Vi ved godt det tager lang tid... men tænk på at vi skal hente over 60 fag!

Højskoleophold

Gå på højskole på Brandbjerg i 18, 24 eller 43 uger!
Search
Generic filters
Exact matches only

Hvad er Brandbjerg?

Brandbjerg er en højskole med ånd og atmosfære, der inviterer til nysgerrighed, mod og livsglæde – uundværlige ingredienser for enhver der vil arbejde på et meningsfuldt liv.

Skolen ligger midt i det skønneste landskab, og bæredygtighed og nærheden til naturen dyrkes på tværs af alle 8 fagmiljøer. Udover naturen har vi 3 andre forhold, som i særlig grad er en del af livet på Brandbjerg: Livsafklaring, ligeværdig samtale og projektskabelse.

Rammen sættes af en fagligt dygtig og meget entusiastisk personalestab, der både udfordrer, forundrer og favner og derved skaber de bedste betingelser for både høj faglighed og for din dannelse i fællesskabet. På Brandbjerg gælder det ikke kun lærerne, men hele personalet.

Tryk her for at forstå hvordan du sammensætter dit højskoleophold!

Hvem er eleverne?

Højskole er noget, vi skaber i fællesskab, og derfor er du også i høj grad med til selv at udfylde rammen. På Brandbjerg skaber vi samhørigheden, de kreative projekter og den uforglemmelige højskoleoplevelse sammen, i både dybe samtaler, en storslået teaterforestilling, på en sindsoprivende rejse og over opvasken i skolens køkken.

 Vi tilstræber en ligelig fordeling mellem kønnene og højskolen er åben for alle uanset køn læs mere her

Mindst 4/5 af vores elever kommer fra hele Danmark og har vidt forskellig baggrund og et typisk aldersspænd mellem 18 og 30. Den sidste 1/5 kommer fra hele resten af verden. Bare de sidste 5 år har vi haft elever fra mere end 30 lande og 7 kontinenter. På den måde sikrer vi det mangfoldige møde, der er med til at åbne døre til nye verdner og bygge bro til en global fremtid, der hviler på indsigt, relationer og kulturmøder.

What’s not to like?

 

Kursusperioder

Du kan gå på højskole i Brandbjerg i 18 til 43 uger:
Du kan starte på 24 uger i januar, 18 uger i august eller tage den fulde pakke med et helt år på 43 uger!

Livet på højskole

Vi elsker mangfoldighed! Højskolerne er et af de få steder, hvor du er sikker på at møde mennesker som både ligner dig men også dem som ikke ligner dig. Målet er, på ethvert hold, at der er både udenlandske elever, unge studerende der trænger til en pause, 4G´ere der netop har afsluttet en ungdomsuddanelse og ofte et par stykker som er voksne, der trænger til en pause i livet. Alt i alt en sammensætning, der sikrer en farverig mangfoldighed som vil inspirere og udfordre os alle.

Fagene på Brandbjerg Højskole

På Brandbjerg Højskole har vi 8 fagmiljøer med over 65 fag over et år, opdelt i:
Projektledelse, Friluftsliv, Musik,
Bæredygtighed, Personlig udvikling,
Kunst og Kunsthåndværk,
Politik og samfund samt Ski og idræt.

Rejs med højskolen

Om efteråret kan du vælge imellem en temauge på højskolen eller vores store rejse. Du kan læse mere om rejsen til Sydafrika og Cape Town her.

Om foråret byder vi på obligatorisk studierejse til Catalonien. Friluftsliv rejser på fjeldskitur i marts, og i temaugen i februar tilbydes alpin skirejse for alle. Alle større fag rejser på kortere ture i Danmark.

Hvis du har brug for at tale med nogle om det rigtige valg af højskole – kender vi en der er mega god til det!

Birgitte er klar til at hjælpe dig på telefon: 2988 1073
Du kan også sende en mail på:
be@brandbjerg.dk

Kenneth Madsen Hun svarede på alle de spørgsmål jeg havde, og overbeviste mig om at højskolen også var noget for mig, selvom jeg var fyldt 30.

Mona Iris ThalundMona Iris Thalund
14:04 01 Dec 21
En dejlig højskole med mange forskellige foredrag og masser af sange på juleholdet 🎄🎄🎄
Lis WintherLis Winther
09:17 13 Sep 21
Et dejligt sted
Frank VesterFrank Vester
14:20 01 Sep 21
Super dejligt sted
Nina HedeNina Hede
13:08 18 Aug 21
Helt fantastisk!
Nina KarnerNina Karner
05:52 25 Sep 20
Som arrangør af et weekendkursus var jeg 100% tilfreds med faciliteter, maden, servicen, rammerne, prisen. Jeg har afholdt kurser mange forskellige steder i den prisbillige ende, og vil varmt anbefale Brandbjerg som et af de bedste steder.
js_loader

Naturen på Brandbjerg

Brandbjerg ligger lige midt i Grejsdalens underskønne natur. Til højskolen hører både skove, søer, marker og enge. Den gamle herregård omgives af frodige bakker, blomstrende ådale og vilde skove, der indbyder til et overflødighedshorn naturaktiviteter med sine mange stier og opholdsområder.

Skolen ligger i centrum som kulturens højborg og i koncentriske cirkler aftager det kultiverede og giver stadig mere plads til naturen, jo længere væk fra skolebygningerne du kommer: Inderst park og plæner, i næste cirkel friluftsaktiviteter med bålhytte, MTB-trek, sanse-, skov- og køkkenhaver, dyrehold mm., udenom igen har vi ”vildtparadiset” med remiser, søer, blomstermarker og beplantninger og i yderste cirkel, ned til den rislende Hørup Bæk, den urørte og biodiverse naturskov, der dækker Grejsdalens skråninger.

Der er basis for mange skønne naturoplevelser, og da det er vores overbevisning, at det moderne menneske har et enormt naturunderskud bestræber vi os på at skabe så mange gode møder mellem mennesker og natur, som muligt.

Slidt, men det er mit andet hjem!

{
Brandbjerg Højskole ligger sindsygt smukt. Den er lidt slidt og værelserne er ikke de mest moderne. De har dog eget toilet og bad. Men det er i virkeligheden lige meget, for det der tæller når du tager hjem er, at det føles som et hjem! Jeg elsker bare stedet, stemningen, lærerne, køkkenpersonalet og alle de andre der gjorde mit højskoleophold til noget helt særligt!
- Jens Rahbek

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

Brandbjerg Højskole
4.8
Based on 26 reviews
drevet af Facebook

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 10.00 til 14.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Brandbjerg Højskole
4.8
Based on 26 reviews
drevet af Facebook

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.