Bæredygtigt byggeri

Kloden lider, og vi skal passe på den.
Vi skal opfylde de nuværende behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare. - En af måderne er at fremme bæredygtigt byggeri. Højskolens fag “Bæredygtigt byggeri” er sammensat af en smule teori og meget praktik iblandet besøg i den virkelige bæredygtige verden.

En del af praktikken foregår i økosamfundet Friland, hvor mange har bygget deres eget halmhus med muslingeskaller og lerpuds. Vi ser også ultramoderne familiehuse udstyret med blandt andet jordvarme, vandgenbrug og solceller.

Vores egne bæredygtige projekter er bygget op, så alle får ejerskab og vigtige delopgaver – du bliver ikke en dråbe i det store byggehav.

Vi kunne blandt andet bygge en pizzaovn i ler, sand og strå, og vi skal igen sætte højskolens dome op på Jelling Festival – domen er vores hyggelounge under festivalen.

Vi vil også gerne bygge et drivhus af kasserede vinduer og indrette en bolig på vores højskole med masseovn og inventar lavet af kasseret træ.

Alle vores materialer er genbrug.
Kun din fantasi sætter grænser for, hvor bæredygtige vi kan blive. Alt tæller.
Der kræves ingen forkundskaber, og du behøver altså ikke være uddannet håndværker for at lave bæredygtigt byggeri.
Du skal bare have lyst til at save, hamre og skrue.

Faget vil give dig redskaber til samt viden og erfaringer om, hvad der skal til, for at du kan få en mere bæredygtig livsstil og gøre en forskel for klimaet.

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Rane Baadsgaard Lange

Rane Baadsgaard Lange

Viceforstander

Rane er viceforstander for Brandbjergs lange kurser. Ranes hjertebarn er “bæredygtig dannelse”. I hans optik er bæredygtighed er noget, vi skaber sammen – og Brandbjerg Højskole er et af de steder, hvor vi kan mødes om undersøgelsen af, hvad bæredygtighed betyder i praksis’.

Bæredygtig byggeri var mega fedt og lærerigt

{

Man skulle selv tage meget initiativ hvis man ville lave noget, men det var rigtig godt og god lærer.

Aja

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.