Kys Det Nu!

Søndag

13.30-14.45: Ankomst og indkvartering

15.00-16.00: Velkomst

16.15-17.30: Rundvisning på højskolen
Vi lærer huset at kende og tager bl.a. et dyk ned i Brandbjerg Højskoles lange historie, hører om spøgelset i Herregården, om selvforsyningshaven, om hvor man kan gemme sig til en rolig kop kaffe, og hvor man finder ugens dansegulv.

17.00-18.00: Gin o’clock
Workshop v. Charlotte Zeberg og Ida Gormsen
Vi tager hul på en af ugens hyggelige traditioner: Gin o’clock – vi mødes i atriumgården, inden vi går til bords. Denne første dag med en ekstra mulighed for at lære hinanden lidt bedre at kende.

19.30-20.30: Koncert: Dissing og Las
"I skaber et særligt rum", siger publikum ofte om koncerterne. Det er som et svævende eventyr af lyd og nærvær, som alle er fælles om at holde i luften. Efter mange år på landevejen sammen med Povl Dissing, og senere i eget navn, har Dissing & Las efterhånden oparbejdet sig et bagkatalog ud over det sædvanlige. De tre venner har gennem årene spillet så mange fantastiske sange, at der er rigeligt at tage fra, når sætlisten skal laves. "Vi glæder os til at spille sange fra vores egne album, og så de sange på dansk vi bare MÅ have med denne aften."

21.00: Brandbjerg Café i teltet
Aftenkaffe, hygge, snak og måske en cocktail - Vi runder dagen af med lidt mere dejlig musik fra playlisten og hyggeligt samvær.

Mandag

07.15-07.45: Aktiv morgen
Frivillig aktivitet: Der udbydes hver morgen 2 aktiviteter: Det kan f.eks. være yoga, løb, dans eller vandretur for de morgenfriske. Det er ganske frivilligt og meget hyggeligt.

08.30-09.15: Morgensamling

09.30-11.00: Du danske sommer, jeg elsker dig
Fællessang v. Ida Gormsen og Charlotte Zeberg
Sommerfællessang under åben himmel: Vi synger de dejligste sommersange fra højskolesangbogen og nyder muligheden for at få lidt sol på kinderne.

14.00-15.15: Koncert: Hanne Boel
I 2024 kommer Hanne Boels næste album med nye stærke sange, fortolkninger af egne ældre hits og af andres sange. I centrum for alle sangene står selvfølgelig Hannes stærke vokal. Dens mørke inderlighed og groove der for længst har erobret sin helt egen plads på den danske rockscene. Hanne Boel er en særdeles produktiv artist og udgav i 2020 det anmelderroste album ”Between Dark and Daylight”. I 2021 kom albummet ”Kopi”, som er Hannes første album på dansk, hvor hun fortolker klassikere fra nyere dansk musik, som f.eks. numrene Hurtige Hænder, Frit Land og Uden Forsvar.

16.00-17.00: Højskolehygge
Workshop v. Charlotte Zeberg
En del af højskoleoplevelsen er, at vi kan sætte gang i aktiviteter, som vi (holdet) har lyst til. Når vi har lært hinanden lidt bedre at kende, finder vi ud af, hvad vi har lyst til at bruge denne eftermiddag på. Brandbjerg bugner af muligheder: Musiklokale, klatrevæg, skov, park, en hel reolvæg fyldt med brætspil, beach volley bane og meget, meget andet. En times tid til fri, fælles leg og hygge: Det skal nok blive sjovt, når vi sætter gang i uspecificeret højskolehygge for alle pengene.

17.00-18.00: Gin o’clock
En af ugens hyggelige traditioner: Gin o’clock – vi mødes i atriumgården, inden vi går til bords.

19.30-20.30: Michelsen og Bramsen - Tøsedrengetur

Et af Danmarks største popbands gennem tiderne: TØSEDRENGENE, spillede deres sidste koncert i 1985. 
I 2025 er det nøjagtig 40 år siden. 
To af Tøsedrengenes helt centrale medlemmer fra dengang, sanger og sangskriver Anne Dorte Michelsen og kollegaen, sanger Maria Bramsen tager nu på danmarksturne for sammen at fejre jubilæet.

Med stort orkester og for fuld udblæsning lægger MICHELSEN OG BRAMSEN an til en kæmpe fest, og et lykkeligt genhør med musikken og de uopslidelige sange fra dengang. Der er dømt dans, fest og fællessang og en kærlig krammer til sidemanden når der først bliver lukket op for TØSEDRENGENES legendariske sætliste:

  • Sig du kan li’ mig
  • Drop dine løgne
  • Ud under åben himmel
  • Indianer
  • Vi var engang så tæt
  • Så gik der tid med det
  • Et lysår, en stjerne
  • Vi kan ikke leve alene
  • Pas på dine blå øjne
  • Bruge og bruges
  • Slip det fri

21.00: Brandbjerg Café i teltet
Nyd aftenkaffen, Brandbjergs egen specialøl 'Brandert' eller måske en cocktail i, når vi sammen runder dagen af med lidt mere dejlig musik fra playlisten og hyggeligt samvær med skønne mennesker.

Tirsdag

07.15-07.45: Aktiv morgen
Frivillig aktivitet: Der udbydes hver morgen 2 aktiviteter: Det kan f.eks. være Yoga, løb eller vandretur for de morgenfriske. Det er ganske frivilligt og meget hyggeligt.

08.30-09.15: Morgensamling

09.30-11.45: Foredrag: Sebastian – et portræt af en ener i dansk musik
Foredrag v. Thomas Ulrik Larsen
Knud Grabow Christensen, alias Sebastian, født 1949, er dansk musikhistories svar på eventyret om den grimme ælling. Den utilpassede, mutte dreng fra en splittet familie fandt ly i musikken i 1960'erne, og han var som Sebastian med til at vende op og ned på den hjemlige andegård. Koncertforedrag om Danmarks største sangskriver fra hans tidlige år frem til "Skatteøen" i 1986, hvor sange som "Når lyset bryder frem", "Du er ikke alene", "Nattergalen på sin gren" og "Fuld af nattens stjerner" selvfølgelig indgår.

13.00-15.30: Vandretur på Grejsdalsstien  
Vi vandrer i Brandbjergs egen skov - Brandbjerg Sønderskov - ad Grejsdalsstien gennem det smukke istidslandskab og nyder synet af nogle af Danmarks stejleste skråninger i den smukke bøgeskov. Stien er kuperet, skoven er urørt naturskov og fugle- og planterigdommen er imponerende. Glæd dig til en helt særlig naturoplevelse. 

Medbring praktiske sko og evt. en lille rygsæk.  
Hvis du ikke ønsker at vandre i kuperet terræn, er der mulighed for en kortere tur.

17.00-18.00: Gin o’clock
En af ugens hyggelige traditioner: Gin o’clock – vi mødes i atriumgården, inden vi går til bords.

19.30-21.00: Foredrag og koncert: Niels Skousen

Niels Skousen debuterede i 1971 med albummet Herfra hvor vi står sammen med Peter Ingemann, som blev en milepæl i dansk rockhistorie. Skousen er kendt for sine poetiske og samfundskritiske tekster, der ofte kredser om livets store spørgsmål og samtidens udfordringer. Efter en pause genoptog han musikken i 2002 og har senest udgivet albummet Blæsten og Regnen i 2022, som består af syv yderst personlige sange, som bliver båret af Skousens poetiske tekster fyldt med smukke billeder, rørende fortællinger og eftertænksomme betragtninger. Med sin lange karrierer og en række af anmelderroste album bag sig, skriver Skousen sig ind som en ikonisk stemme i dansk kultur.

21.00: Brandbjerg Café i teltet
Nyd aftenkaffen, Brandbjergs egen specialøl 'Brandert' eller måske en cocktail i festteltet, når vi sammen runder dagen af med lidt mere dejlig musik fra playlisten og hyggeligt samvær med skønne mennesker.

21.30-23.00: Outdoor bio
Vi tager måtter og popcorn med ud – og med den store hvide gavl som lærred, ser vi en film og nyder den lyse sommernat mellem stjerner, tæpper, puder og skønne mennesker.

Onsdag

07.15-07.45: Aktiv morgen
Frivillig aktivitet: Der udbydes hver morgen 2 aktiviteter: Det kan f.eks. være Yoga, løb eller vandretur for de morgenfriske. Det er ganske frivilligt og meget hyggeligt.

08.30-09.15: Morgensamling

09.45 - 11.45: Foredrag v. Mikael Rothstein: Hovedjagt og kraniekult
Der åbner sig en anderledes og mystisk verden, da kontakten i 1800-tallet bliver tættere mellem Europa og Sydøstasien. Efterretninger om hovedjagt og kraniekult, ikke mindst på Borneo, er et af tidens drabelige temaer. Vestlige eventyrere, opdagelsesrejsende, handelsfolk, missionærer og kolonisatorer møder mennesker med ritualer, hvis eksistens de ikke havde drømt om. Indtil begyndelsen af 1900-tallet var hovedjagt nemlig almindeligt blandt risbønderne på Borneo. Man høstede hoveder hos fjenden, rensede kranierne og monterede dem i landsbyens langhus. Her hang de så og modtog ofringer, hvis man da ikke dansede med dem, madede dem og gav dem bad på særlige festdage. Til gengæld beskyttede de landsbyen og sikrede frugtbarhed, sundhed og beskyttelse mod de andre, som var på hovedjagt. Men hvad er den dybere forklaring på fænomenet? 
Mikael Rothstein har fordybet sig i de gamle kilder og fulgt hovedjagtens spor frem til i dag. Kulten for kranierne virker grotesk, men ad overraskende veje, via tæppevævning, en kvækkende frø, turisme, korrupte politikere, ægteskab og stanken af råddent menneskekød, finder Mikael en dybere mening og den deler han med os denne formiddag. For at forstå fænomenet må man sætte sig ind i en fremmed tankegang.
Tag med ind i regnskoven og få en forklaring. Ofte er det eksotiske faktisk til at forstå.

14.00: Jubilæumsfejring – Brandbjerg Højskole 75 år!
Onsdag eftermiddag er der planlagt et helt særligt program i anledningen af Brandbjerg Højskoles 75års jubilæum. Her vil vi fejre mange års højskolevirke. Eftermiddagen og aftenen vil være åben for gæster udefra.

14.00-14.15: Velkomst – vi samles og skyder fejringen i gang!

14.15-15.45: Rundvisninger med forskellige perspektiver

Vælg mellem:

  • Højskolehistorie
  • Brandbjergs historie
  • Naturen og skoven omkring Brandbjerg
  • Naturen som dannelsesrum
  • Kunst på Brandbjerg
  • Barndom på Brandbjerg
  • Arkitekturen og det levende rum
  • Haverne og jordbruget

Læs nærmere beskrivelse af rundvisningerne her: https://brandbjerg.dk/arrangementer-paa-brandbjerg/jubilaeumsfejring.


16.00: Hapser og bobler i teltet – skål for Brandbjerg!

16.15: Festtaler i teltet 
Inspirerende ord og hilsner fra talerstolen ved:

  • Asser Amdisen (tidl. Bestyrelsesformand for Brandbjerg Højskole)
  • Linda Greve (nuværende bestyrelsesleder for Brandbjerg Højskole)
  • Simon Lægsgaard (forstander for Brandbjerg Højskole)

17.00: Fællessang
Vi synger fællessang fra højskolesangbogen med Simon Lægsgaard som vært, sammen med gode venner af højskolen, der repræsenterer forskellige musik-epoker i Brandbjergs historie:

  • Bassist og jazzmusiker: Bo Stief
  • Sanger og sangskriver: Julie Maria
  • Musikere og Brandbjergs dygtige musiklærere: Kristoffer Fynbo Thorning og Rasmus Sejersen


Som kronen på værket synger vi urpremiere på Brandbjergs spritnye jubilæums-fællessang skrevet og komponeret i et samarbejde mellem Simon Lægsgaard og 3 musikere Sigurd Boesen, Michael Hovmand og Jonas Jung fra det danske band: Jung, som tæller flere tidligere Brandbjergelever. 


18.15-19.45: Mad og jazz i Atriumgården
Lækker middag serveres i streetfood-stil i atriumgården.


20.00-?: Musik og fest i teltet – vi danser natten lang!
Det lokale nordiske folkeorkester BRAGR spiller op til fest og dans. BRAGR består af de dygtige musikerne Perry Stenbäck, Christina Dueholm, Jesper Frost Bylling og Kristian Bisgaard, som virkelig kan tænde op under festen.

Torsdag

07.15-07.45: Aktiv morgen
Frivillig aktivitet: Der udbydes hver morgen 2 aktiviteter: Det kan f.eks. være Yoga, løb eller vandretur for de morgenfriske. Det er ganske frivilligt og meget hyggeligt.

08.30-09.15: Morgensamling

09.30-11.45: Musikalsk fortælling om Kim Larsen - Koncertforedrag
Foredrag v. Lasse Helvig
Sammen skaber vi nye minder til Kim Larsens stærke melodier og tekster. Kim Larsens musik og personlighed har rørt os alle dybt og er en essentiel del af vores nationalfølelse og opvækst på tværs af mange generationer. Dette musikalske foredrag er et vidnesbyrd om, at Kim Larsens musik og aftryk på dig og mig er så stærkt, at det vil stå i mange hundrede år. Lasse Helvig formidler og fortolker sange og fortællinger, som livsperspektiver vi alle kan spejle os i.

13.30-14.15: Koncert med Carl Emil Petersen
Carl Emil Petersen slog igennem i 2011 med "København" og blev en central figur i dansk rock. Som forsanger i Ulige Numre og senere solist har han markeret sig med tidløse sange, der kombinerer dybde og enkelhed. Med stærke tekster om mennesker, samfund og kærlighed skaber han musik, der når på tværs af generationer. Carl Emil står i øvrigt bag sangen ”Frit Land”, som blev optaget i den nyeste udgave af Højskolesangbogen.

15.30-17.00: Festforberedelser
Vi skal holde en mægtig afslutningsfest! Det, der i søndags var en masse mennesker er nu blevet til skønne venner og bekendte, som vi har delt en fantastisk uge med. Vi fejrer os selv, sommeren, musikken og ugen, der er gået på netop vores måde - På Brandbjerg får man nemlig præcis den fest, man ønsker. Denne eftermiddag forbereder vi afslutningen af KYS det nu 2025.

18.30: Festaften med liveband
Torsdag aften er festaften - og den krydres med forskellige indslag. Efter middagen spilles der op til dans af et liveband, der sørger for et bredt udvalg af numre, som holder gang i dansegulvet til den lyse morgen!  

 

Fredag

08.15-09.15: Udtjekning

09.30-10.30: Ugeafslutning og fælles afsked - Ugen i ord og billeder

Måltider på Brandbjerg

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.30-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.30 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Hver formiddag, eftermiddag og aften byder køkkenet på kaffe med frugt, kage, brød, boller eller lignende. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser.  

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Brandbjerg Højskole