Friluftsliv

Der er helt stille på vandet. Et stille plask afslører, at Joanna nærmer sig din kajak bagfra. Du lukker øjnene og fokuserer på lydene omkring dig og den stille vuggen af bølgerne mod din kajak. Senere skal I tilbage til shelterpladsen og tænde bål. Der er ikke ret meget, der slår mad over bål. Der er noget helt særligt over at synke ned i sine 9 mm liggeunderlag efter en lang dag på vandet og en hyggelig aften ved bålet…

 

Med årstiden som pejlemærke lærer du at begå dig i naturen. Målet er naturoplevelser, der kalder på både eventyrlyst og refleksion – og naturen – endda den mest storslåede  af slagsen – har vi lige uden for højskolens dør …

Årstiderne er selvfølgelig afgørende for, hvordan faget friluftsliv tager sig ud.

 

Friluftsliv midt i naturen. Højskolens smukke omgivelser efterlader ingen uberørt. Lige udenfor døren ligger den betagende park med bivuak og bålplads, og fortsætter du gennem den gamle nøddeallé, når du kanten af Grejsdalen, der skærer dybe slugter igennem landskabet lige bag højskolen. Her kan du nyde friluftslivet i vores egen vilde naturskov med shelter, svedehytte, høje klatretræer og masser af kuperede løbe- og mountainbike-ruter.

Årstiderne er selvfølgeligt afgørende for hvordan faget friluftsliv tager sig ud

I den smukke danske sensommer dyrker vi kystfriluftslivet i havkajak. Sammen tager vi på opdagelse i det danske landskab med blik for de gode historier, der gemmer sig rundt langs kysterne og på småøerne. Vi arbejder ud fra standarderne i EPP – European Paddle Pass System, som er et system under Dansk Kano og Kajak Forbund. Du har mulighed for at arbejde med EPP2 (European Paddle Pass).

Om efteråret går vi fra den milde sensommer over løvfald i efteråret til de mørke måneder i november og december.  Vi tager på tur efter evne – med god mad over bål og trangia. I planlægger jeres ture sammen med jeres hold, og I lærer at lede jer selv og andre. Vi kører mountainbike i noget af Danmarks bedste MTB-terræn lige i baghaven med vores nye teknikbane og højskolens egen, kuperede, urørte naturskov. Vi skal også klatre i de majestætiske træer i vores egen Brandbjerg Sønderskov.

Om vinteren vil du opleve, at der gemmer sig både storslåede og tankevækkende friluftsstunder i vinteren, og at den har masser at byde på, når bare du er tør, mæt og varm. Vi arbejder os hen mod Fjeldskituren i marts, hvor vi tager til Telemarken i Sydnorge for at opleve de storslåede fjelde, smage på norsk vinterfriluftsliv og for at opsøge glæden over kroppens ømme muskler fra en hel dag på ski og sækken på ryggen. Det sker gennem barmarkstræning, MTB, løbeture m.m.

I det gryende og smukke forår udnytter vi, at vi bor midt i Sydjyllands smukkeste baghave, når vi løber, springer op på mountainbiken, træklatrer og overnatter i shelters. Vi skal også arbejde med kystfriluftsliv med kajak som omdrejningspunkt. Du har mulighed for at arbejde med EPP2 (European Paddle Pass), og vi skal på korte og længere friluftsture i vores naturskønne nærområde. Det er teamudvikling, personlig ledelse og mental træning på højt plan, når vi færdes i skoven omkring Brandbjerg – Det er friluftsliv midt i naturen!

FAGMILJØET FRILUFTLIV

Brandbjerg Højskole er ikke en friluftslivshøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af friluftsliv på skemaet. Faget Friluftliv er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover friluftliv have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere friluftsliv med MTB+, Havkajak,
fjeldskitur, havkajak, Natursyn, Naturens forråds-kammer, Alpin skitur og Jagttegn

Underviser

Casper Borch Madsen

Casper Borch Madsen

Casper underviser i hovedfaget Outdoor og valgfagene Adventuresport, Havkajak, Alpin Skirejse og Fysisk træning. Ifølge Casper handler et højskoleophold om bevægelse. En bevægelse der både er fysisk og mental. Bevægelsen repræsenterer den forandring vi undergår i mødet med nye mennesker og nye udfordringer.

Sine Riis Dammeyer

Sine Riis Dammeyer

Sine er vild med at være dumpet ned midt I Brandbjergs drømmeland. På Brandbjerg drømmer man nemlig meget og de der drømmer om store skove, blanke søer, store hvide vidder og stærke fællesskaber deler Sines drømme.

Hun underviser i friluftslivs- og idrætsfag – og fælles for dem er, at bevægelse og udeliv kan skabe nogle fantastiske rammer for hvordan vi kan være sammen med alle vores forskellig- og ligheder.

Det jeg fik med i bagagen var større end jeg kunne have drømt om…

{

i 2014 tog jeg på højskole med et håb om at finde ligesindede ildsjæle, og skabe kontakter for livet med folk af friluftslivet. jeg kunne aldrig have forudset hvor det ville tage mig hen. Det jeg fik med i bagagen var større end jeg kunne have drømt om…

Kenny Boye Hansen

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!