Havkajak

Søndag 12. – Lørdag 18. juli 2020
Smukke oplevelser og fællesskab på havet. Med havkajakken som det perfekte fartøj oplever vi Danmark fra en måske ny og anden side med leg, motion og naturoplevelser. I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og havkajak i historisk rids.

TILMELD DIG HER

KURSET ER FULDTEGNET – Der er oprettet en venteliste

De danske kyster bugter sig med ca. 7000 km kystlinje, og her lige udenfor vores dør venter masser af oplevelser i den kystnære natur. På tur i Danmarks sidste ”vildmark” er havkajakken det perfekte fartøj med masser af potentiale for både naturoplevelser, leg og motion – at opleve Danmark fra en måske ny og anden side. 

I løbet af ugen vil vi omfavne forskellige perspektiver af det at ro havkajak i Danmark lige fra grundlæggende færdigheder, sikkerhed, kajakken som turredskab og havkajak i historisk rids. Vi beskæftiger os med havkajak på både kinæstetisk og kognitivt niveau og bruger ugens aktiviteter til at perspektivere og til at diskutere, hvad de kan bibringe det moderne menneske i forhold til begreber som natursyn, samarbejde, fælles oplevelser, fællesskab og bevægelse. 

Vi håber på sommer og solskin og rimeligt stille vejr. Turplanlægning og sikkerhed i forhold til vind og vejr er essentiel, når vi ror i kajak, derfor er det vigtigt at forholde sig fleksibelt til nedenstående dag-til-dag program. Vi vælger tur, så vi som gruppe har sikkerheden i orden og får de bedst mulige oplevelser. 

Hver morgen starter vi dagen med morgensamling med sang fra højskolesangbogen og et tankevækkende indlæg. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture i Brandbjergs egen skov og meget andet godt.  

Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café, hvor der er mulighed for at mødes på tværs og hygge sammen. Ugens sidste aften er der festmiddag. 

 

SOMMERMAGI 

Tag dine bedste venner under armen – eller kom selv og skab nye venskaber. Bliv en del af en aktiv højskoleuge, hvor vi deler bl.a. foredrag og aftenhygge med ugens andre linjer: ‘ ’Mad over ild’, ”Sommervandring” og ”Dans&Yoga”.  

Glæd dig til sommermagi, foredrag, morgensamlinger, sang, musik, en dejlig festaften 

samt gode ’vandringer’. Vi vil lade os forkæle i en dejlig højskoleuge med god mad, spændende foredrag og masser af sang og ikke mindst nyde lyse sommeraftener sammen med andre glade kursister fra hele landet. 

  

Medvirkende 

Jesper Berth, kajakunderviser, sætter pris på fælles oplevelser i naturen og at opleve Danmark fra vandet. Han er nysgerrig på, hvad vi oplever og ikke mindst hvordan, samt nysgerrig på hvordan vi gennem aktiviteter i naturen og med kajak kan udvikle os som mennesker. 

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Terningfortællinger
· Sangaften
· Udflugt

· Outdoor bio
· Bålhygge i Herregårdsparken

KURSUSPROGRAM

Søndag d. 12. juli
14.30: Ankomst
15.30-17.30: Velkomst og rundvisning
19.00: Terningfortællinger – et samtalespil: Vi lærer hinanden at kende og kommer godt i gang med en herlig sommeruge.

 

Mandag d. 13. juli
8.30: Morgensamling
9.30-15.00: Vejle Fjord – Fortrolighed med vand, udstyr og sikkerhed: Dagens primære mål er at opnå tryghed i kajakkerne og få færdigheder i redninger, hvilket er forudsætninger for til fulde at udnytte kajakkens potentiale som tur-redskab. Her er mulighed for at eksperimentere og ud fra samarbejdsøvelser samt enkle principper om sikkerhed danne fælles og personlige erfaringer. Det bliver en ”våd” dag, hvor vi vil tilbringe lige så meget tid i vandet som i kajakkerne.
16.00-17.30: Hvem er vi?  Vi bliver klogere på verden og os selv.
19.00- 20.30: Foredrag – mere info følger 

Tirsdag d. 14. juli
8.30: Morgensamling
9.30- 15.30: Kolding Fjord: I dag har vi fokus på styring af kajakkerne. Vi snakker om principper for kajakdesign, og hvad dette betyder for en kajaks manøvredygtighed og styring. Med udgangspunkt i krop, kajak og pagaj leger vi med styretag og manøvrering for at opnå større mestringsglæde og blive mere kompetente kajakroere.
19.00-20.30: Syng dig glad – de bedste fra højskolesangbogen 

 

Onsdag d. 15. juli
8.30: Morgensamling
9.30-16.00: Heldagstur for livsnydere: kongernes Jelling, cafe sejd inkl. Sejdmandens fortællinger og Jelling bryghus m. Smagsprøver og vikingefortællinger. 
Vi vandrer ad det korte stykke af Grejsdalsstien til Jelling. Her besøger vi Kongernes Jelling og får fortællingen om vikingekongen Harald der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling, spiser en dejlig frokost hos Sejdmanden og hører hans medrivende fortællinger. Vi runder dagen af hos Jelling Bryghus med bryggeribesøg og ølsmagning.
Ca 16.00: Frieftermiddag og -aften: Mulighed for at gå på opdagelse i området, lave bål i parken eller anden sommerhygge.

Torsdag d 16. juli
8.30: Morgensamling
9.30- 15.00: Horsens Fjord – Natur: Vi tager på tur i det blå. Det kunne være en rotur ved Hjarnø i mundingen af Horsens Fjord. Vi har fokus på regler for naturvenlig færdsel i kajak, regler for overnatning og hvordan man kan bruge kajakken til at tage på tur i. Vi diskuterer principper for sikkerhed, når man tager på tur sammen og prøver dem af i praksis. I pauserne vender vi kajakkens historie fra fangstværktøj til ekspeditionsfartøj og rekreativt motionsredskab i en hektisk hverdag.
19.00: Bålhygge og fællessang i parken 

Fredag d. 17. juli
8.30: Morgensamling
9.30-15.30: Lillebælt/Mestring: Hvis vejret viser sig fra sin gode side, satser vi på en tidlig start og drager mod Lillebælt. Alt afhængig af forholdene vil vi tage på tur i området omkring Strib med mulighed for at spotte marsvin i bæltets nordlige udløb, Tragten. Vi arbejder videre med håndtering af havkajakken, og hvordan man på egen hånd eller sammen med andre kan arbejde sig videre fra at være kompetent novice til kyndig udøver – eller ekspert (Dreyfuss & Dreyfuss). Vi runder dagen af med en is og en gang tur-kaffe.
15.30: Festforberedelser v. kursusvært: Vi gør klar til festaften!
19.00: Festaften

Lørdag d.18. juli
9.00-10.00: Ugeafslutning og fælles afsked v. kursusleder
10.00 Farvel og tak for denne gang

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 700 ,-

Kurset foregår i dagene
Søndag 12. – Lørdag 18. juli 2020

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

 

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.