Keramik

I keramik som A-fag er der mulighed for at fordybe sig i teknikker, materialer og processor. Her vil du få en grundig introduktion til forskellige keramiske teknikker, f.eks. plade-, klemme-, modelerings- samt drejeteknik og derved lære om lerets muligheder og begrænsninger. Vi arbejder også med støbning af forskellige emner som skåle, vaser m.v. i porcelænsler. 

Gennem de forskellige teknikker vil du i timerne kunne arbejde med egne projekter og ønsker, og derved udvikle din egen stil og forståelse for form. Lige meget om du kaster dig over at støbe din egen serie, eller du ønsker at lære at dreje skåle og fade, vil du få en grundig hjælp og vejledning. 

Under hele forløbet arbejder vi med hollandsk hvidt stentøjsler samt porcelænsstøbemasse. Vi arbejder med forskellige brændingsmetoder som f.eks. den gamle japansk teknik kaldet raku. Teknikken er spændende og foregår i en udendørs gasovn, hvor tingene tages ud af ovnene ved ca. 1000 grader og lægges i savsmuld som så antændes og brænder. Processen giver nogle meget smukke farver i glasuren. 
 
Skolens keramikværksted er åbent hele døgnet, så du har mulighed for at kunne arbejde i værkstedet i din fritid. 

Fagmiljøet Kunst og håndværk

Brandbjerg Højskole er ikke en kunsthøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af kunst- og kunsthåndværksfag på skemaet. Faget keramik er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover keramik have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere keramik med billedkunst osv osv osv.

Underviser

Laila Beltofte Hygebjerg

Laila Beltofte Hygebjerg

Laila er uddannet produktdesigner. Derfor arbejder hun bredt med mange forskellige materialer, men har mest specialiseret sig i at arbejde med Rakubrændt stentøjsler, glas, og sølvsmykker.

Laila er vild med det finurlige, lidt skæve og elsker at lave alt muligt kreativt – især Rakubrændt keramik, glas, smykker, og at lave en masse sjove ting af gamle sager. Hun er vild med genbrugsbutikker, sin have med højt græs og høns og alt muligt spiseligt, og så elsker hun entusiastiske mennesker. 

Rigtig god mulighed for at få lov til at udfolde sig kreativt

{

I en til tider intens hverdag er det rart at have keramik, fordi man kan slå hovedet lidt fra, når man arbejder med hænderne. Laila giver en forskellige redskaber til at arbejde med leret, men man er fri til at kreere det man har lyst til

Emilie

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.