte sten. Vi tegner og maler, så stenene bliver de fineste små malerier. Vi laver også billeder og andre sjove ting af sten. Et rigtigt hygge-og kreativt koncentrationsværksted for alle aldre.
Pris gratis. 

Landart 
Vi vil lege med naturens materialer og skabe små kunstværker på jorden og på træer. Fantasien slippes løs: Bliver det pænt, farligt eller grimt? Farver og former fra naturens skatkammer sættes sammen på nye måder. Måske starter det med en plan, eller måske lader vi tilfældigheder styre os. Med små fortællinger om naturens skabninger er der mulighed for at blive lidt klogere på verden.
Pris: Gratis

Tegning og skulptur 
Vi kigger på fjer, æg , fuglereder og fugle og går på opdagelse i form og struktur. Vi skal arbejde med tegning på forskellige måder: med kul, blyant, tusch og store permanente tusser. Det kræver ingen tegneforudsætninger – alle kan være med! Sidst på dagen laver vi fugleskulpturer med selvhærdende ler og forskellige muslingeskaller. 
Pris: 0-50 kr.

Tapegrafitti
I denne familieworkshop skal vi arbejde med tegning i store formater på væggene. Vi skal tegne med tape. Dagens tema er ‘haven’. Vi starter med hurtige tegneøvelser af blomster, og hurtigt går vi over til at arbejde med tape til et stort fælles væg/rudemaleri. Vi skaber en frodig og jungleagtig have direkte på væggen. Alle kan være med. Der bliver løbende taget fotos fra værket.
Pris: Gratis

Plantetryk og linoleum
På denne workshop arbejder vi med tryk. Vi starter med plantetryk med blomster og blade  indsamlet i haven og skoven og afprøver forskellige papirkvaliteter og farver. I får også introduktion til linoleumstryk og collografi- paptryk og får tid til at blive fortrolig med trykpressen.
Pris: 0-100 kr.

Samtale-maleri
Vi spænder plastik op mellem træerne og maler fra begge sider, så historierne kommer til at hænge sammen. Akryl med pensler på plast. Sjovt for store og små. Et rigtigt hygge-fantasi værksted.
Pris: Gratis

Diverse workshops:

Lego Build Battle
Brandbjerg har i en årrække haft tæt kontakt til nærliggende Lego, og vi har derfor utrolig meget Lego på skolen. Vi vil lave en byggekonkurrence, hvor deltagerne skal bruge tid og fokus på at skabe de sejeste nye legosæt ud fra små opgaver.

 

T-shirt fabrikken
Har du drømt om at designe dine egne t-shirts?  Vi har købt professionelt udstyr til at lave t-shirts og andet stoftryk. Vi arbejder med jeres egne tegninger, som kan scannes og rentegnes på computer og efterfølgende trykkes på tøj. Man kan også skrive tekst eller bruge billeder fra nettet. Hvis du vælger værkstedet, vil I få mulighed for at bestille t-shirts, inden I kommer (I får en mail) eller I kan selv medbringe tøj, der kan trykkes på. Trykark koster 30 kr. pr. A4, så prisen på workshoppen afhænger af, hvor meget og hvor stort I vil trykke.

Insekthoteller
Vi skal bygge vores egne insekthoteller, som I efterfølgende kan få med hjem og pynte i haven. Der vil være et væld af naturmaterialer, og de bliver super smukke – og mon ikke også der flytter nogle spændende insekter ind?
Pris: Gratis

Friluftsbadet/svømmehallen
En lækker tur til Jelling Friluftsbad eller – ved dårligt vejr Thyregod Badeland. Vi skal bare slappe af på ugens sidste dag og hygge os med venner og familie, mens vi bader og morer os!

Hjemmeeksperimentariet
Kemi er sjovt, kemi er spændende, og der er kemi i alt omkring os i dagligdagen. I denne workshop skal I have fingrene i hverdagens kemikalier og prøve en masse flotte, sjove og lærerige køkken/baghaveforsøg. Workshoppen vil også være peppet op med spektakulære demonstrationsforsøg. Kom og lær hvordan man laver de bedste sæbebobler, hvordan man skræller et æg, og hvordan man laver en kæmpe stjernekaster.

Yoga for alle, (børn dog fra 11 år)
Væk med stress, angst, smerter – ind med ro, velvære og selvtillid. En skøn yoga workshop hvor du kommer til at mærke dig selv, give dig styrke, smidighed og ro i krop og sind.
Du får konkrete værktøjer med hjem, som du kan bruge i dagligdagen. Afsluttes med en skøn guidet afspænding.
Kage (halvdags) 
Et kageværksted, nøjagtig som heldagsværkstedet, men for dem der ikke synes de har lyst eller tålmodighed til en hel dag med kager. 
Så er der kage! I bedste bagedyststil pynter vi de flotteste farverige cupcakes med fondant og smørcreme og bruger alverdens udstikkere, tyller og andet værktøj. Vi kan både modellere pynt til kagerne og prøve forskellige sprøjteteknikker med smørcreme. Der gives introduktion til, hvordan man kan pynte kagerne, hvorefter I selv skal i gang med jeres mesterværker. Hver mand pynter ca. 3 cupcakes, og på workshoppen tilkøbes et modelleringssæt, som man lærer at bruge og får med hjem. Kagerne kan I spise selv, eller dele ud af. 
For børn fra 10 år. Prisen inkluderer et cupcake-kagesæt med tyller og farver, som hver familie får med hjem (værdi 150 kr). Pris for workshoppen er 125 kr. pr. familie
Kage (heldags)
For dem der rigtig har lyst til at fordybe sig og nørde med kageteknikkerne. 
Så er der kage! I bedste bagedyststil pynter vi de flotteste farverige cupcakes med fondant og smørcreme og bruger alverdens udstikkere, tyller og andet værktøj. Vi kan både modellere pynt til kagerne og prøve forskellige sprøjteteknikker med smørcreme. Der gives introduktion til, hvordan man kan pynte kagerne, hvorefter I selv skal i gang med jeres mesterværker. Hver mand pynter ca. 6 cupcakes, og på workshoppen tilkøbes et modelleringssæt, som man lærer at bruge og får med hjem. Kagerne spiser hele skolen sammen til eftermiddagskaffen til stor glæde for alle kursister. For børn fra 10 år. Prisen inkluderer et cupcake-kagesæt med tyller og farver, som hver familie får med hjem (værdi 150 kr). Pris for workshoppen er 125 kr. pr. familie

Bolcher
Vi laver vore egne lækre bolcher og slikkepinde og lærer, hvordan man selv kan lave bolcherne derhjemme. Hver familie kan nå at lave to portioner bolcher. De seje kan måske lave flag og andre svære bolche­mønstre. Værkstedet koster 30 kr. pr. familie.

Rollespil
Rollespil med elvere, troldmænd, orker og krigere! Om formiddagen laver vi selv kostumer og seje våben og tager fat på roller for både de gode, de onde og healerne! Formiddagen er et fællesprojekt for både børn og voksne. Om eftermiddagen spiller vi forskellige små rollespil, der alle hænger sammen i en større fortælling. Denne dag er mest for børn og barnlige sjæle, der kan lide at slås med våben (men der er også roller som healere for de lidt mere forsigtige).
Forvent at bruge 50 kr. i materialer pr. person (men vi vil jo helst genbruge, så hvis vi får brugte liggeunderlag fra Jelling Festival er workshoppen gratis!)

MGP Dans
Kalder alle børn i alderen 6-10 år og deres forældre! I skal da bruge denne lørdag formiddag på at danse med mig! Der skal børnefestes lørdag aften, men vi tyvstarter lørdag formiddag med at danse og have en fest. Der skal læres nogle fede danse og kan man lidt gymnastik, er der også masser af plads til nogle seje tricks, vejrmøller og kolbøtter. Det bliver til lyden af de fedeste MGP sange, som du garanteret kender og kan synge med på. Jeg glæder mig til at danse, feste og lege med jer, så har du en lille danser i kroppen, så er det her en workshop for dig!

Kursusperioder og priser

7 dages familiekursus på dobbeltværelse med eget toilet og bad:

Voksne fra 17,5 år: 4.850,-
Tillæg for eneværelse: 1000,-
Børn 4-5 år: 1.100,-
Børn 6-10 år: 2.000,-
Børn 11-17,5 år: 2.250,-

Linned/håndklædepakke: 75,-kr pr person

Indkvartering

Indkvartering i værelser med eget bad og toilet. Er I flere, end der kan være i et rum, indkvarteres I på værelser, der ligger ved siden af hinanden. Har I specielle ønsker, kontakt da Brandbjerg Højskole inden ankomst på 75871500 eller bh@brandbjerg.dk

Transport

Kommer man med offentlig transport, kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her: 

www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.