Folkesang

Noriko nynner ”Giv os lyset tilbage, vi vender op på ethvert nederlag…” Camilla indhenter hende ”Ej, det er også min yndlingssang”. De to piger smågriner, mens de går over til foredragssalen, hvor Kristoffer sidder og spiller ved det store piano. Noriko tænker, at det da er meget sjovt, at man kan have så meget til fælles, selvom man kommer fra hver sin side af kloden.   

Om faget: 
I Folkesang tager vi, med udgangspunkt i højskolesangbogen og dens mange facetter, fat i Danmarks gamle tradition for fællessang og derigennem får vi sammen en forståelse for, at der er melodi og toner i alt, hvad vi foretager os. Vi skal opbygge mere komplekse harmonier og improvisatoriske lag i  musikken, vi skaber sammen. Du kommer til at lære om, hvordan forskellige sange føles, lyder og forklares. Vi har fokus på, hvordan vi skaber god energi, lytter og interagerer med hinanden og samtidig kreerer et åbent og trygt rum, hvor det er muligt at fejle. 

Hvad får du ud af faget: 
Du skal arbejde med forskellige tilgange til det at synge og du får en almen teoretisk forståelse for noder, former og opbygning af sange. Du bliver klogere på dine egne evner og bliver bedre til at bringe dem i spil i fx et kor og i samarbejde med andre. Du lærer at forstå  og bruge din stemme og klinge sammen med andre. Du får også præsenteret forskellige sangtraditioner, historiske perioder og strømninger inden for fællessang. 

Fagmiljøet Musik og Dans

Vil du være en del af et musikmiljø, hvor musikken strømmer ud af alle øvelokaler og fællesrum? Musik på Brandbjerg Højskole er et fagmiljø, for dig der gerne vil udforske musikken sammen med andre i sammenspil, stemmetræning, elektronisk musik eller sangskrivning.

Underviser

Kristoffer Fynbo Thorning

Kristoffer Fynbo Thorning

Energi, kreativitet og nysgerrighed er nøgleord for Kristoffers musikalske liv. Han elsker at lege, spille, skabe og sætte i gang og når man er i rum med Kristoffer, går der ikke lang tid, før man smiler, griner, forundres eller er i gang med noget nyt og spændende.

Kristoffer elsker musik vendt på alle ledder og kanter og lægger meget vægt på, at det skal kunne mærkes fysisk. Han elsker computere og ting, der kan skabe sære lyde og når han ikke er på højskolen, er det her, han lægger sin tid.

Han turnerer i det meste af verden med sin elektroniske vokalgruppe Postyr, hvor han er maskinfører og sanger og derudover laver han mærkelige lyd-projekter med gruppen RumKlang.

.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

[wd_asp id=2]

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!