Køn, krop og seksualitet

Jeg hader min krop” Rebecca ser sig selv i spejlet. “Jeg elsker min krop” retter hun sig selv, velvidende at hun lyver. “Jeg hader min krop, men jeg ønsker at elske den” prøver hun. “Ja det er måske bedre…”

Over 60% af unge danskere er utilfredse med deres egen krop, men der er forskel på, hvordan drenge og piger oplever det. Er man mærkelig, hvis man er jomfru som 20 årig? Kan man føle sig fanget i sin egen krop? Og hvor mange køn er det nu, der er?

Ifølge Sex & samfund er vores forhold til køn, krop og seksualitet tæt forbundet med livskvalitet og trivsel i alle livets faser. Alligevel oplever mange, at det er svært både at tale om og at være i. Her på Brandbjerg får du et trygt rum, hvor intet er tabu, og hvor du sammen med andre kommer til at skabe forandring for dig selv og for dine omgivelser. Ulig den seksualundervisning du måske kender fra folkeskolen, inddrager vi også krop og følelser, så undervisningen slår rødder flere steder end blot i intellektet og fornuften 😉

I dette valgfag bliver vi klogere på os selv, hinanden og verden og har derigennem mulighed for at styrke egne og andres muligheder. Det gør vi på en masse forskellige måder, hvor du selvfølgelig er med til at sætte dit præg.

Vi debatterer tendenser og muligheder med åbenhed, respekt og ligeværdighed for øje. Vi udvælger med kærligt og kritisk blik de film, TV-serier, musikvideoer og tilmed den porno, som får os til at vokse og tro på vores eget værd. Vi danser, leger og taler os frem til at undersøge nuancerne af det feminine og maskuline, vores evne til både at føre og blive ført, vores kendskab til egne og andres personlige grænser samt vores evne til at flirte og kende forskel på sensualitet og seksualitet.

Køn, krop og seksualitet har i øvrigt fyldt hos os på Brandbjerg i årevis, og i ude i den omgivende verden er vi med til at sætte den seksuelle dannelse på dagsordenen.

Du er med andre ord i kompetente hænder!

Fagmiljøet Personlig udvikling

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan opnå en dybere og mere ægte kontakt til dig selv og din omverden? I fagmiljøet Personlig udvikling arbejder vi med selvudvikling, meditation, og mindfulness i en række spændende fag.

Underviser

Mette Øyås Madsen

Mette Øyås Madsen

Mette føler sig dagligt opløftet over at undervise i det, hun brænder allermest for, at gøre en forskel i elevernes liv og at dele arbejdsplads med de mest inspirerede og dygtige kollegaer, man kan forestille sig. Hun har været med til at sætte seksuel dannelse på højskolernes dagsorden og er af og til at finde udenfor Brandbjergs matrikel, hvor hun afholder oplæg og workshops om netop seksuel dannelse. Mette er desuden kursusleder på sommerens store Nordic Salsa Camp her på Brandbjerg.

Vi følte os komfortable med hinanden

{

Jeg havde køn, krop og seksualitet som fag på højskolen. Faget skubbede mine grænser, men gjorde det indenfor nogle faste rammer så vi følte os komfortable med hinanden. Man kunne udtrykke sig selv på en helt anden måde uden at andre dømte en.

Sebastian

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!