Havebrug

Drømmer du om jord under neglene, en sund natur og masser af gode, hjemmedyrkede grøntsager, bær og frugter på middagsbordet? Faget ’Havebrug – skovhaven, frugthaven og køkkenhaven’ på Brandbjerg Højskole giver dig et godt grundlag for at gå i gang, så du måske en dag kan blive selvforsynende.

Havebrug behøver ikke være en krig mod naturen med spade, pesticider og konstant lugning. Det er hverken godt for naturen eller for os selv. Kunsten er at lære at arbejde med naturen frem for at modarbejde den. Havebrug på Brandbjerg Højskole handler derfor om at forstå, hvordan naturen fungerer og bruge den viden, når vi vil dyrke og høste mad fra den.

I undervisningen følger vi årets gang i højskolens haver. På Brandbjerg har vi anlagt en køkkenhave, en skovhave og en frugthave, som du kommer til at være med til at designe, udvide og drive. Du lærer om praktisk havebrug fra jord til bord ved at gøre det – og frugten af vores arbejde spiser vi på højskolen.

Vi arbejder med økologiske og permakulturelle anlægs- og dyrkningsteknikker. Du får styr på at lave en god kompost, forbedre jorden – uden at grave i den, så og forspire grøntsager, og hvordan man skaber en stor biodiversitet i haven og meget mere. Du bliver introduceret til design og anlæggelse af skovhaver, hvor man dyrker i lag fra spisekastanjer i træernes kroner til flerårige grøntsager i skovbunden.

Havebrug på højskolen giver dig grundlag for at dyrke din egen have bæredygtigt med velafprøvede metoder. Det kan bringe dig et skridt nærmere drømmen om en dag at blive selvforsynende med grøntsager, frugter og bær – eller starte en større produktion til gavn for resten af verden.

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Lone Kau

Lone Kau

Lone er født på Grønland, men har levet det meste af sit unge liv i nærheden af Hobro/Mariager Fjord, hvor hun også mødte sin mand Simon (Forstander på Brandbjerg).

Lone elsker naturen, sport og at lave mad over bål. Hun er leder af “Hvejselkoret”, en fantastisk sanger og en habil trompetist.

Du får jord under neglene og bæ på skoene!

{

Et fag hvor man får jord under neglene og et indblik i hvordan man holder mere bæredygtige haver, også på amatørniveau.

Cecilie og Noah

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!