Idræt og leg

Mærk dit indre legebarn

Vil du være med i et højskolemiljø, hvor fokus er på at dyrke idræt og leg i mange forskellige former? På Brandbjerg har vi en lang række fag indenfor idræt og leg. Du finder blandt andet Adventuresport, Mountainbike og Skrub ud og leg. På Brandbjerg har vi både mulighed for at gøre brug af vores dejlige idrætshal eller smutte en tur på klatrevæggen. Men vi kan også vælge at tage legen udenfor og bruge den lækre mountainbike bane eller skoven som udgangspunkt.

Idræt og leg – mere eller mindre
På Brandbjerg kan du have fokus på idræt og leg i mange af dine fagmoduler, dog ikke dem alle. Det er fordi vi mener at det hele menneske ikke kun har én interesse, men flere. Derfor kan du på Brandbjerg dyrke både fordybelse og variation i din sammensætning af fag. Herunder kan du se hvordan idræts og lege fagene fordeler sig i de fire semestre. Se vores skema  for en detaljeret oversigt over alle fag.
Se vores skema  for en detaljeret oversigt over alle fag.

idræt og leg

TRÆNING OG SUNDHED

Som titlen siger, vil vi beskæftige os med træning og sundhed på bredt plan. Hvad er sundhed? Hvordan træner vi kroppen på forskellige måder? Er træning altid sundt? Det er et par af de spørgsmål, vi vil kaste os over.

Som titlen siger, vil vi beskæftige os med træning og sundhed på bredt plan. Hvad er sundhed? Hvordan træner vi kroppen på forskellige måder? Er træning altid sundt? Det er et par af de spørgsmål, vi vil kaste os over.

ADVENTURESPORT

Mountainbike, Havkajak, og orienteringsløb er hovedindgredienserne. Der er dømt mudder i ansigtet, saltvand i håret og ren lykke, når du endelig finder den lille lavning vest for svær gennemtrængelig nåletræsplantage. Adventuresport er for dig der tør og vil udfordre dig selv i naturens elementer og for dig der vil nørde med teknikken.

DANS

Du træder dine første trin ind i dansen, finder rytmen, og et smil breder sig på dine læber. I bevæger jer sammen, hele holdet. Går på opdagelse i kroppens bevægelsesregister og finder de bløde hofter og den fleksible ryg. Musikken er jeres rejsefører og livsglæden jeres mål.

IDRÆT 360

Har du lyst til at dyrke idræt, men samtidig også lyst til at dykke ind bag facaden? Vi vil dyrke en masse idræt men kombinere det med teori og diskussion. Hvilke betydninger har idræt i fht kropsoplevelse, identitet, fællesskab og samfund?

SKRUB UD OG LEG

Kom og leg! Mangler du lidt mere leg i din hverdag? Timerne komme til at foregå med leg. Vi kommer mest til at bruge den bedste legeplads i verden – Naturen.

Alternative boldspil

Se boldspil fra nye vinkler – læring om boldspil og læring gennem boldspil. Du bliver altså ikke et teknisk vidunder til boldspil, men får prøvet masser af nye ting af – og fælles for alle vores aktiviteter er, at der indgår minimum én bold.

KLATRING

Klatring er en sjov og hyggelig aktivitet, hvor vi støtter og hjælper hinanden, samtidig med at blive stærkere og smidigere. På Brandbjerg har vi masser af muligheder for at klatre. Indenfor har vi en såkaldt bouldervæg. En 4,5 meter høj klatrevæg med lette og svære ruter, udhæng m.m. Vi klatrer uden sikkerhedsreb på forholdsvis lave højder med en tyk faldmadras under.

MOUNTAINBIKE

I suser afsted på den lille skovsti bag Brandbjerg Højskole. Det går ned ad bakke. Affjedringen på din mountainbike er på hårdt arbejde. Omkring dig er der lysegrønt af anemoner i skovbunden. Et træ, en skarp opbremsning og et sving i bunden af ådalen. Det lykkes. Glæden pibler frem i hver pore af din krop. Det er tidligt forår og du sveder.

ALPIN SKITUR

Ugen er både for dig der er øvet og dig der aldrig har stået på ski. Der stilles ikke krav til dit færdighedsniveaui. Vi rejser til Italien til et fantastisk sted der hedder Cheisa in Valmalenco. Et lille lokalt skisportssted som vi nærmest kan have for os selv.

Hvis du har brug for at tale med nogle om det rigtige valg af højskole – kender vi en der er mega god til det!

Kenneth Madsen Hun svarede på alle de spørgsmål jeg havde, og overbeviste mig om at højskolen også var noget for mig, selvom jeg var fyldt 30.

Birgitte sidder klar til at hjælpe dig (næsten) hele døgnet på:
Telefon og SMS:
2988 1073
Mail: be@brandbjerg.dk.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!