Forstanderen byder velkommen

Brandbjergs helt særlige atmosfære
kan bevæge dig nærmere dine drømme

Kære kommende elev

Væredygtighed + bæredygtighed = det meningsfulde liv

Hvis du tænker: ”Det lyder da vildt fedt”, så kan du jo bare melde dig ind. Men er du den lidt mere grundige type, så udbygger jeg ligningen nedenfor.

Det er for fedt at gå på højskole

Leder du efter et sted med plads til at trække vejret, store oplevelser og gode venner, frit valg af masser af inspirerende fag og en masse begejstring og bevægelse, så har du fundet det rigtige sted. Det er bare sjovt at gå på højskole. Og det er langt mere end det…

Det meningsfulde liv

Brandbjerg er et slags værksted, hvor du kan arbejde med dit indre kompas. Det har du brug for, når du søger et meningsfuldt liv. Efter vores mening dyrkes det bedst, når væredygtighed og bæredygtighed går hånd i hånd. På Brandbjerg handler det derfor om både at være sig selv og være noget for verden.

Væredygtige valg

Væredygtighed handler om at øve sig i at være sig selv. Det handler ikke om at pille navle eller være sig selv nærmest, men om at kende sig selv og indtage en plads i verden. Et udgangspunkt der gør dig i stand til at bevæge dig i den retning, du selv vælger. Du skal ville noget med dig selv for at være dig selv – det er kernen i et væredygtigt liv.

Bæredygtige møder

Brandbjerg er først og fremmest et mødested. Uanset hvad du vælger, så er der 2 ting, du ikke kan vælge fra – de andre og den natur du selv er en del af. Mødet med begge skaber relationer. Netop forholdet til de andre i al deres mangfoldighed og til naturen i al dens kraft og sårbarhed får dig til at ville noget med verden. Man passer på det, man holder af – det er grundlaget for et bæredygtigt liv.

Dit nye hjem

Brandbjerg er et hjem, hvor man kan være sig selv, både når man har store armbevægelser, vilde visioner og fantastiske drømme, og når man har brug for ro, en varm omfavnelse og et fordomsfrit øre. Her rummes det store udsyn, fordybelsen og virkelysten, og her rummes fiaskoen, den manglende energi og det svigtende mod. Det er den rummelighed, der sikrer plads til både din faglige, din sociale og din personlige udvikling, der vokser i takt med, at forholdet til de andre bliver stærkere.
Kom indenfor og bliv en del af noget større.

Forstander
Simon Lægsgaard

Indsatsområder

Udfordring

Brandbjerg Højskole handler om at vokse. Det handler om at afdække og udvikle sit eget potentiale i fællesskabet. Udfordringer gør dig stærkere, de udvider dit verdensbillede og giver dig flere valgmuligheder og oplevelser for livet. Det er den måde, vi vokser på.

Innovation

Brandbjerg Højskole handler om at bevæge sig. Det handler om at tænke på nye måder og sætte sig ind i andres måder at se verden på. Når man perspektiverer, frigiver man kreativitet og skaber nye verdensbilleder i samspil med andre. Det er den måde, vi bevæger hinanden og os selv på.

Lidenskab

Brandbjerg Højskole handler om at investere. Det handler om at investere sin lidenskab i sine omgivelser. Det er begejstringen for det, man beskæftiger sig med, den tid og energi man bruger på et andet menneske, der gør det betydningsfuldt. Og det betydningsfulde er vejen til lykken. Det er på den måde, vi investerer i livet på Brandbjerg Højskole.

Simons blog

Vores forstander, Simon, har mange ord og meninger om det, der foregår i os, imellem os og omkring os.  Her kan du dykke ned i hans blog og tage det med op, du selv kan bruge. På bloggen vil der løbende rulle nye indlæg ind. Så stay tuned, så du ikke går glip af tanker, drømme og store armbevægelser.

Forstanderens værker

Forstander for Brandbjerg Højskole, Simon Lægsgaard, har en flydende pen. Han skriver gerne både poesi, prosa og debatindlæg, og har også en omfattende foredragsvirksomhed både på og udenfor skolen, hvor skriverierne bruges flittigt. Her på siden kan du både læse en del af hans omfattende skriverier og høre nogle af de helt nye fællessange, som han har sendt ind til bedømmelse hos Højskolesangbogens Sangudvalg. Imens vi venter på afgørelsen og den nye sangbog, kan du lære dem at kende her.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.