Havkajak

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019 (uge 30)
Smukke oplevelser og fællesskab på havet. Med havkajakken som det perfekte fartøj oplever vi Danmark fra en måske ny og anden side med leg, motion og naturoplevelser. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og havkajak i historisk rids.

TILMELD DIG HER

DER ER OPRETTET EN VENTELISTE 🙂 

 

De danske kyster bugter sig med ca. 7000 km kystlinje. Her lige udenfor vores dør venter masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj med masser af potentiale for både naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en måske ny og anden side.

I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og havkajak i historisk rids. Vi beskæftiger os med havkajak på både kinæstetisk og kognitivt niveau og bruger ugens aktiviteter til at perspektivere og til at diskutere, hvad de kan bibringe det moderne menneske i forhold til begreber som natursyn, samarbejde, fælles oplevelser, fællesskab og bevægelse.

Vi håber på sommer og solskin og rimeligt stille vejr. Turplanlægning og sikkerhed i forhold til vind og vejr er essentiel, når vi ror i kajak, derfor er det vigtigt at forholde sig fleksibelt til nedenstående dag-til-dag program. Vi vælger tur, så vi som gruppe har sikkerheden i orden og får de bedst mulige oplevelser.

Hver morgen starter vi dagen med morgensamling med sang fra højskolesangbogen og et tankevækkende indlæg. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture i Brandbjergs egen skov, overnatning i vore 3 shelters ved bækken og meget andet godt.

Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café, hvor der er mulighed for at mødes på tværs af linjer og snakke og hygge sammen. Ugens sidste aften er der festmiddag.

Tag dine bedste venner under armen – eller kom selv og skab nye venskaber. Havkajak er en del af en aktiv sommeruge, hvor vi er sammen med ugens andre linjer, ’mad over ild’, ’naturfoto’ og ’vandringer’. Vi vil lade os forkæle i en dejlig højskoleuge med god mad, spændende foredrag og masser af sang og ikke mindst nyde lyse sommeraftener sammen med andre glade kursister fra hele landet.

Kursusvært
Maiken Bro, outdoorunderviser på Brandbjerg Højskole.

Medvirkende
· Jesper Berth, kajakunderviser, sætter pris på fælles oplevelser i naturen og at opleve Danmark fra vandet. Han er nysgerrig på, hvad vi oplever og ikke mindst hvordan, samt nysgerrig på hvordan vi gennem aktiviteter i naturen og med kajak kan udvikle os som mennesker.
· Geeti Amiri Forfatter, debattør og foredragsholder – Mønsterbryder, systemkritiker og markant meningsdanner samt mere til.
· Bikepackers – Marie og Kenneth, der sammen har rejst verden tynd på cykel.

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· 

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Lynhistorier
· Sangaften
· Udflugt

· Outdoor bio
· Bålhygge i Herregårdsparken

KURSUSPROGRAM

HMandag
14.30: Ankomst (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 14.30)
15.30-17.30: Velkomst og rundvisning
19.00: Terningfortællinger – et samtalespil. Vi lærer hinanden at kende og kommer godt i gang med en herlig sommeruge.

Tirsdag
8.30: Morgensamling
9.15: Vejle Fjord – Fortrolighed med vand, udstyr og sikkerhed: Dagens primære mål er at opnå tryghed i kajakkerne og få færdigheder i redninger, hvilket er forudsætninger for til fulde at udnytte kajakkens potentiale som tur-redskab. Her er mulighed for at eksperimentere og ud fra samarbejdsøvelser samt enkle principper om sikkerhed danne fælles og personlige erfaringer. Det bliver en ”våd” dag, hvor vi vil tilbringe lige så meget tid i vandet som i kajakkerne.
16.00: Hvem er vi?
19.00: Glansbilleder v. Geeti Amiri: I dette livsbekræftende foredrag tager Geeti Amiri afsæt i sin selvbiografi “Glansbilleder”. Geetis barske, rørende og personlige beretning om, hvordan hun er brudt ud af et liv som afghansk kvinde for at skabe egen tilværelse som dansk kvinde. Ved brug af sin personlige historie, der har rødder i Kabul til en opvækst på bunden af samfundet i København, giver Geeti Amiri det danske samfund et indblik i, hvordan et liv mellem to verdener skabes, som alt for ofte er præget af kulturopgør og familie-oprør. Geeti beretter personligt og nærværende om de svære kultursammenstød: Hvad er prisen for frihed og for at følge sit hjerte, som ung kvinde med muslimsk minoritetsbaggrund.
Igennem sin tid i den offentlige debat har Geeti Amiri været tilknyttet Berlingske og Ekstra Bladet, som fast blogger. Derudover er to dokumentarer blevet til på baggrund af Geeti Amiris kamp for selvstændighed og frigørelse, hhv. “Den Anden Kvindekamp” og “Kvinde, kend din plads”, på DR2. Geeti Amiri har derudover været radiovært på sit eget P1 program, ‘Geetisk råd’, hvor hun sammen med et råd af forskellige mennesker løser dilemmaer og udfordringer, der opstår ved at vokse op mellem to kulturer.
Geeti har valgt at lægge rollen som radiovært på hylden og nedtonet sin deltagelse i den offentlige til fordel for læreruddannelsen, som hun påbegyndte i 2018. Glæd dig til en sjældent møde med en fantastisk, inspirerende ung kvinde.

 Onsdag
8.30: Morgensamling
9.15: Kolding Fjord: I dag har vi fokus på styring af kajakkerne. Vi snakker om principper for kajakdesign, og hvad dette betyder for en kajaks manøvredygtighed og styring. Med udgangspunkt i krop, kajak og pagaj leger vi med styretag og manøvrering for at opnå større mestringsglæde og blive mere kompetente kajakroere.
16.00: Fra Ildlandet til Ishavet: 2 kontinenter, 15 lande, 30.500 km og 21 måneder
Kom med på bagagebæreren og hør om, hvordan det er at leve næsten 2 år på en cykel med kun 20 kg bagage, et lille tomandstelt og masser af tid til at tænke sig om, når Marie og Kenneth fortæller om deres livs eventyr: En ekspedition fra Ushuaia, verdens sydligste by, gennem Sydamerika, Mellemamerika og Nordamerika til målet i Alaska. Gennem historier og flotte billeder fortæller de om at cykle i høje bjerge, den vilde natur og om den store gæstfrihed, de mødte overalt og om livet i andre kulturer fjernt fra os.
19.00: Syng dig glad: De bedste fra højskolesangbogen og genhør med gode evergreens.

Torsdag
8.30: Morgensamling
9.15: Afgang – udflugt
14.30: Bussen kører retur til Brandbjerg
15.00: Frieftermiddag
19.30: Friaften

Fredag
8.3:0 Morgensamling
9.15: Horsens Fjord – Natur: Vi tager på tur i det blå. Det kunne være en rotur ved Hjarnø i mundingen af Horsens Fjord.
Vi har fokus på regler for naturvenlig færdsel i kajak, regler for overnatning og hvordan man kan bruge kajakken til at tage på tur i. Vi diskuterer principper for sikkerhed, når man tager på tur sammen og prøver dem af i praksis. I pauserne vender vi kajakkens historie fra fangstværkstøj til ekspeditionsfartøj og rekreativt motionsredskab i en hektisk hverdag.
16.00: Foredrag
19.00: Bålhygge i parken

Lørdag
8.30: Morgensamling
9.15: Lillebælt/Mestring: Hvis vejret viser sig fra sin gode side, satser vi på en tidlig start og drager mod Lillebælt. Alt afhængig af forholdene vil vi tage på tur i området omkring Strib med mulighed for at spotte marsvin i bæltets nordlige udløb, Tragten. Vi arbejder videre med håndtering af havkajakken, og hvordan man på egen hånd eller sammen med andre kan arbejde sig videre fra at være kompetent novice til kyndig udøver – eller ekspert (Dreyfuss & Dreyfuss). Vi runder dagen af med en is og en gang tur-kaffe.
15.30: Festforberedelser v. kursusvært
19.00: Festaften

Søndag
9.00: Ugeafslutning og fælles afsked v. kursusleder
10.00: Farvel og tak for denne gang (ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 10.00)

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.15 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.
Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 600 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019 (uge 30)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

 

Transport

Ved bestilt transport ved ankomst køres der fra Vejle Banegård kl. 14.30
Ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 10.00

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.