Friluftsliv

– A fag

Friluftsliv

– A fag

A faget “Friluftsliv”

Når du tilmelder dig, skal du vælge hvilket A-fag du vil have. Måske er det “Friluftsliv”?

Der er helt stille på vandet. Et stille plask afslører, at Joanna nærmer sig din kajak bagfra. Du lukker øjnene og fokuserer på lydene omkring dig og den stille vuggen af bølgerne mod din kajak. Senere skal I tilbage til shelterpladsen og tænde bål. Der er ikke ret meget, der slår mad over bål. Der er noget helt særligt over at synke ned i sine 9 mm liggeunderlag efter en lang dag på vandet og en hyggelig aften ved bålet…

Årets gang

Årstiderne er selvfølgeligt afgørende for hvordan faget friluftsliv tager sig ud

Med årstiden som pejlemærke lærer du at begå dig i naturen. Målet er naturoplevelser, der kalder på både eventyrlyst og refleksion – og naturen – endda den mest storslåede  af slagsen – har vi lige uden for højskolens dør …

I den smukke danske sensommer dyrker vi kystfriluftslivet i havkajak. Sammen tager vi på opdagelse i det danske landskab med blik for de gode historier, der gemmer sig rundt langs kysterne og på småøerne. Vi arbejder ud fra standarderne i EPP – European Paddle Pass System, som er et system under Dansk Kano og Kajak Forbund. Du har mulighed for at arbejde med EPP2 (European Paddle Pass).

Om efteråret går vi fra den milde sensommer over løvfald i efteråret til de mørke måneder i november og december.  Vi tager på tur efter evne – med god mad over bål og trangia. I planlægger jeres ture sammen med jeres hold, og I lærer at lede jer selv og andre. Vi kører mountainbike i noget af Danmarks bedste MTB-terræn lige i baghaven med vores nye teknikbane og højskolens egen, kuperede, urørte naturskov. Vi skal også klatre i de majestætiske træer i vores egen Brandbjerg Sønderskov.

Om vinteren vil du opleve, at der gemmer sig både storslåede og tankevækkende friluftsstunder i vinteren, og at den har masser at byde på, når bare du er tør, mæt og varm. Vi arbejder os hen mod Fjeldskituren i marts, hvor vi tager til Telemarken i Sydnorge for at opleve de storslåede fjelde, smage på norsk vinterfriluftsliv og for at opsøge glæden over kroppens ømme muskler fra en hel dag på ski og sækken på ryggen. Det sker gennem barmarkstræning, MTB, løbeture m.m.

I det gryende og smukke forår udnytter vi, at vi bor midt i Sydjyllands smukkeste baghave, når vi løber, springer op på mountainbiken, træklatrer og overnatter i shelters. Vi skal også arbejde med kystfriluftsliv med kajak som omdrejningspunkt. Du har mulighed for at arbejde med EPP2 (European Paddle Pass), og vi skal på korte og længere friluftsture i vores naturskønne nærområde. Det er teamudvikling, personlig ledelse og mental træning på højt plan, når vi færdes i skoven omkring Brandbjerg – Det er friluftsliv midt i naturen!

Friluftsliv midt i naturen

Højskolens smukke omgivelser efterlader ingen uberørt. Lige udenfor døren ligger den betagende park med bivuak og bålplads, og fortsætter du gennem den gamle nøddeallé, når du kanten af Grejsdalen, der skærer dybe slugter igennem landskabet lige bag højskolen. Her kan du nyde friluftslivet i vores egen vilde naturskov med shelter, svedehytte, høje klatretræer og masser af kuperede løbe- og mountainbike-ruter.

Fagmiljøet Friluftsliv

Brandbjerg Højskole er ikke en friluftslivshøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af friluftsliv på skemaet. Faget Friluftliv er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover friluftliv have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere friluftsliv med MTB+, Havkajak,
fjeldskitur, havkajak, Natursyn, Naturens forråds-kammer, Alpin skitur og Jagttegn

Undervisere

Casper Borch Madsen

Casper Borch Madsen

Casper underviser i hovedfaget Outdoor og valgfagene Adventuresport, Havkajak, Alpin Skirejse og Fysisk træning. Ifølge Casper handler et højskoleophold om bevægelse. En bevægelse der både er fysisk og mental. Bevægelsen repræsenterer den forandring vi undergår i mødet med nye mennesker og nye udfordringer.

Niklas Dahl-Nielsen

Niklas Dahl-Nielsen

Niklas er friluftstosse og idrætsnørd. Han elsker roen, der kan skabes i egen krop og sjæl, såvel som roen, der skabes mellem mennesker i mødet med naturen. Det kan både være de storslåede norske fjelde eller skoven i baghaven, der sætter rammerne for de største naturoplevelser. Vigtigst er det, at komme afsted på tur og tilvælge det primitive liv, hvor der skabes plads til dybe tanker, nære relationer og store naturoplevelser. Gennem diskussion og refleksion ønsker Niklas, at naturoplevelserne vi får skal være med til at skabe vores holdninger og handlinger fremadrettet i livet.

Jacob Andersen

Jacob Andersen

Et højskoleophold er en enestående mulighed for at møde dig selv gennem mødet med andre. Ifølge Jacob er de største bjerge, vi kan bestige, de indre. Gennem fag og samtaler er han særligt optaget af at koble erfaringerne i højskolelivet med refleksioner, så der skabes indsigt og bevægelse på den enkeltes rejse gennem livet.

Det jeg fik med i bagagen var større end jeg kunne have drømt om…

{

i 2014 tog jeg på højskole med et håb om at finde ligesindede ildsjæle, og skabe kontakter for livet med folk af friluftslivet. jeg kunne aldrig have forudset hvor det ville tage mig hen. Det jeg fik med i bagagen var større end jeg kunne have drømt om…

Kenny Boye Hansen

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.9
Based on 28 reviews
drevet af Facebook

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!