Forstanderen byder velkommen

Brandbjergs helt særlige atmosfære
kan bevæge dig nærmere dine drømme

Kære kursist

Hjertelig velkommen til Brandbjergs helt særlige, livsbekræftende atmosfære, hvor ånd, fællesskab og faglighed udgør fundamentet for en højskole for hele folket.

Et stærkt engageret personale bygger højskole ovenpå fundamentet, der involverer og inviterer kursister og elever til at skabe med på dannelsesrummet og til at mødes på tværs af forskellige verdensopfattelser til gensidig berigelse

Her dyrker vi frem for alt det meningsfulde liv og den dannelse, der er uundværlig for at leve det. Vi bruger den tid og skaber det rum, der skal til for at favne livets mest betydningsfulde sider gennem oplevelse og indlevelse, udsyn og indblik, begejstring og fordybelse. 

Her bliver du en del af et fællesskab, der bygger på imødekommende og respektfuld dialog, fællessang og debat, berigende samvær, humor og eftertanke. Ekskursioner og morgensamling er også en naturlig del af Brandbjerg-repertoiret.

Brandbjerg er en tidligere herregård, bygget midt i den smukke Grejsdal nær Vejle Fjords blå vand. Med egen park, bølgede bakker og urørt naturskov er der store naturoplevelser lige udenfor dit vindue året rundt. Inden for finder du en hyggelig og varm højskoleatmosfære med ånd og vision, højt til loftet, gode faciliteter og bad og toilet på alle værelser. Med under 10 minutter til E45 er det nemt at komme hertil, og tager du tog, hjælper vi gerne med transport fra Vejle Banegård. 

Brandbjergs køkken er et kapitel for sig. Med sølvmærke i økologi laver vi lækker, hjemmelavet og bæredygtig mad, der begejstrer både øjet og tungen og med flere helt særlige Brandbjerg-specialiteter. Du kan bl.a. smage Brandbjergs eget øl-sortiment og diverse vildtspecialiteter. Økologi og fairtrade-varer udgør langt størstedelen af vores råvarer.

På Brandbjerg laver vi højskole for hele folket. Det ses bl.a. af vores mange forskellige kurser, der appellerer til mange forskellige interesser. Stillet overfor dette overflødighedshorn kan det være svært at vælge, men evnen til at træffe reflekterede valg og finde modet til at prøve noget nyt er netop kardinalpunkter i vores dannelsesforestilling. Derfor er vi heller ikke det mindste bekymrede for at stille dig i netop denne udfordrende situation. 

Rigtig god fornøjelse med valget.

Indsatsområder

Simons blog

Vores forstander, Simon, har mange ord og meninger om det, der foregår i os, imellem os og omkring os.  Her kan du dykke ned i hans blog og tage det med op, du selv kan bruge. På bloggen vil der løbende rulle nye indlæg ind. Så stay tuned, så du ikke går glip af tanker, drømme og store armbevægelser.

Forstanderens værker

Forstander for Brandbjerg Højskole, Simon Lægsgaard, har en flydende pen. Han skriver gerne både poesi, prosa og debatindlæg, og har også en omfattende foredragsvirksomhed både på og udenfor skolen, hvor skriverierne bruges flittigt. Her på siden kan du både læse en del af hans omfattende skriverier og høre nogle af de helt nye fællessange, som han har sendt ind til bedømmelse hos Højskolesangbogens Sangudvalg. Imens vi venter på afgørelsen og den nye sangbog, kan du lære dem at kende her.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.