Friluftsliv

Mandag 27. juli – Søndag 2. august 2020 (uge 31)
En sommeruge med frisk luft, fysisk aktivitet, godt selskab, inspirerende morgensamlinger, tankevækkende foredrag, god mad, lattermilde medkursister og skønne omgivelser.

TILMELD DIG HER

Dato 27. juli – 2. august 2020 (uge 31)

KURSET ER FULDTEGNET – VI HAR OPRETTET VENTELISTE 🙂

En sommeruge med frisk luft, fysisk aktivitet, godt selskab, inspirerende morgensamlinger, tankevækkende foredrag, god mad, lattermilde medkursister og skønne omgivelser…
En uge for dig der både har lyst til at mærke vejret, få rørt kroppen, få nye indsigter og nyde gode snakke i atriumgården om aftenen over et glas vin og køkkenets hjemmelavede snacks.
Ugen indeholder både vandretur på Grejsdalsstien, kajaktur på Fårup Sø, klatring i Brandbjergs trækroner og på bouldervæggen, mad i bålhytten og aftenhygge under stjernerne ved vores shelters nær den rislende bæk.

Medvirkende
Jesper Berth: Kajakunderviser, sætter pris på fælles oplevelser i naturen og at opleve Danmark fra vandet. Han er nysgerrig på, hvad vi oplever og ikke mindst hvordan, samt nysgerrig på hvordan vi gennem aktiviteter i naturen og med kajak kan udvikle os som mennesker.

Sebastian Dorset: Komiker og særligt kendt for sin hyggelige, men også ubarmhjertige og morsomme facon. Han er en eminent formidler og tager afsæt i sine mange år på scenen, når han skræddersyer stand-up foredrag til organisationer og virksomheder. Sebastian Dorset debuterede allerede som standupkomiker i 1995 på Britannia i København. Han er desuden uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har været på flere standup-tourneer og har flere gange deltaget i TV2 Zulu programmet Stand-up.dk. Han har medvirket i det årlige standupshow til fordel for Unicef, Talegaver til Børn i 1997 og i årrækken 2003-2008, hvor han var vært sammen med Anders Fjelsted i 2006. Sebastian Dorset har derudover en lang karriere som skribent og redaktør på diverse medier og har skrevet materiale til Mette Lisby, Jarl Friis Mikkelsen, Jan Gintberg og Tobias Dybvads program Dybvaaaaad! på TV 2 Zulu, ligesom han i 2008 har været medskribent på taler for Villy Søvndal(SF)

Irene Nørgaard og Nana Balle:  Både Irene og Nana er forfattere og journalister. De har samlet og redigeret ’100 Kiksede Knald’. Den udkom 6. april 2018 og blev omtalt i bl.a. Berlingske, GO’ Morgen Danmark, P1 Kultur, P4 Klik, Aarhus Stiftstidende, Radio GO!FM, Ekstra Bladet, Femina og Alt for Damerne.


Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· kommer snarest

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Sangaften
· Udeliv

· Bålhygge i Herregårdsparken

KURSUSPROGRAM

Mandag d. 27/7
14.30-15.30: Ankomst
15.30-17.00: Rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie – både som herregård og højskole.
19.30-21.00: Vi møder undervisere og hinanden: Leg og teambuilding i parken og omkring bålet
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Tirsdag d. 28/7
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.30: Mountainbike og klatring: Vi deler os i to hold. Det ene hold skal prøve kræfter med mountainbike, først på højskolens teknikbane og når vi føler os klar, kører vi en tur ned i Grejsdalen og oplever noget af Danmarks bedste mountainbiketerræn. Det andet hold skal prøve kræfter med klatring i Brandbjergs majestætiske bøgetræskroner. Sikkerheden bliver varetaget af en professionel instruktør, og alt, du skal tænke på, er at give moralsk støtte til dine medkursister og glæde dig til at se verden fra fugleperspektiv.
14.00-16.00: Sebastian Dorset: Onemanshowet ”Ord!”: Selvfølgelig er der masser af andre komikere, der turnerer med ord, men det er første gang, Sebastian gør det, og han har en nærmest upassende kærlighed til sproget. Han elsker også at stå på en scene og høre folk klukke, fnise, hyle af latter alt efter behov. Nogle vil indvende, Sebastian godt kunne have lavet et show tidligere, men når man lever i et årti, hvor alle føler, de har et akut behov for at fortælle, hvis de spist en avocado, siddet ved en pool eller har stået i kø, så bliver det svært at konkurrere om opmærksomheden. Man kan roligt sige, det bliver det bedst forberedte onemanshow i dansk stand-up historie, og et show fuld af overraskelser. For Sebastian Dorset har optrådt med ord altid, men nu har han fået nok og synes, vi skal tænke lidt mere, end vi snakker. Ikke nødvendigvis tænke i tyve år, men bare et par minutter. For mennesker, der er ligeglade med modeluner, tv-tid og følgere på instagram, men gerne vil høre, hvad en af landets skarpeste komikere mener, det er vigtigst at grine af i 2020.
19.30-21.00: Højskoleaften: Forstander Simon Lægsgaard: Musik og liv: Forstander og sangskriver Simon Lægsgaard har sammen med komponist og korleder, Kristian Enevoldsen, skrevet sange, som breder sig over flere musiske genrer og over såvel en række aktuelle emner, såsom konkurrencestaten, klodens tilstand og perfekthedskulturen som evigtgyldige temaer om kærlighed, frihed og liv og død. Nogle sange er i den satiriske og finurlige ende, andre kalder på den brusende, boblende livsglæde, og andre igen er mere eftertænksomme. Vi synger også nogle af de klassiske sange fra højskolebogen sammen – med introduktion fra en passioneret forstander.  
21.00: Outdoor-bio: Vi skal se en god film under åben himmel.

Onsdag d. 29/7
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-19.30: Vandretur til Rørbæk sø med bålmad og bålkok: Vi skal vandre en dejlig tur omkring Rørbæk sø med flere stop undervejs, hvor vi skal udforske, hvad naturen gør ved os.
På den jyske højderyg udspringer Danmarks to største åer, Gudenåen og Skjernåen, med kun få hundrede meters afstand og løber i hver sin retning mod havet. Samme sted krydser Hærvejen ådalen, hvor den gennem årtusinder har været Jyllands hovedvej nr. 1. Næsten hele området omkring Rørbæk Sø, kilderne og Hærvejsstrøget er beskyttet ved fredninger.  Vi tilbringer en smuk eftermiddag i dette vidunderlige landskab og slutter dagen af med en lækker middag tilberedt over bålet af vores helt egen kok.
19.30: Hygge ved bålet: Vi tilbringer en dejlig aften sammen omkring bålet med sang og snak.

Torsdag d. 30/7
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-16.30 Havkajak og vandsport på Fårup sø: Vi skal lege ved og på vandet. Dagens mål er at opnå tryghed i kajakkerne og få færdigheder i redninger, hvilket er forudsætninger for til fulde at udnytte kajakkens potentiale som turredskab. Her er mulighed for at eksperimentere og ud fra samarbejdsøvelser samt enkle principper om sikkerhed danne fælles og personlige erfaringer. Det bliver en ”våd” dag, hvor vi vil tilbringe lige så meget tid i vandet som på vandet.
19.30: Forstanderen og monopolet i bålhytten: Med inspiration fra “Mads og monopolet” holder vi en festlig aften i bålhytten.


Fredag 31/7:
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.15: 100 KIKSEDE KNALD! OPLÆSNING & DEBAT… Når man snubler i erotikken… Kom til en begivenhed med garanti for krumme tæer, eftertænksomhed og –ikke mindst –latterbrøl, når kvinderne bag ’100 kiksede knald’ læser højt og byder op til debat om alt det, der kan gå galt i kærligheden.100 KIKSEDE KNALD er en skøn samling af korte fortællinger fra 100 danskere om deres sexliv – når det vel at mærke ikke spiller. 100 mænd og kvinder, kendte og ukendte, bøsser og barmfagre, forfattere, bloggere og folk med skrivekløe har tilsammen skabt denne antologi fra danskernes soveværelser fra deres rejser, sommerhuse, kælderrum, forsæder og parkanlæg. I lystig leg med hinanden– indtil noget kikser. Og når latteren har lagt sig, er bogen samtidig en hyldest til det uperfekte og en omgang god læring i, at det er helt normalt at “fucke op”. At vi alle har været der –og er her endnu. Oplæsninger fra bogen krydres med fortællingen om, hvordan og hvorfor bogen er blevet til.. (“[…]man får lynhurtigt afmonteret den forbeholdenhed, et emne som sex kan have i en forsamling. Historierne er umiddelbart sjove, og latteren ruller lystigt, men der er også nogle dybere lag, der trænger frem i forlængelse af de pinlige historier. Hele den menneskelige psykologi og adfærd er i spil, og pludselig ser man også sine egne særheder i lyset af andres historier.” Jakob Bonderup, Forstander, Engelsholm Højskole)
13.30-15.30: Mountainbike og klatring: Vi deler os i to hold. Det ene hold skal prøve kræfter med mountainbike, først på højskolens teknikbane og når vi føler os klar, kører vi en tur ned i Grejsdalen og oplever noget af Danmarks bedste mountainbiketerræn. Det andet hold skal prøve kræfter med klatring i Brandbjergs majestætiske bøgetræskroner. Sikkerheden bliver varetaget af en professionel instruktør, og alt, du skal tænke på, er at give moralsk støtte til dine medkursister og glæde dig til at se verden fra fugleperspektiv.
15.30 Frieftermiddag og aften
20.30: Shelterhygge ved den rislende bæk: Vi tænder bål og nyder sommeraftenen i bunden af grejsdalen kun 10 minutter væk fra højskolen. Mens solen går ned, fortæller vi historier og lytter til bækken

Lørdag 1/8:
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-15:30: Grejsdalstien: Dramatiske skrænter og urørt naturskov (12 km). Denne dag skal vi vandre på Grejsdalstien, der leder os gennem nogle af de smukkeste steder langs stien og følger Grejs å en god del af vejen. Den sidste del af turen vandrer vi et par kilometer i Brandbjergs egen skov, Brandbjerg sønderskov – så glæd dig til at opleve højskolens imponerende baghave. Vi vandrer fra Vejle til Brandbjerg via den imponerende Grejsdalsti, der leder os gennem nogle af de smukkeste steder i Grejsdalen og følger Grejs å en god del af vejen. Vi skal bl.a. vandre ad nyanlagte småbroer henover den klukkende bæk, op og ned ad bakker og stigninger og nyde udsigter ned i skovbunden dybt under os. Undervejs nyder vi vores madpakker. Området regnes for et af de smukkeste steder i Danmark. I Grejsdalen bugter den smukke Grejs å sig, og den er på det nedre løb mod Vejle et af de reneste vandløb i landet og kan med et fald på 50 m i løbet af sine 22 km nærmest kaldes en bjergbæk.
16.00-17.00 Festforberedelse – vi ordner borde og pynter fint op til aftenens festmiddag
18.30: Festmiddag

Søndag d. 2/8:
8.30-9.15: Udtjekning af værelser.
9:30-10.30; Ugeafslutning, morgensang, fotos fra ugen og evaluering og
10:30 Fælles afsked

-Ret til ændringer forbeholdes

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 700 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 27. juli – Søndag 2. august 2020 (uge 31)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

 

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.