Freskomaleri

Tænk om man nu var den næste Michelangelo og skulle male noget så vildt som det Sixtinske Kapel? Melanie synes det er lidt fedt at være med i det her fag – der på en gang er helt nyt, og samtidig noget der har eksisteret i tusinder af år.  

Freskomaleri er en ældgammel teknik, der har eksisteret i årtusinder. Det var en retning på kunstakademiet indtil 1930’erne, men gik derfra lidt i glemmebogen. På Brandbjerg højskole har vi taget det gamle fag Freskomaleri op igen.

Hvis Freskomaleri gøres rigtigt, er det utrolig holdbart og man kan skabe noget der holder i 100’er (måske endda 1000) af år.

Vi skal også ud at se Freskomaleri som Skovgaards Viborg Domkirke, helt lokalt i Jelling kirke og andre steder med skønne malerier. Vi skal både se det berømte og det mere ukendte.  

 

Alle kan være med. Vi kigger på historiske materialer, pigmenter, kalk og mørtler. Vi prøver selv og blande og lave mørtler. Vi prøver at se hvordan de forskellige pigmenter fungerer og bruger keramikovnen til skabe nye farver. Der er stort set ingen nulevende kunstnere der arbejder aktivt med Freskomaleri, så du kan blive den næste store Freskomaler.     

Fagmiljøet Kunst og håndværk

Brandbjerg Højskole er ikke en kunsthøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af kunst- og kunsthåndværksfag på skemaet. Faget keramik er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover keramik have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere keramik med billedkunst osv osv osv.

Underviser

Carsten Jørgensen

Carsten Jørgensen

Carsten blev selv inspireret til at lave keramik, da han var højskoleelev, og efterfølgende blev han uddannet på Kunstakademiet og Designskolerne i henholdsvis Kolding og København. Men højskolen og de mange muligheder, den giver for at udvikle sig personligt og i fællesskab med andre, er og bliver en uovertruffen måde at lære sig selv at kende på. Carsten har igennem tiden hjulpet mange kunstnere med at realisere deres værker. Men her på højskolen er han der for dig. Kommer du med energi og lyst til at fordybe dig, eller har du lyst til at sprede vildskab på værkstedet, leger han gerne med. Man ved aldrig helt, hvad det kan ende med, når fingrene er kommet op af lommen og ned i materialet. Vi fejrer vores succeser og deler vores fejl, så vi sammen bliver klogere på tingene. Om du gerne vil lære at dreje på en af vores skiver, lave store modellerede ting eller måske er interesseret i det skulpturelle, er der plads til dig.

Du vil hurtigt finde ud af, at Carsten er vild med keramik og altid er klar til at give dig sparring på dine ting. Når han ikke lige er på skolen, er han som regel i sit eget værksted og får afløb for alt den inspiration, han får igennem min undervisning. Carsten har værksted hjemme, hvor han bor med Marie og sine børn Astrid, Ida og Alex. Når han skal have tankerne væk eller lade lidt op, tager han en tur på sin racercykel. 

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only
Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.