Musikhøjskole – SoundHouse Brandbjerg

Vil du gerne være en del af et musikmiljø, hvor musikken strømmer ud af alle øvelokaler og fællesrum? Hvor musikken blomstrer og inspirerer de andre, og hvor folk mødes på kryds og tværs af genrer, alder, erfaring og bare skaber sammen?

Så er Soundhouse lige noget for dig!

Her sættes musikken i spil sammen med et hold af professionelle undervisere, engagerede elever og de unikke rammer, som Brandbjergs musikhøjskole skaber.

På Soundhouse foregår der mange spændende ting, og du kan være med til at præge, hvilken retning vi skal arbejde mod. Vi tager løbende en snak om, hvilke emner vi vil fokusere på, og overordnet er der 3 hovedlinjer, vi arbejder ud fra:

Sammenspil, Sangskrivning og Produktion.

– Har du fået vores brochure? Du kan få fingrene i den lige her og læse mere om musik og alle de andre kreative muligheder på Brandbjerg.

Hør tre elever snakke om at Soundhouse er for alle

Hør tre elever snakke om mangfoldigheden på Brandbjerg

Hør tre elever snakke om hvornår det er sjovest at have musik

Hør tre elever snakke om at blive rørt af musikken

Hør tre elever snakke om hvorfor du skal (eller ikke skal) vælge at have musik på Brandbjerg Højskole

Lækker lille sang musikholdet komponerede i foråret

No Future No Past skrevet af musikholdet og live-opført i efteråret.

Øvning og koncerteksempler

Mød kristoffer og Rasmus – brandbjergs musiklærere.

Bestil brochure
Bestil rundvisning
Spørgsmål
SMS
Tilmeld dig

Sammenspil
Det handler om at spille en masse sammen, lytte til hinanden og opleve musikken i fællesskab, så vi bliver bedre til at forstå hinanden i en musikalsk kontekst.

Når vi har sammenspil, er der plads til at gå i dybden med et instrument gennem individuel undervisning og med mulighed for at prøve det af i nye sammenhænge.

Er du sanger, er der unikke muligheder for at udvikle din vokalforståelse og din stemmes mange muligheder. (Dette kan kombineres med valgfaget Stemme & Krop, hvis du vil gå endnu mere i dybden med din stemme.)

Teori, hørelære og rytmik indgår som en fast del af undervisningen, så vi får et fælles sprog og en fælles forståelse af musikken.

Vi råder over 2 komplette musiklokaler med PA anlæg, mikrofoner, trommer, keyboards, bas- og guitarforstærkere, diverse perkussion og ikke mindst de hyggelige hænge-ud-sofaer.

Lokalerne er altid til rådighed med en depositumsnøgle, så du kan gå over og hygge, øve og jamme, alt det du vil i din fritid.

Du må naturligvis gerne medbringe dine egne instrumenter, og derudover har vi diverse Fenderguitarer- og basser, samt andre instrumenter i musiklokalerne du kan låne.

Vi har også et lydstudie og flere arbejdscomputere til musikproduktion. Rundt omkring på skolen findes der desuden flygler, klaverer og akustiske guitarer til fri afbenyttelse.

Sangskrivning
Soundhouse er for dig, der vil lære at forstå dig selv i musikken og dykke ned i musikskabelsesprocessen. Du vil udvikle dine evner inden for sangskrivning og få masser af feedback fra lærerne og de andre elever ved, at vi præsenterer og analyserer hinandens musik.

Vi skal kigge på forskellige musiktekniske virkemidler som form, sprog ,akkordprogressioner, intension osv. Vi skal lave forskellige skriveøvelser med flow-writing (skriv uafbrudt i 10 minutter), co-writing (byt tekst med de andre), og vi skal øve os i at finpudse og færdiggøre vores sange, så de ikke bare ender som ufærdige ideer.

Vi skal desuden omsætte sangene til fuldt band og mærke det fortryllende ved at spille vores egen musik sammen med andre.

Produktion
A)    Elektronisk musik og hjemmeproduktion.
På Soundhouse har vi rammerne til at udvikle dig og din musik på computer og sætte nye tværfaglige projekter og samarbejder i gang. Vi arbejder med programmet Ableton Live, hvor du lærer at sætte beats sammen, producere musik gennem lydoptagelser og efterfølgende redigering.

Du vil få en række værktøjer til at kunne begå dig i hjemmeproduktion, få en dybere forståelse af musik- og lydproduktion, samt lære hvordan elektronisk musik kan spilles både solo og i sammenspil med andre.

B)    Turné og koncerter.
Som en del af musiklinjen sætter vi koncerter op og tager ud og spiller for et “rigtigt” publikum. Vi skal blandt andet til spillestedet Byens Hus i Jelling, Asylcenteret, diverse gymnasier, højskoler og efterskoler i nærheden.

Vi spiller også mindre koncerter på skolen til fester, elevstævne, open mics osv.

Går du på forårsholdet, er der også mulighed for at spille på Jelling Musikfestival.

Musik, musik, musik

Der er gennemsnitlig 9 timers musikundervisning ugenligt. Herudover er der mulighed for mere musik med valgfagene ’Bandhouse’ (sammenspil) og ’Krop & Stemme’ (Sangundervisning på hold). Endvidere er der også mulighed for soloundervisning efter aftale med underviserne, hvilket ikke er inkludet i højskoleopholdets pris. Undervisningen er bygget op af moduler med varighed af 1-3 uger.

Udover selve undervisningen står musikhusets lokaler altid åbent til øvning eller til blot at hænge ud og lave musik med vennerne om aftenen og i weekenderne.

Se skema for de forskellige perioder her

Undervisere

Soundhouse ledes af de to erfarne undervisere Rasmus Sejersen og Kristoffer Fynbo Thorning, som begge er aktive musikere uden for højskolen. 

Rasmus og Kristoffer er begge uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med speciale i rytmisk sang, saxofon, sammenspilsledelse, korledelse og Sang Dans & Spil.

De deler gladeligt ud af deres erfaringer fra turnélivet, pladeindspilninger, elektroniske devices, optagelsesprøver, kropsarbejde, øvning og alt det andet.

Kristoffer Thorning:
Energi, kreativitet og nysgerrighed er nøgleord for Kristoffers musikalske liv.
Han elsker at lege, spille, skabe og sætte i gang og når man er i rum med Kristoffer går der ikke lang tid før man smiler, griner, forundres eller er i gang med noget nyt og spændende.
Kristoffer elsker musik vendt på alle leder og kanter og ligger meget vægt på at det skal kunne mærkes fysisk.
Han elsker computere og ting der kan skabe sære lyde og når han ikke er på højskolen er det her han lægger sin tid. Han turnerer i det meste af verden med sin elektroniske vokalgruppe Postyr, hvor han er maskinfører og sanger og laver mærkelig lyd-projekter med gruppen RumKlang.

Rasmus Sejersen:
Rasmus tager på diverse turnéer og spiller hiphop for børn i gruppen
’Hip Som Hap’, komponerer, producerer og spiller med orkestrene ’Good Evening People’ og ’We’re too young to fall asleep’, laver legetøjsmusik, skriver højskolesange, spiller friluftsmusicals for børn og meget andet.

Gæstelærere

Vi har ofte gæstelærere i Soundhouse og nedenfor ses det faste (gæste)hold af skønne musikere

Lil Lacy

Musiker, sanger og autodidakt cellist

Kunstnerisk leder og initiativtager til PROJEKT RESPIRATION, en musik- og teaterforeningen der undersøger åndedrættet. Lil er også med i koncertprojektet SUK. Lil er Medlem af Soma & Lil, Frk. Jacobsen og Valby Vokalgruppe.

Lil har en master i komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium og en bachelor i rytmisk sang fra Rytmisk Musikkonservatorium.

Julie Maria
Musiker, sanger, sangskriver
Julie Maria har udgivet 7 albums, lavet musik til julekalenderen Pagten og været P3’s uundgåelige med sangen ’Beat’.
Julie Maria underviser i sangskrivning med stort fokus på tekst og udtryk.
Hun har desuden lavet koncerter på Brandbjerg sammen med musikeleverne.

Mikas Eskesen
Trommeslager, sanger og sangskriver.
Mikas har som trommeslager turneret med navne som Lydmor, Peter Sommer og Stine Bramsen.
Har de seneste år fokuseret på at skrive og udgive sin egen musik.
Mikas underviser i sammenspil og sangskrivning og elsker at inddrage computer og synthesizere i sin undervisning.

Bo Stief

Musiker, komponist, Jazzmusiker og bassist

Bo Stief er gammel ven af Brandbjerg Højskole og har ved flere lejligheder både undervist og gæstet højskolen blandt andet med sin trio Dream Team.

Bo er en stor inspiration og det er altid en fornøjelse at have ham og hans folk i huset.

Ved sidste besøg fik de involveret både elever og lærere, se en lille video HER med dansk- og kompaslærer Claus

Soundhouse Brandbjerg
Tilmeld dig højskoleophold

Bestil brochure til Lange Kurser

Jeg svarer på alt :)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage:

Vi sender den til dig snarest!

window.$zopim||(function(d,s){var z=$zopim=function(c){z._.push(c)},$=z.s= d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0];z.set=function(o){z.set. _.push(o)};z._=[];z.set._=[];$.async=!0;$.setAttribute("charset","utf-8"); $.src="//v2.zopim.com/?xIzCQPWMPryOA6s2YiYESTdiytPc2IUO";z.t=+new Date;$. type="text/javascript";e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,"script");
X