Hør tre elever snakke om at Soundhouse er for alle
Hør tre elever snakke om mangfoldigheden på Brandbjerg
Hør tre elever snakke om hvornår det er sjovest at have musik
Hør tre elever snakke om at blive rørt af musikken
Hør tre elever snakke om hvorfor du skal (eller ikke skal) vælge at have musik på Brandbjerg Højskole
Lækker lille sang musikholdet komponerede i foråret
No Future No Past skrevet af musikholdet og live-opført i efteråret.
Øvning og koncerteksempler
Mød kristoffer og Rasmus – brandbjergs musiklærere.
Sammenspil
Det handler om at spille en masse sammen, lytte til hinanden og opleve musikken i fællesskab, så vi bliver bedre til at forstå hinanden i en musikalsk kontekst.
Når vi har sammenspil, er der plads til at gå i dybden med et instrument gennem individuel undervisning og med mulighed for at prøve det af i nye sammenhænge.
Er du sanger, er der unikke muligheder for at udvikle din vokalforståelse og din stemmes mange muligheder. (Dette kan kombineres med valgfaget Stemme & Krop, hvis du vil gå endnu mere i dybden med din stemme.)
Teori, hørelære og rytmik indgår som en fast del af undervisningen, så vi får et fælles sprog og en fælles forståelse af musikken.
Vi råder over 2 komplette musiklokaler med PA anlæg, mikrofoner, trommer, keyboards, bas- og guitarforstærkere, diverse perkussion og ikke mindst de hyggelige hænge-ud-sofaer.
Lokalerne er altid til rådighed med en depositumsnøgle, så du kan gå over og hygge, øve og jamme, alt det du vil i din fritid.
Du må naturligvis gerne medbringe dine egne instrumenter, og derudover har vi diverse Fenderguitarer- og basser, samt andre instrumenter i musiklokalerne du kan låne.
Vi har også et lydstudie og flere arbejdscomputere til musikproduktion. Rundt omkring på skolen findes der desuden flygler, klaverer og akustiske guitarer til fri afbenyttelse.
Sangskrivning
Soundhouse er for dig, der vil lære at forstå dig selv i musikken og dykke ned i musikskabelsesprocessen. Du vil udvikle dine evner inden for sangskrivning og få masser af feedback fra lærerne og de andre elever ved, at vi præsenterer og analyserer hinandens musik.
Vi skal kigge på forskellige musiktekniske virkemidler som form, sprog ,akkordprogressioner, intension osv. Vi skal lave forskellige skriveøvelser med flow-writing (skriv uafbrudt i 10 minutter), co-writing (byt tekst med de andre), og vi skal øve os i at finpudse og færdiggøre vores sange, så de ikke bare ender som ufærdige ideer.
Vi skal desuden omsætte sangene til fuldt band og mærke det fortryllende ved at spille vores egen musik sammen med andre.
Produktion
A) Elektronisk musik og hjemmeproduktion.
På Soundhouse har vi rammerne til at udvikle dig og din musik på computer og sætte nye tværfaglige projekter og samarbejder i gang. Vi arbejder med programmet Ableton Live, hvor du lærer at sætte beats sammen, producere musik gennem lydoptagelser og efterfølgende redigering.
Du vil få en række værktøjer til at kunne begå dig i hjemmeproduktion, få en dybere forståelse af musik- og lydproduktion, samt lære hvordan elektronisk musik kan spilles både solo og i sammenspil med andre.
B) Turné og koncerter.
Som en del af musiklinjen sætter vi koncerter op og tager ud og spiller for et “rigtigt” publikum. Vi skal blandt andet til spillestedet Byens Hus i Jelling, Asylcenteret, diverse gymnasier, højskoler og efterskoler i nærheden.
Vi spiller også mindre koncerter på skolen til fester, elevstævne, open mics osv.
Går du på forårsholdet, er der også mulighed for at spille på Jelling Musikfestival.
Musik, musik, musik
Der er gennemsnitlig 9 timers musikundervisning ugenligt. Herudover er der mulighed for mere musik med valgfagene ’Bandhouse’ (sammenspil) og ’Krop & Stemme’ (Sangundervisning på hold). Endvidere er der også mulighed for soloundervisning efter aftale med underviserne, hvilket ikke er inkludet i højskoleopholdets pris. Undervisningen er bygget op af moduler med varighed af 1-3 uger.
Udover selve undervisningen står musikhusets lokaler altid åbent til øvning eller til blot at hænge ud og lave musik med vennerne om aftenen og i weekenderne.