Kom ud at rejse på Brandbjerg Højskole

At rejse med sin højskole giver en unik mulighed for læring, oplevelser og fællesskab. Derfor er rejser en del af Brandbjerg Højskoles kerne.

Om efteråret har vi 3 forskellige rejser til udlandet med forskelligt indhold, prisleje og rejsemål. Rejserne ligger samtidigt og har en varighed på 11-14 dage. Der er masser af fagligt indhold på rejserne, men ingen tvungne bindinger til de fag, du ellers vælger på højskolen. Som elev vælger du altså helt frit mellem at rejse til enten Lissabon, Cape Town i Sydafrika eller Costa Rica. Vi forbereder os grundigt til alle rejser for at få det optimale udbytte, og stiller os selv udfordringer og opgaver undervejs. Du kan læse om efterårets rejser på Brandbjerg Højskole herunder.

Om foråret byder vi på obligatorisk studierejse til Catalonien (se beskrivelse længere nede). Derudover kan du være opmærksom på, at Outdoor rejser på fjeldskitur i marts, og at der i temaugen i februar (valgfag 3) tilbydes alpin skirejse til Østrig.

– Har du egentlig fået vores brochure? Du kan få fingrene i den lige her og læse mere om højskolens rejser og alle de andre oplevelser, der venter dig på Brandbjerg.

Forårets rejse på Brandbjerg Højskole

Catalonien (forår)

I slutningen af forårsperioden på Brandbjerg Højskole udbyder vi fælles, obligatorisk rejse ca. 10 dage til det nordlige Spanien – nærmere betegnet den fantastiske halvø Cap de Creus i Catalonien. Vi skaber et unikt refleksionsrum på rejsen, hvor vi får lejlighed til at gennemtænke og sætte ord på alt det, vi har oplevet sammen gennem højskoleopholdet.

På Cap de Creus bor vi år efter år på det samme hyggelige hostel. Vi lader os inspirere af Catalanernes tilbagelænede og sanselige livsstil, og vi bruger både naturen og kulturen som ramme for fællesskabet og refleksionen. Tænk Middelhavet som ramme for havkajak, mountainbike, dykning, trekkingture og afslapning i sandet. Dertil kan du lægge samvær med højskolens catalanske venner Pau og Olga, indtagelse af lækre catalanske specialiteter, bytur til smukke Girona og et tankevækkende besøg på Salvador Dalis museum.

Rejsen koster 6000,-

Se elevernes rejsevideo fra turen 2017

Efterårets rejser på Brandbjerg Højskole

Vælg frit imellem følgende tre rejser:

Lissabon (efterår)
– europæisk mangfoldighed

Lissabon er en multikulturel metropol, der emmer af Europas historie og som samtidig sætter retningslinjer for Europas fremtid. Lissabon er omgivet af vand og det vil vi bruge. Historisk set var det her de mange opdagelsesrejsende drog ud i verden fra. Vi vil være opdagelsesrejsende i og på havet ved at svømme, sejle og surfe. Vi skal også besøge Europas største aquarium Oceánario, hvor vi kan se djævlerokker, tigerhajer, søheste og ikke mindst pingviner.

Rejsen koster 6800,-

Sydafrika (efterår)
– Kulturmøde og social bæredygtighed i Cape Town

Vi rejser til Sydafrika med et fokus på bæredygtighed. Sydafrika er et land med store kontraster, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Vi garanterer at det er en tur, hvor du ikke kan undgå at blive flyttet som menneske. For når man ser og oplever kontrasterne og bliver bevidst om ens hudfarve og opførsel som ganske almindelig gennemsnitsdansker, og ser at den ikke nødvendigvis harmonerer andre steder, kan man ikke undgå at reflektere.

Vi skal til Cape Town – Cape Town er en moderne metropol, en af verdens smukkeste storbyer og kåret til dén by i verden det er lettest at forelske sig i.

– Den er smuk, vild, rå, poleret, moderne og klassisk – altsammen på én gang.

Rejsen koster 11.500,-

Højskoleophold
Bestil en Brochure

Oplevelser

Oplevelser er ligesom rejserne en del af Brandbjerg Højskoles kerne.

På hvert semester finder du, foruden de almindelige hovedfag, valgfag og fællesfag, en række særlige arrangementer og uger. Det være sig tankevækkende foredrag, koncerter med bands fra det danske musikvækstlag, fordybelsesuger med dit hovedfag, udfordringsuge, paragliding-kursus og Jelling Musikfestival.

© Copyright - Brandbjerg Højskole
Bestil brochure til Lange Kurser

Bestil brochure til lange kurser

Her kan du bestille en brochure for højskoleophold med varighed af 5 til 42 uger.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

You have Successfully Subscribed!

X