Højskoleophold

Gå på højskole på Brandbjerg i 5,12, 18, 24 eller 43 uger!

Kursusperioder

Du kan gå på højskole i Brandbjerg i 5 til 43 uger. Det betyder, at hvis du kun har 5-6 uger til din rådighed kan du stadig nå at få en god højskoleoplevelse, men du kommer til at forlade et hold, som fortsætter efter du er stoppet. 12 og 14 uger er en fin længde, men den helt intense højskoleoplevelse fortjener 18, 24 eller måske endda et helt år med 43 uger!

Hvornår skal du starte?

Vi anbefaler altid at man starter i januar om foråret og i august om efteråret, for så er man med til at starte det nye hold op – og det er altså sjovest! Men har du ikke mulighed for at starte i disse måneder er det stadig muligt at starte i april og september. Det er lidt sværere, fordi man skal finde sin plads på et eksisterende hold. Men bare rolig – du er ikke alene – der er altid en del der starter på disse hold og vi er super gode til at integrere holdet så alle føler sig hjemme i løbet af den første uge!

Fagene på Brandbjerg Højskole

På Brandbjerg Højskole har vi 8 fagmiljøer med over 80 fag opdelt i: 
Projektledelse, Friluftsliv, Musik,
Bæredygtighed, Personlig udvikling,
Kunst og Kunsthåndværk,
Politik og samfund samt Idræt og leg

Rejs med højskolen

Om efteråret kan du vælge imellem en temauge på højskolen eller vores store rejse. Du kan læse mere om rejsen til Costa Rica i 2019 samt rejsen til Sydafrika og Cape Town i 2020 her.

Om foråret byder vi på obligatorisk studierejse til Catalonien. Friluftsliv rejser på fjeldskitur i marts, og i temaugen i februar tilbydes alpin skirejse for alle. Alle større fag rejser på kortere ture i Danmark.

Naturen på Brandbjerg

Brandbjerg ligger lige midt i Grejsdalens underskønne natur. Til højskolen hører både skove, søer, marker og enge. Den gamle herregård omgives af frodige bakker, blomstrende ådale og vilde skove, der indbyder til et overflødighedshorn naturaktiviteter med sine mange stier og opholdsområder.

Skolen ligger i centrum som kulturens højborg og i koncentriske cirkler aftager det kultiverede og giver stadig mere plads til naturen, jo længere væk fra skolebygningerne du kommer: Inderst park og plæner, i næste cirkel friluftsaktiviteter med bålhytte, MTB-trek, sanse-, skov- og køkkenhaver, dyrehold mm., udenom igen har vi ”vildtparadiset” med remiser, søer, blomstermarker og beplantninger og i yderste cirkel, ned til den rislende Hørup Bæk, den urørte og biodiverse naturskov, der dækker Grejsdalens skråninger.

Der er basis for mange skønne naturoplevelser, og da det er vores overbevisning, at det moderne menneske har et enormt naturunderskud bestræber vi os på at skabe så mange gode møder mellem mennesker og natur, som muligt.

Slidt, men det er mit andet hjem!

{

Brandbjerg Højskole ligger sindsygt smukt. Den er godt slidt og værelserne er ikke de mest moderne. De har dog eget toilet og bad. Men det er i virkeligheden lige meget, for det der tæller når du tager hjem er, at det føles som et hjem! Jeg elsker bare stedet, stemningen, lærerne, køkkenpersonalet og alle de andre der gjorde mit højskoleophold til noget helt særligt!

- Jens Rahbek

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.