Politisk perspektiv

I Politisk perspektiv skal vi se på de store linjer. Hvordan ser USA ud under Trump? Er verden blevet et bedre eller værre sted at leve de sidate 30 år? Og hvordan går det egentligt med terrorismen i verden?

Vi ser på, om verden virkelig er af lave – eller måske snarere, hvad verden er lavet af? For samfundet er slet ikke så urokkeligt, som det kan se ud ved første øjekast. Det er hele tiden i bevægelse, og kigger du efter, så er der altid sprækker, hvor forandring er mulig.

I ‘Politisk aktivisme’ undersøger vi sager som salget af Dong og #Metoo. Vi forsøger at finde hoved og hale i aktuelle debatter om f.eks. ytringsfrihed og klima for at forstå, hvordan politisk aktivisme udspiller sig i dag.

Men først og fremmest udforsker vi din egen og de andre elevers (politiske) længsel: Hvad er det for en verden, du gerne vil leve i? Hvordan kunne du godt tænke dig at bidrage til at det bliver anderledes? Hvad ville der egentlig ske, hvis du kom til magten?

Det kan nemlig være svært at gå fra at være vred eller kritisk på sofaen til rent faktisk at sætte handling bag ordene. Det hjælper faget politisk aktivisme dig med – og du får legekammerater blandt de andre elever, som også er nysgerrige på vores samfund, og alt det vi kunne gøre bedre i morgen.

Fagmiljøet Politik og samfund

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan dyrke politiske og samfundsmæssige fag sammen med andre ligesindede? På Brandbjerg Højskole har vi en række spændende politik- og samfundsmæssige fag, som du kan dyrke sammen med interesser indenfor andre genrer. 

Underviser

Charlotte Zeberg Johnsen

Charlotte Zeberg Johnsen

Højskolelærer

Charlotte underviser i politiske fag om aktivisme, demokrati og aktivt medborgerskab. Charlotte elsker mødet mellem mennesker, en god debat og i særdeleshed de aha-oplevelser, der kan komme ud af både møder og debatter. Tillige er Charlotte kursusleder på vores korte kurser.

Det foregår på tværs af politiske overbevisninger

{

Det et fag hvor man kan være med til at ændre ting i lokalsamfundet. Det foregår på tværs af politiske overbevisninger og kræver derfor kun ønsket om at rykke folk for at kunne være med.

Cecilie

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

[wd_asp id=2]

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.