Jagt & Fiskeri

Ud af disen svæver en af naturens konger, havørnen, lavt hen over den blanke overflade. Du nyder synet af konkurrenten, mens du kaster blinket ud på det dybe vand. Du haler langsomt ind, mærker et lille puf, laver et kort spinne-stop, og så kommer hugget. Hjertet hamrer. Du giver tilslag, og de næste minutter mærker du livet ekstra intenst, mens du kæmper for at få havørreden landet.

Er du jæger eller fisker, eller er du bare nysgerrig på jagt og natur, så er det her et enestående højskolefag, hvor du oplever naturen fra nye sider. I løbet af en uge præsenteres du for en række forskellige former for jagt og fiskeri og en masse godt samvær.

Alle deltagende højskolelever kommer til at fiske – med stang og med garn efter forskellige typer af fisk. Og har du jagttegn, deltager du også i jagterne som jæger, og har du ikke, deltager du blot i jagten uden våben.

 Det er naturoplevelsen, samværet og spændingen, vi går efter, og vi skal både opleve jagt og fiskeri i højskolens skov og på en flerdages-ekskursion til den lille ø, Endelave. Vi skal stryge rejer, fange fladfisk, hornfisk og havørreder og på rådyr- kanin- eller fuglejagt alt afhængig af årstiden. Og så skal vi tilberede fisk og vildt på mange måder. Det bliver en højskoleuge i sansernes og naturens tegn.

FAGMILJØET FRILUFTLIV

Brandbjerg Højskole er ikke en friluftslivshøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af friluftsliv på skemaet. Faget Friluftliv er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover friluftliv have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere friluftsliv med MTB+, Havkajak,
fjeldskitur, havkajak, Natursyn, Naturens forråds-kammer, Alpin skitur og Jagttegn

Fagmiljøet Bæredygtighed

Brandbjerg Højskole har en markant bæredygtig profil. Vi ønsker at være en af landets mest bæredygtige højskoler og det forsøger vi at udleve på mange planer. I fht undervisning udmønter det sig i dette fagmiljø, som indeholder en række fag indenfor det bæredygtige felt. Vi arbejder især med bæredygtighed i praksis - så du får jord under neglene, bygger bæredygtigt og i det hele taget får værktøjer du kan bruge i resten af dit liv. 

Underviser

Simon Lægsgaard

Simon Lægsgaard

Simon er uddannet teolog. Han Underviser i Mad med Mod, Store Naturoplevelser, Jagttegn og Jagt & Fiskeri. Simon er Brandbjerg Højskoles dedikerede forstander og deltager gerne og ofte i diverse samfundsdebatter.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.

 

Jeg vil gerne hjælpe dig:)

Hvor mange bliver vi?
Hvad er kønsfordelingen?
Hvad skal jeg pakke?
Spørgsmålene kan være mange...
- chat i højre hjørne
sms/ring (29 88 10 73)
eller send dine oplysninger til mig
så vender jeg tilbage
Birgitte

Vi sender den til dig snarest!